Η πρωτοποριακή πρόταση του Βενγκέρ για οφσάιντ και VAR (pic)

Η πρωτοποριακή πρόταση του Βενγκέρ για οφσάιντ και VAR (pic)

Ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε στη FIFA μια πρωτοποριακή πρόταση για τις οριακές φάσεις που θα διευκολύνει το θέαμα και τους επιθετικούς.

Στην εποχή του VAR, αρκετές είναι οι οριακές φάσεις που έχουν σταματήσει, ως οφσάιντ, για ελάχιστα εκατοστά, με τον Αρσέν Βενγκέρ να έχει καταθέσει τη δική του πρόταση, στον πρόεδρο της FIFA, τον Τζιάνι Ινφαντίνο, βάσει της οποίας θα διευκολύνονται οι επιτιθέμενοι.

Ο Αλσατός τεχνικός, νυν σύμβουλος FIFA και επικεφαλής ανάπτυξης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχει προτείνει το εξής: Δεν θα υπάρχει οφσάιντ, αν ο επιθετικός έχει έστω ένα μέρος του σώματος του, ακόμη και τη μύτη του παπουτσιού του, στην ευθεία με τον τελευταίο αμυνόμενο. Κοινώς, η γραμμή του οφσάιντ θα πάψει να τοποθετείται στο σημείο που προεξέχει ο επιθετικός βάσει κανονισμού και θα τοποθετείται στο σημείο που καλύπτεται!

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση του Βενγκέρ είναι η ακόλουθη: «Δεν θα είσαι οφσάιντ αν οποιοδήποτε μέρος του σώματος με το οποίο επιτρέπεται να σκοράρεις είναι σε ευθεία γραμμή με τον τελευταίο αμυνόμενο. Ακόμη κι αν άλλα μέρη είναι εκτεθειμένα».

Δηλαδή, το χέρι δεν θα υπολογίζεται ως μέρος που θα καλύπτει τον επιθετικό. Η πρόταση του Βενγκέρ αναμένεται να δοκιμαστεί, σε περιορισμένη κλίμακα, αρχικά στην κινεζική Λίγκα.

Δείτε στη φωτογραφία φάση που με τον τωρινό κανονισμό θεωρείται οφσάιντ, αλλά δεν θα συνιστά παράβαση σύμφωνα με το πλάνο Βενγκέρ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ