Όταν θυμόμαστε την εξυγίανση, εν μέσω zapping

Όταν θυμόμαστε την εξυγίανση, εν μέσω zapping

Όποτε παίρνει σφύριγμα ο ΠΑΟΚ πατάμε στο τηλεκοντρόλ το κουμπί «εξυγίανση», όποτε χαρίζουν στους υπόλοιπους, αλλάζουμε κανάλι.

Η αλήθεια είναι πως τα χρειάστηκα το βράδυ της Δευτέρας μπαίνοντας στο to10, αρχικά νόμισα πως η ιστοσελίδα μαζί με τους συντελεστές, άλλαξαν όνομα, μετονομαζόμενοι άπαντες σε «εξυγίανση».

Εξυγίανση διάβαζα εδώ, εξυγίανση παραπέρα, εξυγίανση έβλεπα στους τίτλους, εξυγίανση στα ρεπορτάζ, εξυγίανση στις λεζάντες, παντού την ίδια λέξη διάβαζα..

Η επόμενη σκέψη αφού συνήλθα, ήταν πως την Κυριακή οι δημοσιογράφοι πρέπει να είχαν απεργία κι όπως τα επεισόδια στο χαρτί-Άγιαξ προβλήθηκαν με μια μέρα καθυστέρηση, έτσι και 24 ώρες μετά αναφέρονται στο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στον «ο Άρης».

Το ενδεχόμενο να γινόταν αναφορά στο οφσάιντ γκολ που έβαλε το κολάρο στον Παναιτωλικό, δε μου πέρασε από το μυαλό, ο Ολυμπιακός άλλωστε δεν είχε ποτέ ανάγκη το στραγάλι για να κερδίσει!

Κι όποτε βλέπαμε κάνα λάθος σφύριγμα σε παιγνίδι του, ήταν πάντα σε βάρος του…

Το κανονικό γκολ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη που ακυρώθηκε, τα οφσάιντ με τα οποία κόπηκαν κανονικές επιθέσεις του Απόλλωνα Σμύρνης και του Αστέρα, όπως και το προχθεσινό ήταν οφθαλμαπάτη ή προϊόν μοντάζ, από πολέμιους του κυρ Σάββα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ήταν ο μοναδικός που παρέμεινε στις υποψηφιότητες του εφήμερου reality της εξυγίανσης, λόγω του πέναλτι που δεν έδωσε το κοράκι στη Λαμία.

Πέρσι πάντως είχαν βαφτίσει μαϊμού το καραμπινάτο πέναλτι στο Αγρίνιο, όταν αμυντικός του Παναιτωλικού έκανε ορειβασία στην πλάτη του Βαρέλα, φέτος τουλάχιστον βρήκαν μια φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ όντως εννοήθηκε, το λες και πρόοδο…

Στη Λαμία δεν έγινε μόνο αυτή η φάση βέβαια, είχαμε την αποβολή του Κάνιας με δυο κίτρινες που δεν ήταν ούτε φάουλ, όπως και την καρατιά του Μπαράλες στον Πασχαλάκη, που μετά την οικειοποίηση του Μέγα Αλέξανδρου από τους Σκοπιανούς, δίνει πάτημα στους Λαμιώτες να διεκδικήσουν την πατρότητα του δάσκαλου Μιγιάγκι.

Ήταν επίσης και τα απανωτά φάουλ που γίνονταν στο δεύτερο μέρος σε παίκτες του ΠΑΟΚ και το κοράκι κοιτούσε τις βουνοκορφές.

Αυτά δεν τα είδε κανείς, προφανώς αφού έγινε το χέρι του Βιειρίνια, άρχισαν το zapping

Είναι αυτό ακριβώς που δήλωσε ο Λουτσέσκου, πως «το πέναλτι ήταν καθαρό και μετά ο διαιτητής τα έδινε όλα στη Λαμία».

Με την ευκαιρία, είδατε τελικά πόσο φαιδρός είναι ο Ρουμάνος, δεν έχει ίχνος από τη σοβαρότητα του ψητά προπονητή, που μετά από πρωτάθλημα στα χαρτιά ισχυρίστηκε πως «όλους τους βαθμούς τους κερδίσαμε στο χόρτο, τίποτα δε μας χαρίστηκε».

Ο Μάρτινς άραγε σχολίασε το οφσάιντ γκολ με τον Παναιτωλικό, μήπως το γκολ του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη;

Λογικά βρισκόταν στο γήπεδο, δε μπορεί να έκανε κι αυτός zapping…

Η ορμή με την οποία έπεσαν στη φάση πάντως, θύμιζε τη μανία που ο φαντάρος κοιτάει γυναικείο μπούτι, μετά την άδεια ορκωμοσίας.

Λογικότατο, από τον Αύγουστο με το πέναλτι του Πρίγιοβιτς κόντρα στον Αστέρα περίμεναν να πάρει κάποιο σφύριγμα ο ΠΑΟΚ, σχεδόν πιάσαμε Χριστούγεννα μέχρι να έρθει η επόμενη.

Κάπως έτσι πρέπει να βγήκε το «από Αύγουστος, χειμώνας»….

Και σ΄εκείνο το ματς βεβαίως υπήρχαν δυο κόκκινες σε βάρος των φιλοξενούμενων που πνίγηκαν, σε πρόσφατο επιμορφωτικό σεμινάριο μάλιστα, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς ως προς τον ορισμό της αποβολής.

Ούτε αυτές υπέπεσαν στην αντίληψη κανενός όμως, προφανώς τις έχασαν κι αυτές, κάνοντας zapping.

Το zapping στο μεταξύ ήταν ανελέητο, συνεχίστηκε και στο μεσοδιάστημα μέχρι να πιάσουμε από Αύγουστο χειμώνα, όταν γινόταν το πέναλτι στον Ζαμπά στο Ηράκλειο και ακυρωνόταν κανονικό στη Νέα Σμύρνη, δε διαβάσαμε τίποτα περί εξυγίανσης!

Λες και μαζί με το zapping στην τηλεόραση αλλάζουν και οι ισορροπίες στην ΕΠΟ, όποτε παίρνει σφύριγμα ο ΠΑΟΚ πατάμε στο τηλεκοντρόλ το κουμπί «εξυγίανση» κι όποτε τα κοράκια στερούν κάτι καθαρό από τον ΠΑΟΚ ή χαρίζουν στους υπόλοιπους, κάνουμε ότι δε βλέπουμε ή πατάμε off και πέφτουμε για ύπνο.

Με διαιτησίες και τα σχετικά δεν πολυασχολούμαι, έχω εξηγήσει το δόγμα μου, το κάνω μόνο όταν διαπιστώνω εμφανή πρόθεση από κοράκι να καθορίσει το αποτέλεσμα, στη Λαμία πχ τα σφυρίγματα και κυρίως τα μη σφυρίγματα μετά το πνιγμένο πέναλτι του Βιειρίνια, μαρτυρούσαν ενοχή, κάτι που καταργεί το ενδεχόμενο πρόθεσης. Κατά τα λοιπά, τα «η ομάδα μου έφαγε μια άδικη αποβολή και στη δική σου ο βοηθός έπνιξε καθαρό οφσάιντ», τα αντιλαμβάνομαι ως παιδιαρίσματα και φαύλο κύκλο, λίγο πολύ όλες οι ομάδες κάτι θα πάρουν, κάτι θα χάσουν.

Στα χρόνια της αυθεντικής παράγκας, ο γαύρος δεν έπαιρνε απλά ότι σφύριγμα ήθελε, αλλά δεν υπήρχε φάση που να αδικηθεί, έστω και κατά λάθος.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά του τότε με το σήμερα, τότε ο ευνοημένος ήταν το ίδιο μόνιμος, όσο κι ο πρωταθλητής.

Ο ΠΑΟΚ πήρε δυο και δεν πήρε άλλα δυο, ο βάζελος πήρε στην Τρίπολη και δεν πήρε στον Χαρίλαο, ο «ο Άρης» πήρε την Κυριακή και δεν πήρε στη Νέα Σμύρνη, ευχαρίστως να κάνουμε μια βαθμολογία, με τα συν και τα πλην να τη βάλουμε δίπλα στην κανονική, η διαφορά του ΠΑΟΚ θα είναι αυξημένη!

Ειδικά αν προσθέσουμε και το -2 στο ξεκίνημα κι αυτό έργο της εξυγίανσης είναι!

Τι όχι, και τότε στο zapping το είχατε ρίξει βρε αθεόφοβοι;

Η μόνη ομάδα που έχει πάρει χωρίς να της έχουν πάρει, είναι η χάρτινη.

Ούτε φέτος, ούτε πέρσι.

Η διαφορά του ΠΑΟΚ είναι πως κερδίζει, είτε του δίνουν, είτε του στερούν.

Αυτό είναι που δε χωνεύεται και προσπαθούν να κατασκευάσουν έννοια.

Περιμένουν να χάσει μάταια όμως κι η τσατίλα οδηγεί σε παράκρουση κι αλαλαγμούς περί εξυγίανσης.

Εν μέσω zapping εννοείται, αυτό δε σταματάει ποτέ.

Η μοναδική φορά φέτος που επικεντρώθηκα σε διαιτητική απόφαση, δεν ήταν ούτε για τα οφσάιντ υπέρ του κολάρου, ούτε για τα αντίστοιχα της χάρτινης στο Αγρίνιο, αλλά για το πέναλτι του Πρίγιοβιτς, φάση στην οποία ευνοημένος ήταν ο ΠΑΟΚ, διευκρινίζοντας πως περιμένω ανάλογους σχολιασμούς και από τους άλλους, όταν η ομάδα τους ευνοηθεί από κάποιο σφύριγμα. Πέναλτι σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας ή του Καραπαπά;

Όσο τους είδατε εσείς, άλλο τόσο τους είδα κι εγώ, οπότε αλλάζω τακτική, από δω και στο εξής, κάθε φάση των άλλων, θα μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Εκτός από το zapping, υπάρχει και το replay.

Αφού έτσι το διαλέξατε λοιπόν, ας το ξεκινήσουμε, να δούμε ποιος θα βγει χαμένος…

ΥΓ. Σέβομαι και λαμβάνω πολύ σοβαρά τις γνώμες αρθρογράφων που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, ειδικά όταν αυτές αφορούν χέρια σαν αυτό του Βιειρίνια…

Μετά τη φάση του Μανιάτη στον τελικό με τον Αστέρα, πήγαν την έννοια «χέρι στην περιοχή» σε άλλο level, οπότε περιπτώσεις σαν αυτή της Λαμίας, τις έχουν απομυθοποιήσει τόσο που τις αποκρυπτογραφούν στο δευτερόλεπτο….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ