Σεμπάστιαν Άλε – Ένα παιδί που απολαμβάνει τα αστέρια (pic, vid)

Σεμπάστιαν Άλε – Ένα παιδί που απολαμβάνει τα αστέρια (pic, vid)

Ο 27χρονος επιθετικός του Άγιαξ στην παρθενική του εμφάνιση στην διοργάνωση του Champions League έγραψε ιστορία, κάνοντας σαφές σε όλους πως έχει έρθει η ώρα του να λάμψει.

Ο Σεμπάστιαν Άλε συνεχίζει να κάνει διαστημικά πράγματα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με την σεζόν που πραγματοποιεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να είναι σίγουρο πως θα συζητιέται για πολλά χρόνια. 

 Ο Ιβοριανός επιθετικός πέτυχε ακόμη ένα γκολ στην χθεσινή βραδιά απέναντι στην Σπόρτινγκ και έτσι συμπλήρωσε το εντυπωσιακό 6χ6, σκόραρε δηλαδή και στα έξι παιχνίδια του ομίλου και έγινε ο τέταρτος διψήφιος ever στη διοργάνωση που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν. 

Έτσι ο Άλε έβαλε το όνομα του σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παρέα με τους Κριστιάνο Ρονάλντο (2015/16), Λιονέλ Μέσι (2016/17) και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2019-20). Με τη διαφορά ότι ο επιθετικός του Άγιαξ το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον, μόλις μετά από έξι παιχνίδια!  

Την ίδια ώρα στις εγχώριες διοργανώσεις ο 27χρονος μετρά εννέα τέρματα σε 14 εμφανίσεις έχοντας βάλει τον «Αίαντα» σε θέση οδηγού στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.   

Ωστόσο τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα του Άλε δεν σταματάνε εδώ μιας και ο ταλαντούχος φορ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες την φετινή σεζόν, έχοντας καταφέρει μέχρι στιγμής να βλέπουν την πλάτη του παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι.  

  • Ξεπέρασε τον Σάμουελ Ετό  

Ο Σεμπάστιαν Άλε είναι πλέον ο Αφρικάνος με τα περισσότερα τέρματα σε ομίλους Champions League, αφήνοντας πίσω του τον Σάμουελ Ετό ο οποίος την σεζόν 20010-2011 με την φανέλα της Ίντερ είχε σκοράρει 7 φορές  και όντας τότε κάτοχος του τρεμπλ με τους εκπληκτικούς «νερατζούρι» του Ζοσέ Μουρίνιο.  

  • Ισοφάρισε την επίδοση του Μάρκους Φαν Μπάστεν  

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Ιβοριανός έγραψε ιστορία απέναντι στα «Λιοντάρια» έγραψε ιστορία καθώς πέτυχε το δεύτερο μόλις καρέ τερμάτων σε ντεμπούτο στην ιστορία του Champions League. Ο Ιβοριανός φορ έκανε «θραύση» απέναντι στη Σπόρτιγνκ Λισαβόνας, σκοράροντας όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις φορές στο ντεμπούτο στο Champions League!  

Αυτή η επίδοση είχε να συμβεί από την παρθενική σεζόν της διοργάνωσης από το 1992 με πρωτάρη τότε τον θρυλικό Μάρκους Φαν Μπάστεν ο οποίος αγωνιζόταν με την φανέλα της Μίλαν.  

Ο Σεμπάστιαν Άλε βρίσκεται στο πικ της καριέρας του αυτή την στιγμή και θέλει να το χαρεί βοηθώντας και αυτός με την σειρά του τον υπερηχητικό Άγιαξ να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στη φετινή διοργάνωση…  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ