Ένα ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο διαφορετικό από όλα τα άλλα (vids)

Ένα ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο διαφορετικό από όλα τα άλλα (vids)

Ιμπραϊμοβιτς, Μέσι, Ράμος, Μπενζεμά, Αζάρ και Χοακίν έκλεισαν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο, σε ένα ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο συναισθηματικά φορτισμένο...

Το ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν έμοιαζε με κανένα άλλο μέσα στη σεζόν. Το θέαμα, τα γκολ, η δράση και η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα έκαναν στην άκρη και έδωσαν χώρο σε έξι ποδοσφαιρικούς αστέρες, οι οποίοι έγραψαν/γράφουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ιμπραϊμοβιτς, Μέσι, Ράμος, Μπενζεμά, Αζάρ και Χοακίν έκλεισαν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό κεφάλαιο, σε ένα ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο συναισθηματικά φορτισμένο.

Διαβάστε επίσης: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, το «εσωτερικό επιτελείο» υποστήριξης, ο ρόλος του Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ

Σαν το παλιό καλό κρασί 

Μίλανο και Σεβίλλη έβαλαν τα γιορτινά τους το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τους ηρωές τους. Ζλάταν Ιμπράιμοβιτς και Χοακίν «κρέμασαν» τα ποδοσφαρικά τους παπούτσια έχοντας την ευλογία να το πράξουν με την φανέλα των αγαπημένων τους ομάδων (Μίλαν και Μπέτις), με τις σκηνές που ακολούθησαν να είναι συγκλονιστικές.

«Όταν ξύπνησα σήμερα το πρωί, έβρεχε. Είπα στον εαυτό μου πως ακόμα κι ο Θεός ήταν λυπημένος. Σήμερα συγκινήθηκα πολύ. Κοίταξα τους συμπαίκτες μου, έκλαιγαν. Κοίταξα στην εξέδρα για να βρω δύναμη στη σύζυγό μου, έκλαιγε κι αυτή. Κοίταξα στην γιγαντοθόνη κι έκλαιγαν και οι τιφόζι μας», δήλωσε στο «αντίο» του από την ομάδα στην οποία έμεινε περισσότερο καιρό από κάθε άλλη (2010-2012 και 2020-2023, μετρώντας 163 εμφανίσεις και 93 γκολ).


Με τον αρτίστα της της στρογγυλής θεάς, ο οποίος αγαπήθηκε παράφορα από την πράσινη πλευρά της Σεβίλλης, να σημειώνει: «Επί 23 χρόνια προσπαθώ να κάνω το ποδόσφαιρό μου τέχνη και να με θυμούνται από γενιά σε γενιά. Τώρα το μόνο που μένει είναι να κρεμάσω τα παπούτσια μου», ήταν τα τελευταία λόγια τους ως ποδοσφαιριστής.

 

Ο θρύλος Καρίμ και ο άτυχος Εντέν 

Το απόγευμα της Κυριακής η Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκε να αποχωριστεί 361 γκολ. Το ματς κόντρα στη Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, ήταν το τελευταίο με τη φανέλα της «Βασίλισσας» για τους Καρίμ Μπενζεμά και Εντέν Αζάρ.

Ο θρύλος της Εθνικής Γαλλίας με το 9 στην πλάτη θα είναι για πάντα χέρι-χέρι με την ιστορία των «λος μπλάνκος». Φεύγοντας αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά 25 τίτλων και στιγμές που έκαναν συμπαίκτες και αντιπάλους του να ερωτεύονται. Αυτά ανέφερε το βίντεο που ετοίμασε η Ρεάλ για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο της striker.

«Είναι δύσκολο να μιλάς με τόσα συναισθήματα, αλλά ήθελα να ευχαριστήσω τη Ρεάλ Μαδρίτης και τους συμπαίκτες μου. Ήταν ένας καλός δρόμος στη ζωή μου. Είχα την τύχη να εκπληρώσω το όνειρό μου ως παιδί, χάρη στον πρόεδρο. Όταν σε είδα είπα «είναι ο άνθρωπος που έφερε τον Ρονάλντο και Ζιντάν. Είναι απίστευτος». Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι ό,τι έχω κερδίσει, το έχω απολαύσει σαν παιδί. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τη Ρεάλ. Είναι αδύνατο, είναι ο καλύτερος σύλλογος στην ιστορία. Αλλά νομίζω ότι σήμερα είναι η ώρα να φύγω και να μάθω μια άλλη ιστορία. Όπως είπα τότε στην παρουσίασή μου «ένα, δύο και τρία, ζήτω η Ρεάλ!», με τον ίδιο πλέον να γίνεται Σαουδάραβας για χάρη της Αλ – Ιταχίντ.

Ωστόσο ο σπουδαίος Γάλλος δεν ήταν ο μόνος που άνοιξε την πόρτα της εξόδου από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αυτό το Σαββατοκύριακό.

Ο λόγος για τον Εντέν Αζάρ. Για τον άνθρωπο για τον οποίο η Ρεάλ έβγαλε από τα ταμεία της το καλοκαίρι του 2019 το ποσό των 115 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Ο Βέλγος άσος έφερε ως προίκα του στη Μαδρίτη (110 γκολ, 92 ασίστ), ωστόσο το κοινό των Ισπανών δεν είδε ποτέ τον παίκτη του χάζευε στα αγγλικά γήπεδα.

Τι έφταιξε; Ο νόμος του Μέρφι. Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Ο σιδερένιος Αζάρ έγινε σε αυτή την 4ετία ακριβώς 18 φορές μέλος της injury list. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του συλλόγου για τα 76 ματς που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, υπήρξαν 78 όπου ήταν τραυματίας!

Μέσι και Ράμος είπαν ένα αναμενόμενο αντίο 

Για πολλά χρόνια μονοπωλούσαν την ποδοσφαιρική σκηνή ως «αιώνιοι» εχθροί. Ο ένας με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και ο άλλος με αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης, με τις «μάχες» τους κατά την διάρκεια των «classico» να γίνονται viral, και να περνούν μια για πάντα στα βιβλία του ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά ωστόσο μέχρι να πάρει την απόφαση η Παρί Σεν Ζερμέν και να τους εντάξει στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2021. Μέσι και Ράμος θα μοιραζόντουσαν τα ίδια αποδυτήρια καταφέρνοντας να κερδίσουν μαζί στο Παρίσι δύο πρωταθλήματα Γαλλίας και ένα Σούπερ Καπ.


Ωστόσο αυτός ο γάμος (ειδικά για τον Μέσι), φαίνεται πως δεν ταίριαξε, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να γίνεται δέκτης αποδοκιμασιών από το κοινό της Παρί κατά την διάρκεια της σεζόν.

«Ευχαριστώ τον σύλλογο, την πόλη του Παρισιού και τους κατοίκους του για αυτά τα δύο χρόνια και τους εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον», ήταν η λιτή αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ο Μέσι.

«Δεν ξέρω σε πόσα μέρη μπορεί κανείς να νιώσει σαν στο σπίτι του, αλλά χωρίς αμφιβολία η Παρί, οι οπαδοί και το Παρίσι, ήταν ένα από αυτά για μένα», ήταν το μήνυμα του Σέρχιο Ράμος με αμφότερους πλέον να ψάχνουν τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό της καριέρας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ