Κόβεντρι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 ( 2-4 στα πέναλτι): Πήρε το «θρίλερ» και προκρίθηκε στον τελικό η Γιουνάιτεντ

Κόβεντρι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 ( 2-4 στα πέναλτι): Πήρε το «θρίλερ» και προκρίθηκε στον τελικό η Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ αν και έπαιξε «κορώνα-γράμματα» την πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στην Κόβεντρι, τελικά την πήρε και θα αντιμετωπίσει τη συμπολιτισσα Σίτι στον τελικό.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και έπαιξε με τη φωτιά, προκρίθηκε τελικά στα πέναλτι επί της Κόβεντρι (3-3 κ.δ, 2-4 πέναλτι) και έτσι θα αντιμετωπίσει τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του FA Cup, στο «Γουέμπλεϊ».

Η διακύμανση των πέναλτι

Ο Κόλινς απέκρουσε το πέναλτι του Καζεμίρο
Εύστοχος ο Ράιτ, 1-0 η Κόβεντρι
Εύστοχος ο Νταλότ, ισοφαρίζει 1-1 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Εύστοχος ο Τορπ, 2-1 η Κόβεντρι
Εύστοχος ο Έρικσεν, ισοφαρίζει 2-2 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ονανά απέκρουσε το πέναλτι του Ο’Χέιρ
Εύστοχος ο Φερνάντες, 3-2 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Άστοχος ο Σιμς, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
Εύστοχος ο Χέιλουντ, 4-2 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το ματς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ανώτερη από την Κόβεντρι στο πρώτο μέρος και αυτό δεν αποτυπώθηκε μόνο στον αριθμό τελικών προσπαθειών των δύο ομάδων (11-1 υπέρ των κόκκινων διαβόλων, 3-0 οι εύστοχες, 65%-35% η κατοχή) αλλά και στα γκολ, αφού ήταν μπροστά με 2-0.

Ο Μακτόμινεϊ συνδυάστηκε όμορφα με τους Γκαρνάτσο και Νταλότ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 23ο λεπτό με το 10ο φετινό γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις ενώ στο 45+1′ έγινε το 2-0 για την Γιουνάιτεντ, με τον Φερνάντες να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Μαγκουάιρ σκοράρει με κεφαλιά

Πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα (58′), ο Πορτογάλος άφησε το ρόλο του δημιουργού για εκείνον του σκόρερ, για να κάνει το 3-0 για την Γιουνάιτεντ.

Η Κόβεντρι όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά βάλθηκε να «τρελάνει» και τον ποδοσφαιρικό κόσμο, αφού οδήγησε τον δεύτερο ημιτελικό στην παράταση, τρελαίνοντας τους οπαδούς της.

Στο 71ο λεπτό μείωσε σε 3-1 με τον Σιμ και οκτώ λεπτά αργότερα έβαλε έξτρα πίεση στην Γιουνάιτεντ ροκανίζοντας και άλλο τη μεταξύ τους διαφορά (2-3 από τον Ο’Χέιρ), για να έρθει και το «γλυκό» στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπισάκα βρήκε τη μπάλα με το χέρι στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και ο Ράιτ οδήγησε τον ημιτελικό σε ημίωρη παράταση γράφοντας το 3-3 από την άσπρη βούλα στο 90+5.

Μάλιστα η ορμή της Κόβεντρι συνεχίστηκε και στην παράταση, όπου πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά δύο φορές το VAR έκοψε τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της. Τελικά όμως δεν μπόρεσε να κάνει την ιστορική ανατροπή στα πέναλτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει για 22η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε την Αρσεναλ, που έχει 21 συμμετοχές σε τελικό του FA Cup.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ