Μίτσελ: Το spoiler για τον άλλο Ολυμπιακό

Μίτσελ: Το spoiler για τον άλλο Ολυμπιακό

Ο Μίτσελ είπε τα πάντα το βράδυ της Πέμπτης για τον Ολυμπιακό που έρχεται. Αρκεί να ήθελες να τον ακούσεις  

Δεν ήταν ο Μίτσελ το πρόσωπο της «επιστροφής στη δράση» για τον Ολυμπιακό: Και αυτό είναι από μόνο του ένα καλό νέο. Σημαίνει ότι εκείνοι που πάτησαν το χορτάρι βρήκαν τον τρόπο να κυριαρχήσουν στη… συζήτηση και να αφήσουν στην «άκρη» τον προπονητή.

Στην προκειμένη περίπτωση; Ο Μαρσέλο και τα δύο υπέροχα γκολ του. Ο καταπληκτικός Κώστας Φορτούνης. Ο Παναγιώτης Ρέτσος που στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο έτρεξε για όλους. Το ίδιο το σύνολο, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε πραγματικά πολλούς μήνες να χαρίσει μια νύχτα με τέσσερα γκολ στο κοινό του.

Διαβάστε επίσης: Νέα αποχώρηση από τον Ολυμπιακό

Ήταν ο Μίτσελ όμως εκείνος που μέσα σε μερικά λεπτά είπε σχεδόν τα πάντα για όσα απασχολούν τους Ερυθρόλευκους σε αυτή την επιστροφή. Και είναι σπάνιο αυτό να συμβαίνει στο… πόδι, μέσα από δύο-τρεις ερωτήσεις για ένα παιχνίδι.

Βοήθησε φυσικά και το σενάριο της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο. Ή πιο σωστά το σενάριο της παρουσίας του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Στο πρώτο μισό ποδοσφαιριστές με ωραίες ιδέες στο επιθετικό τρίτο αλλά με ένα σωρό μπελάδες κάθε φορά που χάνονταν η μπάλα σε μια «άσκηση» που δεν οδηγούσε πουθενά.

Στο δεύτερο μισό μια ομάδα που μέσα από τη συνεργασία και τέλος πάντων από μια ισορροπία στις γραμμές της, όχι μόνο έφερε την παρτίδα στα νερά της αλλά που έφτασε το σκορ σε επίπεδο 4-1.

Πως τα χώρεσε όλα αυτά σε μια ατάκα ο Ισπανός προπονητής: «Θέλω να μην ξαναδώ τον Ολυμπιακό του α’ μέρους. Και να ξαναδώ τον Ολυμπιακό στο β’ μέρος» είπε. Διάνα στο κέντρο του στόχου.

 

Είναι βέβαιο ότι πέραν τούδε η ομάδα που τελείωσε το πρώτο μισό σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ποδοσφαιριστών όπως ο Μαρσέλο και ο Φορτούνης μπορούν να ανεβάσουν αισθητά τη στάθμη της ποιότητας. Το πώς όμως μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει νίκες είναι μια άλλη κουβέντα. Και οι Ερυθρόλευκοι επιστρέφουν με στόχο να διεκδικήσουν τα δύο εγχώρια τρόπαια. Να παλέψουν ακόμη και τη συνθήκη -12 της Super League σε ένα πρωτάθλημα που πολλά χρόνια τώρα καταλήγει στα χέρια εκείνου που πατά στην καλύτερη δυνατή αμυντική επίδοση.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πρώτος με διαφορά φέτος γιατί… τετραγωνίζει τον κύκλο. Δέχθηκε όμως 4 γκολ όλα και όλα στις 13 πρώτες αγωνιστικές. Τρία από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ένα από τον Βόλο με το σκορ στο 5-0. Νομίζουν οι περισσότεροι ότι η αποτελεσματικότητα στα ντέρμπι σχημάτισε αυτό το δεδικασμένο. Πιθανότατα αδικούν τα  κ1-0 τρίποντα σε αναμετρήσεις όπως αυτές με τον Ιωνικό, τον Λεβαδειακό, τον Άρη (στο 90΄).

Αντίστοιχα η ΑΕΚ που ποιοτικά μάλλον απέδωσε καλύτερα από όλους στον πρώτο γύρο, δέχθηκε όλα και όλα πέντε γκολ. Η διαφορά είναι ότι εκείνη την πάτησε σε ματς όπως αυτά με τον Βόλο (0-1) ή στην Τρίπολη (1-1) και βέβαια πλήρωσε τοις μετρητοίς τη Λεωφόρο και την ανατροπή από τους Πράσινους (2-1). Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει 2 βαθμούς για 4 γκολ, η ΑΕΚ έχασε 8 βαθμούς για 5. Αυτοί είναι οι έξι από τους οκτώ της μεταξύ τους διαφοράς.

Και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ; Ο Ολυμπιακός μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, ως και την 8η αγωνιστική δέχθηκε 7 από τα 8 του παθητικού του. Σε αυτό το διάστημα ήταν που έχασε και την επαφή του με την κορυφή: 1-1 με τον Βόλο, ήττες 1-2 από Άρη (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός), ήρθε νωρίς και εκείνο το 0-0 στην Τρίπολη και σχημάτισε βουνό. Η βελτίωση των τελευταίων 5 αγωνιστικών (με αποκορύφωμα την καταπληκτική εμφάνιση στη Λεωφόρο) ήρθε από την άμυνα: 1 γκολ παθητικό και αυτό από εκείνο το πέναλτι για… ντοκιμαντέρ που χρεώθηκε στο 90΄+8΄ στον Άβιλα.

Για να συνεχίσει την προσπάθεια του να ξαναμπεί στο κόλπο, πρέπει πρωτίστως να διατηρήσει την αμυντική του ισορροπία. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό όταν στην εξίσωση για τους «βασικούς» δικαιολογημένα δηλώνουν υποψηφιότητα ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρσέλο για το αριστερό άκρο της άμυνας και βέβαια ο Φορτούνης για την μεσο-επιθετική τριάδα πλάι στον Χάμες και στον Μπιελ.

«Αυτή είναι η δουλειά μου. Έτσι όπως παίζουμε είναι γεγονός πως Χάμες και Φορτούνης θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια 11άδα ως βασικοί. Και είναι σίγουρο πως πρέπει να βρούμε λύσεις όταν ο Μαρσέλο ανεβαίνει ψηλά που βοηθάει επιθετικά και αφήνει ένα κενό. Το κενό να καλύπτεται. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία της άμυνας με την επίθεση» υποσχέθηκε ο Μίτσελ σε κανονικό «spoiler» εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Είπε βεβαίως και κάτι άλλο που το ακούς ολοένα και συχνότερα πλέον από τους προπονητές. Πως «το παιχνίδι δεν παίζεται με 11 παίκτες αλλά με 16». Και πάλι όμως ποιος δεν θέλει να δει στους «11» όλους τους πρώτης γραμμής και ποιότητας ποδοσφαιριστές του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ