Τσέφεριν: «Υπερασπιζόμαστε το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

Τσέφεριν: «Υπερασπιζόμαστε το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου»

Την συντονισμένη προσπάθεια της UEFA και των ενδιαφερόμενων φορέων του ποδοσφαίρου για την προστασία της ευημερίας του παιχνιδιού, τόνισε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Την συντονισμένη προσπάθεια της UEFA και των ενδιαφερόμενων φορέων του ποδοσφαίρου για την προστασία της ευημερίας του παιχνιδιού, τόνισε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην ανασκόπηση που έκανε για το 2022.

«Το 2022 ήταν άλλη μια γεμάτη γεγονότα για την UEFA. Μαζί με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα, προσπαθήσαμε ακούραστα να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τις βασικές αξίες του αθλητικού μοντέλου που βρίσκεται στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Πρώτα απ΄ όλα, αυτό περιλαμβάνει ανοιχτούς αγώνες που βασίζονται στην αθλητική αξία, οικονομική αλληλεγγύη μεταξύ της κορυφής και του κάτω μέρους της δομής της πυραμίδας του ποδοσφαίρου και την αναγνώριση του ευρύτερου ρόλου του παιχνιδιού στην κοινωνία. Κανένα ευρωπαϊκό τουρνουά δεν μετέφερε αυτές τις αξίες περισσότερο το 2022 από το EURO γυναικών, που έσπασε άφθονα ρεκόρ. Το τουρνουά ανέβασε τον πήχη για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικότητα, προβολή και αξία», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομσοπονδίας ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμασία στο Βόλο χωρίς τους βασικούς εξτρέμ…

«Σωρευτικά, περισσότεροι οπαδοί παρακολούθησαν αγώνες από ποτέ. Ένας στους έξι ταξίδεψε από το εξωτερικό. Απέδειξε επίσης την τεράστια ικανότητα του αθλήματός μας να καταλύει θετικές κοινωνικές αλλαγές, με το 48% των κατόχων εισιτηρίων να είναι γυναίκες, με το 30% από αυτούς να είναι κάτω των 30 ετών. Η επανεπένδυση των εσόδων που δημιουργούνται από τις κορυφαίες διοργανώσεις μας και πάλι στο παιχνίδι έχει θέσει τα θεμέλια για την ανάπτυξη τόσο του γυναικείου όσο και του ανδρικού ποδοσφαίρου. Στο συνέδριό μας το 2022 στη Βιέννη, ανακοινώσαμε την επέκταση του αναπτυξιακού προγράμματος «HatTrick», το οποίο διοχετεύει τα έσοδα από τα EURO ανδρών σε έργα και στις 55 ενώσεις μέλη μας. Από το 2024 έως το 2028, η χρηματοδότηση του «HatTrick» θα αυξηθεί κατά 21%, ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες που θα δουν το ποδόσφαιρο στην ήπειρό μας να αναπτύσσεται με δύναμη», πρόσθεσε.

«Η κοινωνική καρδιά της UEFA χτυπάει με σταθερό ρυθμό φέτος. Χρησιμοποιώντας την εκπληκτική δημοτικότητα και επιρροή του ποδοσφαίρου, αυξήσαμε την ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, συμβάλαμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ηγηθήκαμε εκστρατείες κατά των διακρίσεων, εκτελέσαμε προγράμματα για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και προωθήσαμε υγιεινούς τρόπους ζωής για νέους και ηλικιωμένους. Φυσικά, κανένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τις διοργανώσεις συλλόγων και εθνικών ομάδων που καθοδηγούν την αποστολή μας, παρέχοντας τη ζωτική σύνδεση μεταξύ του επαγγελματικού και του ποδοσφαίρου βάσης. Μαζί, αποδεικνύουν τη σημασία των ανοιχτών αγώνων, όπου η πρόκριση βασίζεται στην αθλητική αξία και ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ικανότητας, μπορεί να ονειρεύεται να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες σε όλους όσους στάθηκαν μαζί με την UEFA για να υπερασπιστούν το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο. Η υποστήριξή σας θα μας εμπνεύσει το 2023, καθώς διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον για το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ