Η ομοσπονδία της Γερμανίας ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga

Η ομοσπονδία της Γερμανίας ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga

Στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga προχωρά η γερμανική ομοσπονδία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γερμανίας σκοπεύει να συναντήσει και μια δεύτερη ομάδα επενδυτών ιδιωτικών μετοχών τη Δευτέρα (19/9) πριν προχωρήσει στην πώληση μεριδίου 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιχείρηση δικαιωμάτων των Μέσων Ενημέρωσης της Bundesliga στα τέλη Οκτωβρίου, όπως ανέφεραν τέσσερις πηγές στο Reuters.

Η DFL συναντήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με ένα πρώτο επενδυτικό fund, συμπεριλαμβανομένης της CVC Capital Partners και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τις συναντήσεις με τους υπόλοιπους πλειοδότες την επόμενη εβδομάδα.

Αρκετά μεγάλα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Bundesliga, συμπεριλαμβανομένων των Bain Capital, KKR, EQT, Advent, Silver Lake, Blackstone και Bridgepoint, αλλά η δημοπρασία αναμένεται να ξεκινήσει μόνο στα τέλη Οκτωβρίου, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης: Αρνήθηκε την εθνική Ουρουγουάης για τη Βαλένθια ο Καβάνι

Οι συζητήσεις θα βοηθήσουν την DFL να μετρήσει το επίπεδο ενδιαφέροντος τόσο για τα εγχώρια όσο και για τα διεθνή δικαιώματα Μέσων Ενημέρωσης της Bundesliga, αλλά και το μέγεθος του μεριδίου που υα προσφερθεί, το οποίο θα μπορούσε να είναι μεταξύ 10% και 20%,.

Εκπρόσωπος της DFL είπε ότι εξετάζεται «…η επιλογή μιας στρατηγικής συνεργασίας που φέρνει αναπτυξιακά κεφάλαια και τεχνογνωσία», προσθέτοντας ότι «…προς το παρόν έχει δημιουργηθεί μια επίσημη διαδικασία πωλήσεων πάνω σε αυτό».

Οι EQT, CVC, KKR, Advent και Blackstone αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ οι Bain, Silver Lake και Bridgepoint δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχόλιο στο Reuters. Η επιχείρηση δικαιωμάτων των Μέσων Ενημέρωσης της Bundesliga αποτιμάται μεταξύ 15 και 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, με το μερίδιο ύψους 20% να κοστίζει περίπου 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι σύμφωνο με την αποτίμηση παρόμοιων συμφωνιών απ’ την ισπανική La Liga και τη γαλλική Ligue 1, όπου η CVC επένδυσε πρόσφατα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Τα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη κοιτάζουν όλο και περισσότερο τις επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων καθώς αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν τα οικονομικά δεδομένα τους και να αυξήσουν την παγκόσμια απήχησή τους.

Οι πλειοδότες της Bundesliga έχουν λάβει μέχρι στιγμής μόνο ένα έγγραφο «teaser» για την πώληση, το οποίο είναι μια σύντομη περίληψη της πιθανής συμφωνίας, χωρίς καμία σχετική λεπτομέρεια για την αποτίμηση ή τις προσδοκίες της τιμής.

Η γερμανική ομοσπονδία, με τη συμβολή της Nomura και της Deutsche Bank, αναμένεται να στείλει πακέτα εμπιστευτικών πληροφοριών μέσα στο φθινόπωρο και να συγκεντρώσει μια πρώτη δόση μη δεσμευτικών προσφορών τον Δεκέμβριο.

Πριν από την προεπιλογή των τελικών προσφορών, η επιτροπή της ανώτατης διοίκησης της DFL κι εκπρόσωποι ορισμένων συλλόγων τόσο της Bundesliga όσο και της Β’ Κατηγορίας θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους στα στάδια πώλησης.

Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η ομοσπονδία στη συνέχεια θα ζητήσει δεσμευτικές προσφορές στις αρχές του 2023 και θα επιλέξει τον τελικό πλειοδότη πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, ανέφεραν οι πηγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ