Για Νόμπελ Ειρήνης ο Βασιλειάδης

Για Νόμπελ Ειρήνης ο Βασιλειάδης

Ο Κώστας Καίσαρης επιλαμβάνεται του φαινομένου-Βασιλειάδης και αποφαίνεται: Επειδή δεν μπορεί να καταπίνει σπαθιά ασχολείται με το μπάσκετ.

ΤΑ παλιά χρόνια ανεβαίνανε στο ριγκ και πλακωνόντουσαν ο Καρποζήλος με το Λαμπράκη. Στη συνέχεια ο θηριώδης Ντι Μπέστια με τον αιμοβόρο Ζιγκουλίνωφ. Ο οποίος σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα των Βαλκανίων, την «Αθλητική Ηχώ», έτρωγε πέντε κιλά ωμό κρέας την ημέρα. Ακολούθως οι Σουγκλάκος- Τρομάρας, με διαιτητή τον μετέπειτα διακεκριμένο αστρολόγο Πιτ Παπαδάκο. Με τη πάροδο των χρόνων ωστόσο το είδος των κατσέρ άρχισε να εκλείπει. Μέχρι που εξηφανίσθη εντελώς.

ΜΕ στη φύση να έρχεται από μόνη της να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε. . Προς τέρψιν λοιπόν του φιλοθεάμωνος κοινού, τη θέση των κατσέρ ήρθαν να καταλάβουν οι πολιτικοί. Πολάκης εναντίον Αδώνιδος. Κυριάκος εναντίον Αλέξη. Πολάκης εναντίον Στουρνάρα. Πάγκαλος, πίσω και σας έφαγα. Πάνος Καμμένος εναντίον Νίκου Κοτζιά, στη κατηγορία βαρέων βαρών. Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής VS καταδρομέα Γκιρτζίκη. Αν γκουγκλάρεις «καβγάς στη Βουλή», θα σου βγάλει ολόκληρο κατεβατό. Είναι ένα κόλπο αυτό. Ένας τρόπος να κερδίσουν δημοσιότητα. Αφού δεν κάνουν τίποτα, κάνουν φασαρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ σφοδρή σύγκρουση, Βασιλειάδης, εναντίον Βασιλακόπουλου, του αποκαλούμενου και Σωλήνα. Ο ακάματος Υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να σώσει το μπάσκετ κι ο υπέργηρος καρεκλοκένταυρους της ΕΟΚ δεν τον αφήνει. Το δράμα που περνάει ο Βασιλειάδης δεν περιγράφεται. Οι κραυγές αγωνίας του, σκίζουν τον Αττικό ουρανό.

-Πρέπει στο μπάσκετ ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του.
-Διαφωνώ με τη στάση του Ολυμπιακού που θέλει να αποχωρήσει.
-Τους ξένους διαιτητές (σ.σ που θέλει ο Ολυμπιακός) δεν τους φέρνει η κυβέρνηση.
-Αν φύγει ο Ολυμπιακός θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ
-Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει άμεσα να πάρει πρωτοβουλία.
-Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
-Τι περιμένουμε; Αν φύγει ο Ολυμπιακός ποιο θα είναι το πρωτάθλημα για τους υπόλοιπους;

ΠΑΜΕ τώρα στο προκείμενο. Μία ωραία πρωία (βράδυ ήτανε για να είμεθα ακριβείς) ο Ολυμπιακός τη κάνει από το κλειστό του ΟΑΚΑ. Στο ημιχρόνιο με τον Παναθηναϊκό, σηκώνεται και φεύγει. Κάνοντας γνωστό, ότι εμείς με Έλληνες διαιτητές δεν ξανάκατεβαίνουμε να παίξουμε. Και δεν το είπε μόνο. Το έκανε. Στο ματς που ήτανε να γίνει στο ΣΕΦ δεν κατέβηκε. Και είναι υπό μετακόμιση για την επόμενη σεζόν στην Αδριατική Λίγκα. Ερώτηση; Πήρε κανείς, κάποιον χαμπάρι να ανησυχεί; Έστω να προβληματίζεται;

-Να ασχοληθεί με το μείζων αυτό θέμα η Ομοσπονδία;
-Να κινητοποιηθεί γιά την εξεύρεση λύσης η διοργανώτρια αρχή; Ο ΕΣΑΚΕ;
-Να θορυβηθεί μία, από τις άλλες 13 ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα;

ΤΙΠΟΤΑ. Εντελώς τίποτα. Και δύο αβγά Τουρκίας, όπως έχει αποφανθεί γιά ανάλογες περιπτώσεις ο Κομφούκιος. Αφού λοιπόν δε νοιάζει, δεν απασχολεί τους ενδιαφερόμενους, τον Βασιλειάδη, τι τον κόφτει; Είναι αυτή η δουλειά του; Συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητές του, να λύνει διαφορές; Από που κι ως που θέλει να το παίζει διαμεσολαβητής; Ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. Κυανόκρανος. Τον φώναξε κανείς να χωρίσει αυτούς που τσακώνονται; Ζητήθηκε η βοήθειά του; Ντε και καλά να μπει στη μέση; Τι μανία είναι αυτή; Να φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουνε. Λες και ζήλεψε τη δόξα του Αλέξη και θέλει να τον προτείνει κι αυτόν ο Πάπας, για Νόμπελ Ειρηνης. Τον άνθρωπο που σταμάτησε τον πόλεμο στο ελληνικό μπάσκετ.

ΚΑΙ να επιμένει. Να μη το βάζει κάτω με τίποτα. Τους φωνάζει στο γραφείο του, Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλο. Και γίνεται ρεζίλι των σκυλιών. Να αρπάζονται ενώπιόν του. Ο Βασιλακόπουλος να τον συνδέει με Κάιρο. Όχι το πόδι του δεν πάτησε, αλλά ούτε το τηλέφωνο δεν του σήκωνε. Κωλώνει όμως το ιππικό; Ο Βασιλειάδης επιμένει. Τύφλα νάχει ο Δον Κιχώτης με τους ανεμόμυλους. Κι από κοντά οι αθλητικογράφοι. Να κρατάνε το ίσο. Να τον ρωτάνε με αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι. Λες κι έχει αξία η γνώμη του.

ΚΙ όλα αυτά βέβαια έχουν την εξήγησή τους. Δεν την έχει ψωνίσει ο εν λόγω Βασιλειάδης. Δεν πρόκειται περί εμμονικού. Σώας έχει τας φρένας. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Εκλογές έρχονται. Υποψήφιος θα είναι. Θέλει παντί τρόπο να διατηρείται στη δημοσιότητα. Να φαίνεται. Να υπάρχει. Δήθεν ότι κάτι κάνει. Κι επειδή ούτε σπαθιά γίνεται να καταπίνει, ούτε φλόγες, βρίσκει διάφορες αφορμές. Τον τελικό του κυπέλλου.  Τη συνδιοργάνωση του Γιούρο 2018. Τη σωτηρία του μπάσκετ. Και τα καταφέρνει μία χαρά. Από κορόιδα να τσιμπήσουνε, να τον πάρουνε στα σοβαρά και ν ασχοληθούνε μαζί του να φάνε κι οι κότες. Στην ουρά είναι τα κιρίζια οι δημοσιογράφοι ποιος θα του πάρει πρώτος συνέντευξη. Αυτά.

Στη μουσική επιλογή, Roy Buchanan-John’s Blues.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ