Τώρα πια έχει «άλλη» ομάδα!

Τώρα πια έχει «άλλη» ομάδα!

Ο Ολυμπιακός διέθετε πολλούς πρωταγωνιστές στο ματς με τον ΟΦΗ, όμως το διαφορετικό της ιστορίας βρισκόταν στο σενάριο…

Μας έδωσε πολλούς πρωταγωνιστές η «παράσταση» με το 5-1 του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Τρία γκολ ο Χασάν, γκολ και ασίστ ο Φορτούνης, δύο ασίστ ο Ποντένσε, γκολ ξανά ο Μασούρας. Ο Κούτρης στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Γκιγιέρμε ακόμα… παίζει!

Δεν είναι και λίγα όλα αυτά, ωστόσο θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο… σενάριο. Στο «ομαδικό» της ιστορίας. Γιατί οι ερυθρόλευκοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν να αντιμετωπίσουν και παγίδες και απρόοπτα. Πρώτα από όλα κουβαλούσαν τόση κούραση από τα συνεχόμενα και με μεγάλη ένταση παιχνίδια. Δύο με την Ντιναμό Κιέβου, ενώ έπαιξαν και με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Έπειτα, υπήρχε η απογοήτευση, καθώς το όνειρο της Ευρώπης σταμάτησε στο Κίεβο. Και με το που αρχίζει ο αγώνας αποχωρούν πριν από το 20λεπτο ο Τοροσίδης και ο Καμαρά. Δεν είναι και μικρό πράγμα να χάνεις δύο συμπαίκτες σου τόσο γρήγορα, ούτε για αυτούς που βρίσκονται μέσα στις λευκές γραμμές, ούτε για αυτόν που στέκεται όρθιος μπροστά από τον πάγκο. Δύο αλλαγές σε χρόνο ρεκόρ ξόδεψε ο Μαρτίνς και μάλιστα από την πίσω ζώνη.

Και παράλληλα, ο ΟΦΗ βγήκε από την αρχή για να πιέσει ψηλά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όλα αυτά και να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του. Το πήρε το ρίσκο ο Χάιμε Βέρα αφού δεν διακύβευε και πολλά πράγματα, καθώς μάλλον δεν υπολόγιζε βαθμούς στο Καραϊσκάκη και αντιθέτως θα είχε να κερδίσει πολλά αν έπιανε το κόλπο του.

Δεν έπιασε γιατί οι πρωταγωνιστές του Μαρτίνς έβγαλαν και πάλι την ποιότητά τους. Και μας έδειξαν ότι ξέρουν πια καλά τα… λόγια του έργου. Ξανά σέντρα στην απέναντι πλευρά ο Ποντένσε, κεφαλιά και γκολ ο Μασούρας. Όπως με τον Χριστοδουλόπουλο στα Γιάννινα. Κλέβει την μπάλα ο Χασάν, συνεργάζεται με τον Φορτούνη και 2-0. Νέα σέντρα από τον Ποντένσε κι αυτή τη φορά σε ρόλο εκτελεστή ο «Φόρτου».

Σε πέντε τελικές ο Ολυμπιακός πέτυχε τρία γκολ και με το ξεκίνημα του δευτέρου πήγε το ποσοστό του σε τέσσερα στις έξι. Το πιο εύστοχο εφετινό ματς των κόκκινων που θα μπορούσαν να είχαν βάλει πολλά περισσότερα τέρματα, αφού έφτασαν συνολικά στις 16 τελικές. Εδώ είναι που θα σταθούμε λίγο παραπάνω. Δεν το παράτησαν το παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι από το ημίχρονο, παρά την όποια απογοήτευσή τους και ενώ μεθαύριο υπάρχει και η ρεβάνς του κυπέλλου με την Λαμία.

Κάπου εδώ αρχίζει να ξεχωρίζει η νέα ομάδα του Ολυμπιακού από την… προηγούμενη. Κι αυτό είναι κατά την ταπεινή μας άποψη το πιο σημαντικό κέρδος για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Θα είχαν τόσες δικαιολογίες, όμως αυτοί συνέχισαν μέχρι το τέλος. Και μας έδειξαν ότι το γούσταραν. Ότι ο ενθουσιασμός τους έβαλε στην άκρη όλα τα υπόλοιπα. Αυτό είναι που μας είπε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Δευτέρας. Ότι τώρα πια έχω άλλη ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ