Η κλήρωση είναι μια χαρά, με την Εθνική τι γίνεται…

Η κλήρωση είναι μια χαρά, με την Εθνική τι γίνεται…

Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε δυο φορές του Φινλανδούς και να βάλουμε από κάτω τους Βόσνιους δεν θα μας φταίει η κλήρωση. Αλλοθι εκ των προτέρων απαγορεύεται να κατασκευάζονται και μάλιστα με την ευγενική χορηγία των media

Μια χαρά είναι η κλήρωση. Μην την μπερδεύουμε με την δυναμικότητα της Εθνικής Ομάδας. Άλλο η κλήρωση κι άλλα τα αγωνιστικά χάλια στα οποία βρισκόμαστε τώρα. Η κληρωτίδα δεν μας ανέδειξε μοναδικούς εκατομμυριούχους αλλά τουλάχιστον τον… λήγοντα τον πιάσαμε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε την ομάδα για να αφήσουμε έξω Ιταλούς, Βόσνιους, Φινλανδούς και να περάσουμε στα τελικά του EURO.

Οk, αλλά να ξεκαθαρίσουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Αν μιλάμε για την Εθνική που πρόσφατα ταλαιπωρήθηκε από τον κάθε πικραμένο του ελληνικού ποδοσφαίρου, εντάξει. Αυτή δεν μπορεί να πάει πουθενά. Έχει το μαύρο της αγωνιστικό χάλι. Κατά συνέπεια δεν μας φταίει η κλήρωση όποια και να ήταν. Το μέγα θέμα μετά την κλήρωση, είναι να βρει η Εθνική τον βηματισμό της και να επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα. Αυτά που σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν στην ποιότητα των παικτών της. Τότε, οι Φινλανδοί μπαίνουν από κάτω και οι Βόσνιοι παίζονται όπως τους παίξαμε και τους αφήσαμε πίσω στα προκριματικά του Μουντιάλ. Πριν από ενάμιση χρόνο δηλαδή. Βόσνιοι και Φινλανδοί έχουν να ελπίζουν και στην πρόκρισή τους από την διαδικασία του Nations League. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα λειτουργήσει αυτό μέσα στο μυαλό τους όταν σφίξουν τα πράγματα στον Ομιλό μας.

Πάμε τώρα στο βασικό ερώτημα που είναι η επανεκκίνηση της Ομάδας. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Έχουμε μια μισοκοιμισμένη και ανίκανη Ομοσπονδία βυθισμένη στις προτεραιότητες που καθορίζουν άλλοι αντί για αυτήν. Μια Ομοσπονδία που ψάχνει έδρα για την Εθνική την στιγμή που είναι φανερό ότι τέτοια υπάρχει μόνο μία και είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έδρα σύγχρονη και γνωστή στους διεθνείς. Έδρα που την προτιμούν εκείνοι που παίζουν στην ομάδα οι οποίοι είναι οι μόνοι που δεν ρωτήθηκαν. Σε μια τόσο κρίσιμη για το μέλλον της Εθνικής προκριματική φάση , η ιδέα να γίνει η Ομάδα περιφερόμενος θίασος είναι αποκρουστική και επικίνδυνη. Από την στιγμή που οριστικοποιήθηκε η «φτηνή» επιλογή Αναστασιάδη χρειάζεται δίπλα του πέρα από τον Άγγελο Μπασινά έναν άνθρωπο με κύρος που θα τον πλαισιώνει και θα μπορεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης και σεβασμού για τους διεθνείς αποτρέποντας την ήδη εκδηλωμένη τάση να πάρουν οι διεθνείς «στο ψητό» τον Άγγελο. Τρίτο και εξίσου σημαντικό, να πάρουν οι ίδιοι οι διεθνείς την πρωτοβουλία με ευθύνη των αρχηγών τους και να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Χρειάζεται νέα επιβεβαίωση της θέσης που δημόσια είχαν πάρει μετά τα μπαράζ με την Κροατία ο Τοροσίδης και ο Σωκράτης λέγοντας ότι στόχος είναι για όλους η πρόκριση στα τελικά του 2020. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αύριο το πρωί ώστε όλοι μαζί να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Χωρίς αυτά θα κοιτάμε την κλήρωση και θα τα βάζουμε με την κληρωτίδα ενώ το πρόβλημά μας είναι άλλο. Η κλήρωση είναι ό,τι πρέπει για να ξαναπάρουμε μπροστά και να συνδεθούμε με το παρελθόν μας. Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε δυο φορές του Φινλανδούς και να βάλουμε από κάτω τους Βόσνιους δεν θα μας φταίει η κλήρωση. Άλλοθι εκ των προτέρων απαγορεύεται να κατασκευάζονται και μάλιστα με την ευγενική χορηγία των media. Καθαρές κουβέντες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ