Καλύτερη άμυνα, το «γεμάτο ταμείο»!

Καλύτερη άμυνα, το «γεμάτο ταμείο»!

Ο Ολυμπιακός ανανεώνει τη βιτρίνα του, εξακολουθώντας να επενδύει στη θέση του στόπερ!

Στοχευμένες, δίχως άλλο, οι κινήσεις του Ολυμπιακού στο τραπέζι των μεταγραφών. Τι καλό παράγει το ποδοσφαιρικό εργοστάσιο της Ελλάδας; Στόπερ! Με αυτούς μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον από τις ξένες αγορές και τα παραδείγματα είναι ουκ ολίγα. Οι ερυθρόλευκοι είναι σαν να έχουν παίξει ένα … παραπάνω Τσάμπιονς Λιγκ με την παραχώρηση των Κώστα Μανωλά και Παναγιώτη Ρέτσου, ενώ παλαιότερα είχαν δώσει και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Για αυτό και συνεχίζουν την επένδυση σε αυτήν τη θέση και τις προηγούμενες φορές ασχολήθηκαν με τους Γούτα, Λαϊφη και Ρισβάνη, ενώ τώρα έχουν μπει στην ατζέντα τους οι Πασαλίδης και Μαυροπάνος.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι το περασμένο καλοκαίρι η ακριβότερη μεταγραφή δεν ήταν ο Εμενίκε (πάλι καλά δηλαδή…) αλλά ο Μπιορν Ένγκελς, που αποκτήθηκε από την Μπριζ και η μεγαλύτερη «ανακάλυψη» δεν ήταν άλλη από τον Παπέ Σισέ, ο οποίος ήρθε χωρίς περγαμηνές από τη Γαλλία, όμως στον Πειραιά αρχίζει να γίνεται «πρώτο όνομα».

Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός διασφαλίζει το «καλό ταμείο» το οποίο είναι απαραίτητο στις μέρες μας όπως μας αποδεικνύει η τωρινή περιπέτεια του Παναθηναϊκού και πιο παλιά αυτή της ΑΕΚ. Το μοντέλο του «ενός» που θα βάζει συνέχεια λεφτά και κάποια στιγμή θα χρεοκοπήσει και ο ίδιος αλλά και η ποδοσφαιρική εταιρία έχε μπει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, καθώς κρίθηκε ανεφάρμοστο.

Ο κάθε σύλλογος για να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να διαθέτει οικονομική αυτάρκεια, πόσο μάλλον όταν δεν ανήκει στο τοπ επίπεδο συλλόγων με τα ανάλογα έσοδα, όπως μπορεί να είναι η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι πρότινος στην Ελλάδα είχαμε για πρότυπο την Πόρτο και την Μπενφίκα, επειδή οι Πορτογάλοι είναι και πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα και τώρα πια αυτό που απομένει είναι να γίνει πιο σωστά η δουλειά, ώστε να τους φτάσουμε και στις ευρωπαϊκές κατακτήσεις τους.

Και οι άλλες ομάδες έχουν μπει άλλωστε στην ίδια διαδικασία, να πουλάνε δηλαδή παίκτες, ώστενα μπορούν να αντέχουν στον ανταγωνισμό, έχοντας πλέον καταλάβει ότι αν δεν το κάνουν, τότε μοιραία θα υποχωρήσουν κι αν τους συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το τέλος της (αντίθετης) διαδρομής είναι πλέον γνωστό και ειδικά σε αυτήν την εποχή έχει την προοπτική του εφιάλτη.

Απλά, ο Ολυμπιακός έχοντας αξιοποιήσει επί σειρά ετών την πιο λαμπερή βιτρίνα της μπάλας, όπως είναι αυτή του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και έχοντας συναναστραφεί με κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη, είναι λογικό να πουλά σε πιο υψηλές τιμές και να ξεκινάει κάθε φορά από διαφορετική αφετηρία.

Προφανώς και οι ανταγωνιστές του είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν σε αυτήν τη διαδρομή, γιατί καλό ήταν τόσα χρόνια το παραμύθι με τη διαιτησία, όμως τώρα πια δεν συγκινεί ούτε τα μικρά παιδιά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει αλλάξει και η κατάσταση στην ηγεσία της ΕΠΟ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ