Κωνσταντίνος Μαυροπάνος : Το όνειρο της Άρσεναλ, οι τραυματισμοί, η αναγέννηση στη Γερμανία (pic)

Κωνσταντίνος Μαυροπάνος : Το όνειρο της Άρσεναλ, οι τραυματισμοί, η αναγέννηση στη Γερμανία (pic)

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος βρίσκεται σε μία περίοδο χάριτος στην Στουτγάρδη, προσπερνώντας τα εμπόδια που πέτυχε μπροστά του.

Υπόθεση Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Μία ιστορία που είχε αρχή το 2017, όταν ο Γιάννης Πετράκης, στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα, είδε «κάτι» στον νεαρό που διέπρεπε με τις ακαδημίες ως βασικός. Ο αμυντικός από την Αθήνα τον επιβεβαίωσε για το τί αξίζει και το τέλος του επόμενου χρόνου, τον βρήκε να μην χάνει σχεδόν ούτε ένα παιχνίδι.

Η Άρσεναλ βρήκε χαρακτηριστικά όπως ήταν ο δυναμισμός και το σκληρό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της. Ο ΠΑΣ εισέπραξε 2,1 εκ. ευρώ και έτσι ξεκίνησε ένα ονειρικό ταξίδι στην Αγγλία για τον παίκτη. Για να φτάσει στις σημερινές του επιδόσεις, προσπέρασε κάποιους τραυματισμούς, προσπάθησε να επανέλθει, μάζεψε εμπειρίες και κυρίως δεν υπέκυψε στα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του. To10.gr, με αφορμή την κλήση του στην Εθνική ομάδα, ξετυλίγει το κουβάρι της έως τώρα καριέρας του.

Η Άρσεναλ και η εμπιστοσύνη 

Η μετακόμιση στο Λονδίνο τον μετέτρεψε σε αναντικατάστατο μέλος της ομάδας της Κ23, μετρώντας 23 εμφανίσεις σε ισάριθμα παιχνίδια. Παράλληλα με την μεγάλη ομάδα αγωνίστηκε σε επτά αγώνες του πρωταθλήματος, ενώ φόρεσε και φανέλα βασικού στην αναμέτρηση του Europa League εναντίον της Σταντάρ Λιέγης.

Η αγγλική ομάδα όμως θέλοντας να του δώσει παιχνίδια στα πόδια του, αποφάσισε να τον στείλει δανεικό στην Νυρεμβέργη τον Γενάρη του 2020. Εκεί ο Μαυροπάνος έπαιξε σε 12 αγώνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ως βασικός, όμως στα τελευταία τρία παιχνίδια τραυματίστηκε ελαφρά και επέστρεψε πίσω στην Αγγλία με το πέρας του δανεισμού του. Οι κανονιέρηδες δεν θεώρησαν ότι είναι ακόμα έτοιμος, ως εκ τούτου αποφασίζουν να τον ξαναδώσουν με μορφή δανεισμού, αυτή την φορά στην Στουτγάρδη.

Η αναγέννηση στην Στουτγάρδη και η Εθνική

Η νέα φυγή στην Γερμανία δεν είχε ξανά καλό ξεκίνημα για τον 23χρονο στόπερ. O τραυματισμός στην βουβωνική χώρα, εμπόδισε τον Έλληνα παίκτη να παραβρεθεί στην πρώτη αγωνιστική της λίγκας, εναντίον της Φράιμπουργκ.

Το επίσημο ντεμπούτο του έγινε στον αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στις 3 Οκτωβρίου του 2020. Μετά από 70 λεπτά αγώνα, η ατυχία του ξαναχτύπησε την πόρτα όμως. Το πόρισμα έλεγε ρήξη μηνίσκου και ο νεαρός μπακ χρειαζόταν χειρουργείο, με αποτέλεσμα η επιστροφή του να γινόταν πράξη το 2021.

Επανήλθε δριμύτερος στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 1-3, με τον ίδιο να διασώζεται από το ναυάγιο, έπειτα από την καλή του απόδοση (σύμφωνα με το football critic). Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο Μαυροπάνος αποτελεί βασικό στέλεχος της ενδεκάδας, μετρώντας μόλις τέσσερις απουσίες σε 17 αγώνες.

Τι κατάφερε στην περίοδο αυτών τον αγώνων;

«Ο Κωνσταντίνος διαθέτει και το software και το hardware, για να γίνει ένα κορυφαίος αμυντικός» είχε πει, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Στουτγάρδης, για τον 23χρονο. Αν αυτή η φράση προσδιορίζει την πραγματικότητα, τότε σημαίνει πως ο νεαρός «βράχηκε», «έσπασε», «κάηκε», αλλά τελικά «ανακατασκευάστηκε» πλήρως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ