Ποδόσφαιρο για γέλια και για κλάματα

Ποδόσφαιρο για γέλια και για κλάματα

Είκοσι μέρες χειμερινής αγωνιστικής «αποχής», μια «αποχή» διαιτητών, και ένα πρόγραμμα Σούπερ Λιγκ που τα κανάλια το κάνουν μπαλάκι. Η τελευταία γεύση από Ελληνικό ποδόσφαιρο για το 2018, είναι πραγματικά αντάξια του περιβάλλοντος και των συνθηκών που διεξάγεται

To τελευταίο «κανονικό» αγωνιστικό τεστ, ήταν στις 16 του Δεκέμβρη με τη Λαμία. Το επόμενο είναι προγραμματισμένο πλέον για τις 8/1 στη Ξάνθη για το Κύπελλο. Και όσο για τη συνέχεια; Κανείς δεν ξέρει. Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Η Σούπερ Λιγκ συνεδριάζει την Παρασκευή για να λύσει το «μυστήριο τέλεσης» της 15ης αγωνιστικής (με τα κανάλια να μην θέλουν εμβόλιμη γιατί πέφτει η… θέαση), ενώ μια εβδομάδα αργότερα (4/1) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ με τους διαιτητές που «απέχουν».

Μέχρι πότε απέχουν; Ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους.

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός που ήταν «φουριόζος» τον Δεκέμβρη και δεδομένα είχε τον καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από όλους, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που του στοιχίζει πολύ περισσότερο από όσο φαίνεται. Πρέπει να είναι πανελλήνιο ρεκόρ αυτό το 20ήμερο χειμερινής «αναμονής» και βέβαια δική μας πατέντα, ότι ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πως και πότε συνεχίζονται οι διοργανώσεις.

Θα γίνει η 16η αγωνιστική στο τριήμερο 12-14/1 και η 15η στο διήμερο 15-16/1;

Θα κερδίσει η «επιθυμία» της τηλεόρασης και θα πάμε δίχως εμβόλιμη, άρα συνεχίζοντας από εκεί που σταματήσαμε στο τριήμερο 12-14/1, τραβώντας το πρωτάθλημα μια εβδομάδα παραπάνω;

Μπορεί να ξεκινήσουμε νωρίτερα μιας και η Nova προτείνει και το τριήμερο 5-7/1, άρα να γίνει πρωτάθλημα πριν από το κύπελλο;

Θα το τραβήξουν και άλλοι οι διαιτητές άρα μπορεί να μην έχουμε πρωτάθλημα γενικώς; Γιατί οι ρέφερι -με καθοδηγητή τον κορυφαίο Σιδηρόπουλο- μιλούν για μια κατάσταση «επ αόριστον» που δεν θα αλλάξει αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν στο ραντεβού της 4/1.

Ένα απίστευτο μπάχαλο που οι Ερυθρόλευκοι το πληρώνουν τοις μετρητοίς. Περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Τουλάχιστον σε περιβάλλον ανταγωνιστικό. Διότι αφενός μεν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν πολύ ευκολότερες κληρώσεις στο κύπελλο (Παναχαϊκή, Κισσαμικός), αφετέρου δεν έχουν πλέον ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στην ατζέντα τους. Επιπλέον η ΑΕΚ ειδικά, αυτόν τον καιρό «καίγεται» πολύ περισσότερο για τη μεταγραφική της ενίσχυση παρά για το ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός έχει το πρόβλημα γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα προφανώς αλλάζει και ο Φλεβάρης και δη το διάστημα των αγώνων στο Europa League. Τώρα το πρόγραμμα λέει διαδοχικά ΠΑΟΚ (εκτός), Ντιναμό (εντός), ΑΕΚ (εντός), Ντιναμό (εκτός). Με μια μετάθεση μπορεί τα δύο ταξίδια σε Θεσσαλονίκη και Κίεβο να έρθουν το ένα πλάι στο άλλο, άρα οι Πειραιώτες να μην μπορούν για μια εβδομάδα να μην έχουν χρόνο ούτε για μια κανονική προπόνηση.

Η άδεια στο στρατόπεδο της ομάδας του Μαρτίνς ξεκίνησε από σήμερα. Η επόμενη προπόνηση είναι το απόγευμα της 29ης του Δεκέμβρη. Το Σάββατο μέσω Σούπερ Λιγκ θα έχουμε μάθει περίπου τι ισχύει για το πρωτάθλημα, σε ότι αφορά τουλάχιστον στο ποια αγωνιστική ακολουθεί. Δεν θα ξέρουμε όμως από τους διαιτητές αν η αποχή συνεχίζεται.

Αυτό του… χρόνου. Μαζί με την Επιτροπή που ετοιμάζει η Κυβέρνηση με την ΕΠΟ για την διεκδίκηση είτε του Euro 2028, είτε του Μουντιάλ 2030. Είτε ότι ματς κάτσει γενικώς.

Αλήθεια το ακούσατε αυτό: Τετραμελής θα είναι η «ομάδα» που θα τρέξει το κόνσεπτ και φυσικά όχι αφιλοκερδώς. Δύο από την Κυβέρνηση και άλλοι τόσοι από την ΕΠΟ. Εκεί να δεις «ντέρμπι» από τα πρόσωπα που θέλουν να «πολεμήσουν» στη μεγάλη μάχη της Ελλάδας για την επιστροφή στις «αγορές» των μεγάλων διοργανώσεων. Για την Ελλάδα… ρε γαμώτο.

Και για κάτι ψευτομπόνους των δέκα-δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ μηνιαίως.

Άντε και καλές γιορτές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ