Οι οκτώ πιο ηχηρές μεταγραφές κινήσεις του Ιανουαρίου

Οι οκτώ πιο ηχηρές μεταγραφές κινήσεις του Ιανουαρίου

Όλα όσα είδαμε στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου στο... πιάτο σας. Από την «νικήτρια» Τσέλσι, μέχρι τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζοάο Κανσέλο...

Αυτό ήταν…

Το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου έριξε αυλαία με την επόμενα μεταγραφικά deal να μεταφέρονται για το καλοκαίρι.

Οι σύλλογοι του ευρωπαϊκού χάρτη κινήθηκαν δυναμικά, με σκοπό να ενισχυθούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί τη σεζόν που διανύουμε. Έξυπνες κινήσεις με γνώμονα το μέλλον, κινήσεις με σκοπό να διορθωθούν ανορθογραφίες στα ρόστερ, αλλά και μετακινήσεις που χρειάστηκαν να βγουν πολλά λεφτά από τα ταμεία ώστε να υλοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης: Χαμός για το πρωτάθλημα – Αυτές είναι οι αποδόσεις για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (pics)

Το 10.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τις πιο ηχηρές μεταγραφές που είδαμε τον καυτό… Ιανουάριο.

Κριστιάνο Ρονάλντο – Αλ Νασρ 

Έπειτα από το επεισοδιακό διαζύγιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε στα 38 να αποχαιρετήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η απόφαση του Πορτογάλου σούπερ σταρ να μετακομίσει στην Σοαυδική Αραβία για λογαριασμό της Αλ Νασρ ξάφνιασε τους πάντες.

Άλλωστε τα 200 εκατ. ευρώ με τα οποία θα αμείβεται ήταν ένα ποσό το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί.

Έντσο Φερνάντες – Τσελσι

Το απόλυτο σίριαλ της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Η μεταγραφή του Έντσο Φερνάντες από την Μπενφίκα στην Τσέλσι πέρασε από 40… κύματα. Ο νεαρός Αργεντίνος μέσος κατέγραψε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αργεντινή στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, αναγκάζοντας έτσι τους «μπλε» να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κάνουν τον 22χρονο άσο κάτοικο Λονδίνου.

Μικαΐλο Μούντρικ – Τσέλσι 

Ακόμη ένα μεταγραφικό σίριαλ το οποίο είχε happy end για τους Λονδρέζους. Η Τσέλσι είδε τα κατορθώματα του Μικαϊλό Μούντρικ με την φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ και δεν το σκέφτηκε πολύ. Εκατό εκατομμύρια ακατέβατα από τους «μπλε» οι οποίοι «άρπαξαν» τον Ουκρανό εξτρέμ μέσα από τα χέρια της Άρσεναλ.

Κόντι Χάκπο – Λίβερπουλ 

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ήταν η διοργάνωση του. Με τρία γκολ σε πέντε εμφανίσεις με τα χρώματα της Ολλανδίας ο Κόντι Χάκπο προστέθηκε σε αρκετά μπλοκάκια ομάδων που ανήκουν στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο Ολλανδός βρέθηκε στα «ραντάρ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τους «κόκκινους διάβολους» να εμφανίζονταν έτοιμη να πυροδοτήσουν την βόμβα. Κι όμως, η Λίβερπουλ με αστραπιαίες κινήσεις μπόρεσε να ολοκληρώσει σε λίγες ώρες μόνο αυτή τη… μεταγραφική ληστεία. Προσέφερε στην Αϊντχοφεν ένα πακέτο που μαζί με τα μπόνους αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ και πλέον στις τάξεις της έχει έναν από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποδειχθούν λίρα εκατό.

Ζοαό Κανσέλο – Μπάγερν Μονάχου

Μεταγραφική έκπληξη στο φινάλε από την Μπάγερν Μονάχου. Ο λόγος για τον Ζοάο Κανσέλο ο οποίος αποτελούσε βασική μονάδα της Μάντσεστερ Σίτι τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η τελευταία μέρα των μεταγραφών τον βρήκε στην Γερμανία, για λογαριασμό των Βαυαρών.

Με μορφή δανεισμού για αρχή και με οψιόν αγοράς ύψους 70 εκατομμυρίων ενόψει καλοκαιριού.

Ζορζίνιο – Άρσεναλ

Ακόμη ένας παίκτης ο οποίος κάνει το δρομολόγιο Τσέλσι – Άρσεναλ. Ο Ζορζίνιο αποτελεί εδώ και και λίγες ώρες το νέο «γρανάζι» στην μεσαία γραμμή της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, με την Τσέλσι να μην δυσκολεύεται να πει όχι στα 13 εκατομμύρια ευρώ των «κανονιέριδων».

Ζοάο Φέλιξ – Τσέλσι  

Ακόμη μια ηχηρή μεταγραφική κίνηση για την Τσέλσι.

Οι «μπλε» έκαναν δικό τους με την μορφή του δανεισμού τον 23χρονο Πορτογάλο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία με τη σειρά της φρόντισε να επεκτείνει πρώτα το συμβόλαιό του μέχρι το 2027. Ο δανεισμός, άλλωστε, δεν περιλαμβάνει καμία οψιόν, δείγμα ότι οι Ροχιμπλάνκος περιμένουν και υπολογίζουν κανονικά ενόψει του μέλλοντος τον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Παρά τη σύντομη διάρκεια του deal, η Τσέλσι χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς πέραν της κάλυψης του μισθού του Φέλιξ ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα καταβάλει και ενοίκιο 10 εκατομμυρίων ευρώ στους Μαδριλένους.

Πέδρο Πόρο – Τότεναμ 

Ενίσχυση στις πλευρές για την Τότεναμ! Μετά από αρκετές ανατροπές, ο Πέδρο Πόρο έγινε κάτοικος Λονδίνου, αφού οι Spurs ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του δεξιού wing back από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι ενός ποσού που θα αγγίξει τα 48 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ