Τόλης Βοσκόπουλος – Μία σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα του

Τόλης Βοσκόπουλος – Μία σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα του

Τόλης Βοσκόπουλος: Ο μεγάλος καλλιτέχνης δεν είναι πλέον ανάμεσα μας, όμως βρέθηκε μία σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα του ερμηνευτή.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος δεν είναι πλέον ανάμεσά μας, καθώς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών, σκορπίζοντας τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου. Πρόσφατα λοιπόν βρέθηκε μία σπάνια φωτογραφία του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη με τον πατέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 και πέθανε στις 19 Ιουλίου 2021. Ήταν το 20ό παιδί μετά από 19 κόρες. Ο Σμυρνιός πατέρας του, ήθελε να κάνει αγόρι και τελικά το κατάφεραν με τη γυναίκα του μετά από πολλές προσπάθειες. Όταν γεννήθηκε, ο πατέρας του άλλαξε την πινακίδα στο μανάβικο που διατηρούσε και ονειρευόταν ότι θα δουλεύουν μαζί. Όμως, κάποια στιγμή, στην εφηβεία του, ο Τόλης Βοσκόπουλος τού αποκάλυψε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός.

svg%3E

Τι είχε αναφέρει ο Τόλης Βοσκόπουλος για τον πατέρα του

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει το 2018 για την παρουσίαση της συναυλίας του στο Ηρώδειο, ο μεγάλος ερμηνευτής είχε διηγηθεί τι ακολούθησε και αποκάλυψε την απροσδόκητη και συγκινητική αντίδραση του πατέρα του. Αυτά είναι όσα είχε πει τότε:

«Όταν γεννήθηκα, και ο πατέρας μου πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί που έγινε: Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός. Ήμουν πάντα μαζί του στη Λαχαναγορά και στα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές του. Όμως έβλεπα πως δεν μου πήγαινε αυτή η δουλειά. Από κάτι μπουλούκια που ερχόντουσαν στην Κοκκινιά, με τον Ζαζά, τον Κοκοβιό και άλλους είχα ξελογιαστεί κι ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο.

Γύρω στα 15 δεν άντεξα και του το είπα. Περίμενα πως θα με σφάξει. Θεατρίνος ο γιος του Λαχαναγορίτη; Και τότε μου λέει: “Πάμε”. Και χωρίς να ξέρω για πού τραβάμε, με πηγαίνει στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη, που είχε και θεατρικό τμήμα. Τότε είναι που πρωτοβγαίνω από την Κοκκινιά και βλέπω την Αθήνα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στην επιστροφή, μου λέει: “Για να μην μου παραπονεθείς καμιά φορά ότι ήθελες αυτό να γίνεις κι εγώ σε εμπόδισα”. Αυτά μου είπε ο σοφός πρόσφυγας πατέρας μου και τον ευγνωμονώ. Και κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή, ακόμα και σήμερα που πλησιάζω τα 80 μου χρόνια, τον φέρνω στο μυαλό μου και λέω μέσα μου: “Κοίτα τώρα”».

Η σπάνια φώτο

svg%3E

Πηγή: pagenews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ