Στη μια άκρη ο Καρβάλιο στην άλλη ο… Ζινκερνάγκελ- Κερδισμένοι και χαμένοι στον λογαριασμό του Μαρτίνεθ- Ετοιμάζει έκπληξη ο Ισπανός τεχνικός;

Στη μια άκρη ο Καρβάλιο στην άλλη ο… Ζινκερνάγκελ- Κερδισμένοι και χαμένοι στον λογαριασμό του Μαρτίνεθ- Ετοιμάζει έκπληξη ο Ισπανός τεχνικός;

Στο… ταμείο του Μαρτίνεθ ο απολογισμός του Μιλς. Ποιοι ανέβασαν τη μετοχή τους και ποιοι την έριξαν… στο έδαφος- Τι σκέφτεται ο 42χρονος για…

Στην αναμονή για την επόμενη αφετηρία ο Ολυμπιακός από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στη βάση τους ολοκληρώνοντας το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Μιλς και έπειτα από 15 μέρες δουλειάς με φόντο τις Άλπεις; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ νιώθει… σοφότερος για το δυναμικό που έχει στα χέρια του.

Όχι, ο Ισπανός προπονητής δεν εγκαταλείπει το «ήπιο» προφίλ του, ούτε θα τον ακούσει κανείς δημόσια να μιλά για… εσωτερικές υποθέσεις όπως η αξιολόγηση του ρόστερ. Δεδομένα όμως έπειτα από κοντά έναν μήνα στο γήπεδο έχει πλέον ανοιχτό ορίζοντα για το διαθέσιμο δυναμικό.

Διαβάστε επίσης: Η Φενέρ διώχνει τον Καλάθη – Πόσα ζητάει για να αποχωρήσει ο Έλληνας γκαρντ

Για τους ποδοσφαιριστές που προορίζονται για την πρώτη γραμμή, για εκείνους που θα διεκδικήσουν ρόλο στο rotation αλλά και για εκείνους που δύσκολα θα μπορέσουν να γίνουν μέρος της απαιτητικής (του) εξίσωσης.

Το επόμενο ταξίδι

Σε ένα σύντομο rewind: Ταξίδεψε στο Μιλς με 20 συν τους τερματοφύλακες, επέστρεψε με το +2 που έφεραν οι μεταγραφές του Βιθέντε Ιμπόρα και του Κίνι αλλά ουσιαστικά μόνο εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει πόσους από το σύνολο των «25» τους προορίζει να συνεχίσουν αυτό το… ταξίδι από την προηγούμενη αγωνιστική εκδοχή του Ολυμπιακού στην επόμενη.

Θα έχει μάλιστα πολύ ενδιαφέρον η αποστολή που θα ανακοινώσει ο ίδιος για το ταξίδι της Τρίτης (25/7) στην Βρετανία για τα φιλικά με τους Ρέιντζερς (26/7) και τη Νόριτς (29/7) διότι μέσα από τις επιλογές του αναπόφευκτα θα έρθει στην επιφάνεια ένα πρώτο αποτέλεσμα αυτής της «ζύμωσης».

Πεδίο… έκπληξης

Δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση ας πούμε το ενδεχόμενο ο 42χρονος προπονητής να «κόψει» από αυτό το ταξίδι κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που είχε μαζί του στην Αυστρία. Όπως δεν θα πρέπει να κάνει εντύπωση η… έκπληξη να ενεργοποιήσει κάποιον ή κάποιους από εκείνους που δεν ήταν εκεί: Περιπτώσεις σαν τον Αγκιμπού Καμάρα (που μαζί με τον Αλγκασίμ Μπα έλειπαν στο Μαρόκο για το κ23 Africa Cup of Nations), τον Πιέρ Κούντε, τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, τον Μάντι Καμαρά αν έχει ως τότε αποθεραπευτεί από τον τραυματισμό του, ακόμη και τον Παπ Αμπού Σισέ. Παίκτες δηλαδή που στο φινάλε του προηγούμενου κύκλου θεωρήθηκαν «κομμένοι».

Οι δύο όψεις του νομίσματος

Γιατί είναι ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο; Μα για μια σειρά από συμπεράσματα του Μιλς. Ποδοσφαιριστές ας πούμε σαν τον Πέπε και τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ σε καμία περίπτωση δεν άρπαξαν την ευκαιρία να κερδίσουν έναν ρόλο. Την ίδια στιγμή το δείγμα από τα φιλικά παιχνίδια ανέδειξε το γεγονός ότι ο Ζούμερ Μπουτούτσι δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής. Περισσότερο έπαιξε ο –μπακ στα χαρτιά- Ραμόν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, παρά ο Κοσοβάρος.

Αντίθετα μέσα από τη διαπραγμάτευση του Μιλς, φανερά ενισχυμένος επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ζοάο Καρβάλιο που δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Όπως έδειξε να κερδίζει έδαφος και ο Παναγιώτης Ρέτσος που είδε το τεχνικό τιμ να του προσφέρει και χρόνο συμμετοχής αλλά και ευκαιρίες.

Και αν προσθέσει κανείς και τον αναγεννημένο Γιουσέφ Ελ Αραμπί (3 γκολ από τα 4 που έβαλε ο Ολυμπιακός στα φιλικά); Μάλλον έχει στη διάθεση του και την άλλη όψη του νομίσματος με τους κερδισμένους και χαμένους σε αυτό το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής δουλειάς.

Από αύριο ξανά

Θυμίζουμε πως από την Αυστρία επέστρεψε με (ένα μικρό) πρόβλημα τραυματισμού ο Ινμπόμ Χουάνγκ αλλά και ότι ήταν εκεί με την ομάδα παιδιά όπως ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης και ο Χρήστος Λιάτσος που ουσιαστικά πέρσι ήταν στο ρόστερ της ομάδας Β΄.

Θα συνεχίσουν οι δύο «μικροί» με την πρώτη ομάδα; Και αυτό την Τρίτη θα φανεί με την ανακοίνωση της αποστολής. Ουσιαστικά οι Πειραιώτες ξαναπιάνουν δουλειά αύριο το απόγευμα (18.30) στον καύσωνα του Ρέντη. Ο Μαρτίνεθ έδωσε ρεπό Πέμπτη-Παρασκευή και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντόνιο Κορδόν που από την Αυστρία έφυγε απευθείας για την Ισπανία. Οι ώρες είναι δεδομένα… μεταγραφικές!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ