Μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Σαχτάρ στους πληγέντες του πολέμου

Μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Σαχτάρ στους πληγέντες του πολέμου

Η ουκρανική ομάδα θα καλύψει τα έξοδα των τραυματιών του πολέμου ενώ θα συμμετάσχει και στην ανεύρεση οικογενειών για παιδιά που έμειναν ορφανά.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ προσφέρει φιλανθρωπικό έργο. Συγκεκριμένα η ουκρανική ομάδα θα αναλάβει τα έξοδα των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τον Ρώσσο ουκρανικό πόλεμο. Τα χρήματα για τις επεμβάσεις και την αποκατάστασή τους κοινώς. Παράλληλα θα φροντίσει ώστε να βρεθούν οικογένειες για παιδιά που έμειναν ορφανά.

Διαβάστε επίσης: Τι περιμένει τους Μπακς μετά την πρωτιά (pic)

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Daily Mirror, οι παίκτες σε συνεννόηση με τους διοικούντες, έχουν αφιερώσει μέρος του μισθού τους για τη χρηματοδότηση μεγάλων χειρουργείων για σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες ενώ η διοίκηση θα αναλάβει να βρει οικογένεια στέγη και καταφύγιο γενικότερα σε παιδιά που έχασαν τα… πάντα τις δύσκολες αυτές στιγμές και έμειναν μόνα τους.

Ο CEO της ουκρανικής ομάδας, Σεργκέι Πάλκιν ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία δεν είναι να κερδίζεις ή να χάνεις αγώνες. Είναι ένα όχημα για τη διαδικασία αποκατάστασης από έναν πόλεμο.

Όταν άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στη χώρα μας, ανοίξαμε ένα καταφύγιο για 2.000 πρόσφυγες και τους παρείχαμε ρούχα, τρόφιμα, νερό και φάρμακα και συνεχίζουμε αυτήν την επιχείρηση τώρα.

Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, βρήκαμε σε 31 παιδιά που έχασαν τους γονείς τους νέα σπίτια σε 17 οικογένειες, δηλαδή 31 ορφανά που χάθηκαν και βρήκαν ξανά ασφάλεια. Δίνουμε ελπίδα στα παιδιά και βοήθεια για τις οικογένειες», και συνέχισε τονίζοντας:

«Νωρίτερα φέτος παίξαμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί και για να στηρίξουμε τους τραυματισμένους στρατιωτών μας, που απέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Και αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε επεμβάσεις για βαριά τραυματισμένους στρατιώτες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, που κοστίζουν έως και 100.000 δολάρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ