Ολυμπιακός: Επιτέλους ένας killer στην περιφέρειά του

Ολυμπιακός: Επιτέλους ένας killer στην περιφέρειά του

Οι Ερυθρόλευκοι άφησαν στην άκρη τις περιπέτειες με το ΑΣΕΑΔ, το «10» σας είχε προειδοποιήσει και ο Ολυμπιακός έχει ένα… πολυβόλο στο ρόστερ του μετά από χρόνια!

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ολυμπιακός είναι στο προσκήνιο. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ταρακούνησε τον κόσμο της ομάδας. Διόλου περίεργο αυτό, αφού η εικόνα της Α2 σε συνδυασμό με την Α2, ήταν ο λόγος για ανησυχήσουν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων. Μέσα από το «10» τονίσαμε ότι ο σχεδιασμός συνεχίζεται ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στα δικαστήρια. Δεν πέρασε πολύ ώρα που το γράψαμε και η πληροφορία μας επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας, καθώς η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή για τη σεζόν 2019-20.

Ο Κέβιν Πάντερ από την Βίρτους Μπολόνια και την κατάκτηση του FIBA Champions League, θα φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια! Ο «μπόμπερ» που φέτος είχε Σστην ιταλική λίγκα σε 30 αγώνες είχε μέσο όρο 26:50 λεπτά συμμετοχής, 14.2 πόντους (71.4% στις βολές, 63.2% στα δίποντα, 42.9 στα τρίποντα) και στο Champions League σε 20 αγώνες   16.0 πόντους (89.4% στις βολές, 49.7% στα δίποντα, 34.5% στα τρίποντα), 2.9 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ, θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, ενώ θα τον δούμε πολλές φορές να κατεβαίνει και στο «3» σε κοντά σχήματα.

Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό του; Killer… Χρόνια έχουμε να δούμε στο Λιμάνι έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να βάλει 15 πόντους στην σειρά. Δεν θέλει πολύ την μπάλα στα χέρια του, εκτελεί αυτόματα, αρέσκεται στο να σουτάρει μετά από τρίπλα, δεν φοβάται να πάρει την τελευταία επίθεση και έχει απίστευτες επιθετικές αρετές. Αμυντικά δε τον λες θηρίο, όμως σίγουρα είναι τιμιότατος, ειδικά όταν αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Ο Πάντερ είναι ο ωραίος τρελός που χρειάζεται κάθε ομάδα να έχει στις τάξεις της όταν καίει η μπάλα. Προσοχή δεν έρχεται ως… Μεσσίας, αλλά είναι ένας παίκτης που είναι αξιόπιστος επιθετικά και βγάζει το ψωμί του με αυτόν τον τρόπο. Έλειπε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ένας παίκτης που μπορεί σε ένα βράδυ να μπουμπουνήσει 30 πόντους χωρίς να το πάρει κανείς χαμπάρι.

Είναι δεδομένο πως μετά τη φυγή του Στρέλνιεκς οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν τον γκαρντ που θα πάρει τα 3 σουτ και ή θα τα βάλει και τα 3 ή θα χάσει το ένα.

Ένας τέτοιος τύπος είναι ο 26χρονος Αμερικανός, τον οποίο δεν τον πήραν και τα χρόνια. Ένα ακόμα θετικό στην περίπτωσή του είναι πως έρχεται πεινασμένος και έτοιμος να προσφέρει.  Τα υπόλοιπα στο παρκέ. Από Ιούνιο μηνά δεν μπορεί να κριθεί κανείς…

ΥΓ1 Ο Χάινς από πού ήρθε; Ο Ντάνστον; Ο Λοτζέσκι; Ο Χίγκινς της ΤΣΣΚΑ; Δεν λέει κάτι η διαδρομή του καθενός, αλλά το πώς μπορεί να δέσει σε μία ομάδα. Είναι ευκαιρία ζωής αυτή για τον Πάντερ. Το ξέρει και αυτός…

ΥΓ2 Α ρε Βαγγέλη. Η καλύτερή σου. Ούτε παρατσούκλι δεν χρειάζεται να του βγάζεις.

ΥΓ3 Μετά από αυτήν την κίνηση, φαίνεται ξεκάθαρα ότι επικράτησε η τάση που είδαμε στο τελευταίο poll του «10» αναφορικά με την μετά Σλούκα εποχή. Τότε είχατε ψηφίσει λοιπόν το 53% να «σπάσει» αυτά τα λεφτά σε δύο παίκτες και έτσι φαίνεται πως πάει να γίνει. Το μόνο σίγουρο (και βγαίνει και από το ρεπορτάζ), είναι πως στον Ολυμπιακό δεν έχουν μείνε με κάτω τα χέρια. Αντιθέτως έχουν σηκώσει μανίκια και προχωρούν για να κάνουν το ροστερ τους ανταγωνιστικό για την Ευρωλίγκα.

ΥΓ4 Μέχρι τέλους είπαμε και έτσι πρέπει να πάει… Ενοχλεί. Ακόμα καλύτερα..

ΥΓ5 Μου φαίνεται πως άλλοι κάνουν πίσω. Όχι οι πρόεδροι του Ολυμπιακού. Το κακό είναι ότι πήραν στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών όμως έτσι; Όπως έστρωσες κοιμάσαι λέει ο θυμόσοφος λαός. Κάτι θα ξέρει και αυτός..

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ