Τι λένε στην Τουρκία για τον Μπακαμπού: «Το τραγικό ξεκίνημα, το… βαρύ συμβόλαιο και ο Ικάρντι»

Τι λένε στην Τουρκία για τον Μπακαμπού: «Το τραγικό ξεκίνημα, το… βαρύ συμβόλαιο και ο Ικάρντι»

Ο Σέντρικ Μπακαμπού κατάφερε να προκαλέσει αρκετό θόρυβο σε αυτή την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο έχει σιγήσει για τα καλά...

Η μέχρι τώρα θητεία του Σέντρικ Μπακαμπού στη Γαλατάσαραι δεν είναι αυτό που είχε φανταστεί ο Κονγκολέζος φορ. Ο 32χρονος άσος, ο οποίος κατά την περασμένη σεζόν έλαμψε στα μέρη μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας ο πρώτος σκόρερ της προηγούμενης έκδοσης της Superleague με 18 τέρματα, δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του στην Κωσταντινούπολη.

Ο πρώην φορ των Πειραιωτών δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει και την δριμεία κριτική του τουρκικού Τύπου, με τα δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα να στέκονται στην μέχρι τώρα άσχημη παρουσία του με τα χρώματα της Γαλατά..

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Ο μεγάλος ανήφορος σε δέκα βράδια

«Ο απογοητευτικός παίκτης, που κερδίζει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, συγκέντρωσε και την απογοήτευση των οπαδών. Τέλος, ο Μπακαμπού, που έπαιξε μόλις 10 λεπτά στον αγώνα κόντρα στην Γκαζιαντέπ για την 4η αγωνιστική και ήταν απογοητευτικός με την απόδοσή του, δεν προτιμάται από τον Μπουρούκ στην πρώτη 11άδα.», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το απόλυτο μεταγραφικό φιάσκο του καλοκαιριού 

Βέβαια πριν την μετακόμιση του στην Πόλη είχε προηγηθεί μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι βγαλμένη από σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Πιο συγκεκριμένα δέκα μέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Σεντρίκ Μπακαμπού από την Αλ Νασρ των ΗΑΕ, ο Κονγκολέζος επιθετικός αποφάσισε να «σπάσει» το συμβόλαιο του και ο λόγος ήταν η… οικογένεια του.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 32χρονου άσου δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν με τίποτα στη νέα τους ζωή, με αποτέλεσμα να αιτηθούν την έξοδο από την χώρα, κάτι που έφερε τον Μπακαμπού να ψάχνει τις εναλλακτικές του για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Η Γαλατάσαραϊ και μια εκκίνηση που δεν περίμενε κανείς 

Μετά την μικρή περιπέτεια του στο Ντουμπάι, λύση στο αδιέξοδο του Μπακαμπού ήρθε να δώσει η Γαλατάσαραϊ. Η «τσίμπομ» του πρόσφερε ηγεμονικό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και τον έπεισε να βάλει την υπογραφή του.

Σε ένα καλοκαίρι στο οποίο η Γαλατά μεταγραφικά κατάφερε να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού ευρωπαϊκού κόσμου. Ικάρντι, Ανχελίνο, Ζαχά, Ζιγιέχ, Ντεμιρμπάι, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα αστέρια τα οποία έριξαν «άγκυρα» στη Κωσταντινούπολη παρέα με τον Μπακαμπού.

Μια κατάσταση η οποία μεγάλωσε αρκετά τον εσωτερικό ανταγωνισμό με φόντο την αρχική ενδεκάδα. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εκκίνηση στη σεζόν, καταφέρνοντας να μπει με σχετική άνεση στους ομίλους του Champions League, ενώ στο πρωτάθλημα είναι στην δεύτερη θέση με 13 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 11 γκολ ενεργητικό και τρία παθητικό.

Ωστόσο το ξεκίνημα την σεζόν αυτή για τον Σέντρικ Μπακαμπού είναι αντιστρόφως ανάλογο, μιας και ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού δεν θυμίζει σε τίποτα τον γνωστό «killer» που θαυμάσαμε στα μέρη μας.

Η μέχρι τώρα παρουσία του στην Τουρκία είναι το απόλυτο μηδέν, με τον Κονγκολέζο φορ να μην έχει καταφέρει ακόμη να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πιο ενδεικτικά στα πρώτα 12 παιχνίδια της σεζόν έχει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ, έχοντας παίξει βασικός στα δύο και αλλαγή στα άλλα πέντε (στο ένα για 45 λεπτά), προβληματίζοντας αρκετά τους ιθύνοντες της ομάδας με την μέχρι τώρα εικόνα του…

Συνολικά στην καριέρα του ο Μπακάμπου έχει σημειώσει 169 γκολ σε 407 συμμετοχές, έχοντας παράλληλα μοιράσει και 41 ασίστ. Ενώ με το εθνόσημο ο απολογισμός του 15 τέρματα σε 42 ματς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ