Των φρονίμων τα παιδιά…

Των φρονίμων τα παιδιά…

Όταν σου τύχει «αντικατάσταση» στα μισά της διαδρομής τη λύση τη βρίσκεις από το ρόστερ σου…

Δεν είναι εύκολο να κάνεις αλλαγές όταν μετράς αντίστροφα για το τέλος της διαδρομής. Γιατί ναι μεν βρισκόμαστε στα μισά της (αγωνιστικής) σεζόν, όμως από εδώ και πέρα ισχύει ότι και στον στρατό και παιχνίδι που περνάει δεν… ξαναπαίζεται!

Για το λόγο αυτό οι περισσότεροι προπονητές δεν συγκινούνται ιδιαίτερα με την εμβόλιμη περίοδο των μεταγραφών, επειδή ξέρουν ότι δεν είναι καθόλου απλό να βάλουν τους νέους παίκτες στη διαδικασία.

Ποιος ξεχνάει πως υποδέχθηκαν τα μέσα της ενημέρωσης πριν από κάποια χρόνια τον Σίνισα Γκόγκιτς; Γενάρη είχε έρθει και ο Σέρβος και μάλιστα από την Κύπρο (τουτέστιν πολύ κοντά στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς) όμως αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία, αφού υπήρχε η άποψη ότι ήρθε για να ανοίγει… διαδρόμους στους συμπαίκτες του.

Την επόμενη σεζόν ο «Γκόγκα» έγινε σύνθημα στην εξέδρα των οπαδών του Ολυμπιακού και όσοι είχαν βιαστεί να τον (κατά)κρίνουν άρχισαν-υποχρεωτικά-να τον επαινούν.

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός έφερε στο Ρέντη τους Σολδάνο και Μασούρα, όμως τους έφερε για ενίσχυση κι όχι για να στηριχτεί σε αυτούς. Για την κορυφή της επίθεσης υπάρχουν οι Γκερέρο και Χασάν και για τις πτέρυγες οι Ποντένσε και Λάζαρος-ακόμη και ο Ναουέλ.

Στον ΠΑΟΚ αναζητούν τώρα τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς, αλλά δεν θα είναι τόσο απλό-υπό κανονικές συνθήκες η λύση θα έπρεπε να αναζητηθεί στους Ακπόμ και Καρέλη.

Ακόμη και ο Μπεργκ, το όνομα του οποίου βρέθηκε στο προσκήνιο δεν θα ήταν τόσο απλό να παρουσιάσει τον παίκτη που ξέρουμε από όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, αφού στην Αραβία είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες και για να «γυρίσεις» θέλει χρόνο και δουλειά.

Δεν είναι απλό και καθόλου ποδοσφαιρικό το να έρθει σήμερα ένας παίκτης και να παίξει αύριο. Μπορεί να γίνει κι αυτό στην μπάλα, δεν το αποκλείει κανένας, όμως θα αποτελεί την εξαίρεση κι όχι τον κανόνα. Στην πορεία της διαδρομής βγαίνει η (όποια) δουλειά του προπονητή την περίοδο της προετοιμασίας κι αν δεν έχεις «χτίσει» σωστά, τότε δύσκολα θα το μαζέψεις στη διάρκεια της περιόδου.

Τα τελευταία χρόνια οι πρωτοκλασάτες ομάδες μας είναι υποχρεωμένες να ξεκινούν από νωρίς τις υποχρεώσεις τους, λόγω της συμμετοχής τους στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και το να διατηρήσεις την καλή σου φόρμα για 8-9 μήνες δεν είναι και τόσο απλό.

Θα το… συνηθίσουν βέβαια αφού έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στα προηγούμενα μεγαλεία-αν φτάσουν ποτέ-όμως για να το αντιμετωπίσουν χρειάζονται μεγάλο όσο και ποιοτικό ρόστερ. Και ξεκάθαρο σχέδιο από νωρίς που θα περιλαμβάνει και την πρόβλεψη για τις τυχόν «απώλειες»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ