Πρόεδρος ΔΟΕ:  «Πολύ ενοχλητικές οι εικόνες της Βαλίεβα»

Πρόεδρος ΔΟΕ: «Πολύ ενοχλητικές οι εικόνες της Βαλίεβα»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μίλησε για την κατάσταση της Βαλίεβα, την πίεση που δέχεται, αλλά και τις δυσάρεστες εικόνες που προβλήθηκαν.

Η Καμίλα Βαλίεβα προκάλεσε αίσθηση, με τα όσα κατάφερε στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όμως μετά την αποκάλυψη του ντοπαρίσματός της και την τέταρτη θέση στον επόμενο αγώνα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εκείνη, κάτι που επεσήμανε κι ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ο ίδιος ενοχλήθηκε με τις τηλεοπτικές εικόνες που έδειξαν την τεράστια πίεση και προσπάθεια στον επόμενο αγώνα, με την προπονήτριά της μάλιστα να την «ψέλνει» σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Ενοχλήθηκα πολύ με αυτά που είδα από την τηλεόραση. Είδα την πίεση που έχει ασκηθεί πάνω της, πίεση που είναι πέρα από την φαντασία μου.

Είναι ένα 15χρονο κορίτσι και το να την βλέπουμε να ταλαιπωρείται στον πάγο ενώ προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της, είναι αποκρουστικό. Το έβλεπες στη γλώσσα του σώματός της ότι ήταν στρεσαρισμένη. Ισως έπρεπε να μην αγωνιστεί και να αφήσει πίσω της όλη αυτή την ιστορία.

Ενοιωθες την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, την απόσταση που υπήρχε και δεν μπορούσες να την βοηθήσεις. Και χειροτέρευε με την ώρα. Όλο αυτό δεν μου δίνει την πεποίθηση πως θα αντέξει η Καμίλα, άσχετα με το τι έγινε στο παρελθόν και τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Το πως αντιμετωπίζεις αθλητές 15 ετών με ψυχολογική πίεση, θέλει προσοχή. Το μόνο που εύχομαι στην Καμίλα είναι να έχει την υποστήριξη της οικογένειάς της και των φίλων της και όσους την βοηθούν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Μάλιστα η ΔΟΕ σκέφτεται να βάλει όρια ηλικίας, καθώς η κοπέλα είναι μόλις 15 χρονών και σύμφωνα με τους κανονισμούς έπρεπε να τηρηθεί το απόρρητο.

«Χρειάζεται ειδική διαχείριση το θέμα. Πρέπει να λυθούν ορισμένα ζητήματα και ήδη σκέφτεται λύσεις η Εκτελεστική Επιτροπή. Με σεβασμό προς την WADA πρέπει να δούμε πως θα προσαρμόσουμε τους κανόνες.

Υπάρχει ο προβληματισμός από πολλούς για το ποιο όριο ηλικίας είναι το πρέπον να αγωνίζονται σε διοργανώσεις ενήλικων. Αυτό θα πρέπει να το δουν οι παγκόσμιες ομοσπονδίες. Εμείς τους δίνουμε τροφή για σκέψη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ