Σπάει όλα τα κοντέρ ο Κέιν: Τα χατ-τρικ και το ρεκόρ στην Bundesliga (pics+vids)

Σπάει όλα τα κοντέρ ο Κέιν: Τα χατ-τρικ και το ρεκόρ στην Bundesliga (pics+vids)

Ο Χάρι Κέιν έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ ενός παίκτη στις 10 πρώτες του συμμετοχές στην Bundesliga - 17 γκολ σε 14 ματς με την Μπάγερν Μονάχου για τον Βρετανό - 3 χατ-τρικ!

12/08/2023: Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων η Μπάγερν Μονάχου ανακοινώνει την απόκτηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ, με σκοπό να καλύψει το τεράστιο κενό που είχε αφήσει πριν από ένα χρόνια η φυγή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για την Μπαρτσελόνα.

Ένας χρόνος στον οποίο η επιθετική γραμμή της Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με τους Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ και Σάντιο Μανέ να εναλλάσσονται στην κορυφή της επίθεσης, χωρίς, όμως, ποτέ να μπουν ουσιαστικά στα παπούτσια του «Λέβα». Το κενό που υπήρχε στη γραμμή κρούσης των Βαυαρών ήταν παραπάνω από εμφανές, με τους ανθρώπους της γερμανικής ομάδας να επιθυμούν διακαώς την απόκτηση ενός «τανκ». Ενός ποδοσφαιριστή σαν τον Χάρι Κέιν. Ενός… killer. Ενός «σεσημασμένου» σκόρερ.

Οι διαπραγματεύσεις με την Τότεναμ δεν ήταν εύκολες. Ηταν χρονοβόρες και δύσκολες, όμως, η δεδομένη ανάγκη της Μπάγερν για την απόκτηση ενός επιθετικού «θωρηκτού» και η επιθυμία του Βρετανού επιθετικού να αποχωρήσει από τους «πετεινούς» έφεραν τελικά τη συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους και έκαναν τον Κέιν μόνιμο κάτοικο Μονάχου.

Μια μεταγραφή που έχει βγει 100% για την Μπάγερν. Με τον 30χρονο σέντερ φορ να έχει γίνει ένα με την υπόλοιπη ομάδα και να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας του γερμανικού πρωταθλήματος. Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες ο Χάρι Κέιν έχει αγωνιστεί σε 14 ματς με τα χρώματα της Μπάγερν και έχει απολογισμό 17 γκολ και 7 ασίστ σε 1.158 λεπτά συμμετοχής. Από αυτά τα 15 είναι στο πρωτάθλημα, με τον Βρετανό στράικερ να έχει σκοράρει ήδη τρία χατ-τρικ.

Ασταμάτητος ο 30χρονος σούπερ σταρ

Τελευταίο αυτό στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ για την 10η αγωνιστική της Bundesliga, όπου έστειλε τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα του Γκρέγκορ Κόμπελ και οδήγησε τους Βαυαρούς σε μια τεράστια νίκη (4-0).Τρία γκολ μάλιστα με τα οποία ο Χάρι Κέιν έγραψε ιστορία, καθώς έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ ενός παίκτη στις 10 πρώτες του συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Επίσης, ο 30χρονος φορ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τρία γκολ στο πρώτο του «Klassiker».

Σπουδαία επιτεύγματα από τον διεθνή επιθετικό, που έχει σκοράρει στα 8 από τα 10 ματς που έχει παίξει στη Bundesliga και στα 10 από τα 14 που έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Μπάγερν. Εκτός από το χατ-τρικ με την Ντόρτμουντ, είχε πετύχει επίσης τρία γκολ στο ματς με την Μπόχουμ (7-0) και τρία στην αναμέτρηση με την Ντάρμσταντ (8-0). Δύο έβαλε στον αγώνα με την Αούγκσμπουργκ (3-1). Από ένα κόντρα σε Βέρντερ (4-0), Λεβερκούζεν (2-2), Λειψία (2-2) και Μάιντς (3-1). Εχει σκοράρει επίσης στα δύο από τα τρία ματς που έχει δώσει η ομάδα του Μονάχου στους ομίλους του Champions League: Κόντρα σε Γιουνάιτεντ (4-3) και Γαλατάσαραϊ (3-1). Μόνο στο Super Cup δεν σκόραρε ο Βρετανός στράικερ.

Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα από τον Χάρι Κέιν. Ο έμπειρος φορ έχει καταφέρει να βάλει από νωρίς τη σφραγίδα του στη φετινή Μπάγερν και χωρίς καμία αμφιβολία αποτελεί βαρόμετρο για το σύνολο του Τόμας Τούχελ, που τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση με όσα βλέπει να κάνει ο 30χρονος σούπερ σταρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ