Η καριέρα του Ιγκουαΐν μέσα από έντεκα «κλικ» (vids)

Η καριέρα του Ιγκουαΐν μέσα από έντεκα «κλικ» (vids)

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και to10.gr καταγράφει την μεγάλη καριέρα του Αργεντίνου φορ, μέσα από μια ενδεκάδα στιγμών.

O Γκονζάλο Ιγκουαΐν ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με τον «pipita» να έχει πίσω του μία «μυθική» πορεία στο ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε συνολικά σε 782 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 361 γκολ και κατακτώντας 14 τρόπαια σε 17 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, συνδέοντας το όνομά του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Νάπολι, αλλά και τη Γιουβέντους.

Με αφορμή το τέλος της καριέρας του 34χρονου φορ, to10.gr καταγράφει την τεράστια καριέρα του Αργεντίνου φορ μέσα από μια ενδεκάδα στιγμών.

Διαβάστε επίσης: Το πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έκρυψε κάτω από το χαλάκι τα μεγάλα θέματα «ασφαλείας» του νέου γηπέδου (pics)

1. Το δικό του Superclásico στα 19 

Γέννημα-θρέμμα της Ρίβερ Πλέιτ, ο Αργεντίνος ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του στις ακαδημίες της ομάδας. Όνειρο όλων των Αργεντίνων ποδοσφαιριστών φυσικά είναι να αγωνιστούν σε ένα Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς, με τον Ιγκουαίν να προλαβαίνει να το πράξει όχι μια αλλά δύο φορές πριν καλά καλά «πατήσει» τα 20.

Μετά την πρώτη… κρυάδα στο «Μπομπονέρα», ο Αργεντινός επιθετικός έβαλε την υπογραφή του στο μοναδικό Superclásico, που αγωνίστηκε στο «Μονουμεντάλ». Τον Οκτώβριο του 2006, ο Ιγκουαΐν οδήγησε τη Ρίβερ στη νίκη επί της Μπόκα με 3-1, πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του.

2. Το γκολ με το οποίο χάρισε τον τίτλο στην Ρεάλ  

Τον Δεκέμβριο του 2006 παίρνει μεταγραφή στην Ρέαλ Μαδρίτης, με τον ίδιο στην πρώτη του σεζόν στην «Βασίλισσα» να μην καταφέρνει να κάνει την… διαφορά. Ωστόσο η δεύτερη σεζόν ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Μάλιστα με ένα δικό του γκολ στο 90’, η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε νικήτρια με 2-1 από την έδρα της Οσασούνα, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

3. Το ιδανικό ντεμπούτο του με το εθνόσημο  

Φυσικά η μεταγραφή του στην Ρεάλ Μαδρίτης έφερε το όνομα του και στις κλήσεις της Εθνικής Αργεντινής. Το Νοέμβριο του 2009, στην προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών, η Αργεντινή υποδέχθηκε το Περού και ήθελε μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Ο Μαραντόνα τον έχρισε βασικό και αυτός, στο ντεμπούτο του, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η νίκη αυτή έστειλε την Αργεντινή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

4. Το χατ τρικ σε Μουντιάλ 

Ο «Πιπίτα» όχι μόνο βρέθηκε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά αποτελούσε και βασική επιλογή του Ντιέγκο Μαροντά για την επιθετική γραμμή της ομάδας, με τον ίδιο να βγάζει ασπροπρόσωπο τον «Ντιεγκίτο».

Στο δεύτερο ματς των ομίλων (στον ίδιο όμιλο βρισκόταν και η Ελλάδα) η «αλμπισελέστε» νίκησε άνετα με 4-1 τη Νότια Κορέα, με τον Ιγκουαΐν να σημειώνει τρία τέρματα. Με αυτό το χατ-τρικ έγινε μόλις ο τρίτος Αργεντινός στην ιστορία, που κατορθώνει κάτι τέτοιο σε Μουντιάλ, μετά τους Στάμπιλε (1930) και Μπατιστούτα (1994, 1998).

5. Το γκολ με το οποίο «έδιωξε» την κατάρα των προημιτελικών 

Την Αργεντινή την ακολουθούσε μια «κατάρα» για πέντε σερί Παγκόσμια Κύπελλα. Πιο συγκεκριμένα από το 1990 και την παρουσία της στον τελικό, σε κανέναν άλλο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει την φάση των «οκτώ».

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, εμπόδιο στον προημιτελικό ήταν το Βέλγιο, με τον Ιγκουαΐν να λύνει το «γόρδιο δεσμό». Με ένα δικό του γκολ, η Αργεντινή νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε στον ημιτελικό για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια.

6. Το χαμένο τετ α τετ που θα τον «στοιχειώνει»  

Αργεντινή εναντίον Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μια μεγάλη ευκαιρία για την «Αλμπισελέστε» να βρεθεί ξανά στην κορυφή του κόσμου με τον Μέσι αρχηγό. Με το σκορ να είναι στο 0-0 ο Κροος έκανε λάθος γύρισμα με το κεφάλι, βγάζοντας τον Ιγκουαϊν «φάτσα» με τον Νόιερ. Ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ένα κάκιστο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο τελικός πήγε στην παράταση και τα «πάντσερ» κατέκτησαν το τρόπαιο.

7. Η μοναδική παράσταση στον τελικό του ιταλικού σούπερ καπ 

Το 2013 μετακόμισε στον Ιταλικό Νότο για λογαριασμό της Νάπολι. Εκεί όπου ο Ντιέγκο Μαραντόνα μεγαλούργησε. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ιταλίας το 2014, λίγους μήνες αργότερα, ο Ιγκουαΐν χάρισε στους «παρτενοπέι» ένα ακόμη τρόπαιο, αυτό του σούπερ καπ.

Ο Αργεντίνος φορ στον τελικό με την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους ισοφάρισε ισάριθμες φορές τους «μπιανκονέρι» για το 2-2 της κανονικής διάρκειας, το οποίο παρέμεινε και στην ημίωρη παράταση. Ο Ιγκουαϊν βρήκε δίχτυα και στην διαδικασία των πέναλτι, με την Νάπολι έτσι να πανηγυρίζει τον τίτλο.

8. Μοιραίος (και) στον τελικό του Κόπα Αμέρικα 

Η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Ιγκουαϊν μετά το χαμένο τετ α τετ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 να είναι μοιραίος ξανά για την «αλμπισελέστε». Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, απέναντι στη Χιλή, ο ίδιος έχασε μια απίθανη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου ο Αργεντινός ήταν άστοχος και πάλι, με την Χιλή να κατακτά το τρόπαιο.

9. Το ρεκόρ σκοραρίσματος στην Serie A 

Η σεζόν 2015-16 ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας του. Σημείωσε συνολικά 38 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Νάπολι, όμως εκεί που έγραψε ιστορία, ήταν στη Serie A. Κι αυτό γιατί τα 36 από αυτά, τα πέτυχε στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με άνεση τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (δεύτερος πολύ πίσω ήταν ο Ντιμπάλα με 19 γκολ).

Με την επίδοση των 36 γκολ, ισοφάρισε το θρυλικό ρεκόρ του Ροσέτι από το 1929, μπαίνοντας έτσι στο πάνθεον του ιταλικού ποδοσφαίρου.

10. Ο εφιάλτης Χιλή ξαναχτύπησε  

Ξανά μοιραίος, σε μια ακόμη ήττα, σε μια ακόμη παρουσία σε τελικό. Μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ του 2014 και αυτόν του Κόπα Αμέρικα το 2015, ο Ιγκουαϊν δεν κατάφερε να βοηθήσει την πατρίδα του ούτε σε αυτόν του 2016.

Με αντίπαλο ξανά την Χιλή στο επετειακό Κόπα Αμέρικα ο  Αργεντινός επιθετικός  αστόχησε ξανά σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με το ματς στο 0-0. Το ματς οδηγήθηκε ξανά στην διαδικασία των πέναλτι με την «ρόχα» να επικρατεί για ακόμη μια φορά απέναντι στην παρέα του Μέσι κατακτώντας «back to back» την διοργάνωση.

11. H Γιουβέντους «τίναξε την μπάνκα» για χάρη του

Τα 36 γκολ που είχε πετύχει με τη Νάπολι στη Serie A τον έκαναν περιζήτητο, με τη Γιουβέντους να «τινάζει την μπάνκα στον αέρα» το καλοκαίρι του 2016 για να τον αποκτήσει. Η «Μεγάλη Κυρία» δαπάνησε 90 εκατομμύρια ευρώ και τον έκανε δικό της, σε μία μεταγραφή-ρεκόρ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ