«Πάρτι» της Κλαμπ Μπριζ στο Πόρτο (4-0), πήρε το ντέρμπι η Λεβερκούζεν (2-0, vids)

«Πάρτι» της Κλαμπ Μπριζ στο Πόρτο (4-0), πήρε το ντέρμπι η Λεβερκούζεν (2-0, vids)

Οι Βέλγοι διέλυσαν την Πόρτο στο Ντραγκάο και έκαναν το «2 στα 2» στον όμιλο, μεγάλη μάχη στο Λεβερκούζεν, με την Μπάγερ να επικρατεί της Ατλέτικο με 2-0.

Εντυπωσιακή και στην κορυφή! Η Κλαμπ Μπριζ έστησε… πάρτι στο «Ντραγκάο» απέναντι στην απογοητευτική Πόρτο και επικρατώντας με 4-0 απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον δεύτερο όμιλο του Champions League, έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο Λεβερκούζεν, η Μπάγερ πετυχαίνοντας δύο γκολ από το 84’ και μετά, νίκησε με 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης και έπιασε στη δεύτερη θέση τους Ροχιμπλάνκος του Ντιέγκο Σιμεόνε, με τις δύο ομάδες να έχουν από 3 βαθμούς. Στον πάτο  του ομίλου η Πόρτο, που δεν έχει κάνει ακόμα σεφτέ.

Τεσσάρα και «2 στα 2»!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Κλαμπ Μπριζ το παιχνίδι με την Πόρτο στο Ντραγκάο, με τους Βέλγους να στήνουν πάρτι και να πετυχαίνουν μια επιβλητική νίκη!

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 4’ με τον Γκαλένο, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε δίπλα από την εστία του Μινιολέ, με τους Βέλγους στο 14’ να κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Γιουτγκλά από τον Ζοάο Μάριο. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Γιουτγκλά να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 για την Κλαμπ Μπριζ.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, με τον Μινιολέ, όμως, στο 23’ να λέει «όχι» στον Ζαϊντού, ενώ στο 23’ η κεφαλιά του Ουρίμπε από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ.  Στο 42’ η Κλαμπ Μπριζ έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε το σουτ του Σκοβ Όλσεν.

Οι Βέλγοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου να πετυχαίνουν δύο γκολ και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη. Στο 47’ ο Γιουτγκλά έδωσε στον Σοβά και εκείνος με πλασέ έκανε το 2-0 για την Κλαμπ Μπριζ, με τον Όλσεν στο 52’ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, μετά την ωραία ντρίμπλα του Μέιερ. Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το 4-0, με τον Ντιόγκο Κόστα, όμως, να αποκρούει την κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ.  Ένα γκολ που τελικά δεν απέφυγε η Πόρτο, με τον Νούσα στο 89’ να κάνει το 4-0 για την Κλαμπ Μπριζ, μετά την πάσα του Νίλσεν και να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, σφραγίζοντας και τυπικά τη σπουδαία νίκη της Κλαμπ Μπριζ.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ζοάο Μάριο (46’ Ναμάσο), Κάρμο, Ζαϊντού (76’ Βέντελ), Ουρίμπε, Εουστάκιο, Οτάβιο (61’ Μπόρχες), Πεπέ, Γκαλένο (61’ Βερόν), Εβανίλσον (46’ Τόνι Μαρτίνες)

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελεν, Σιλά (65’ Μπογιατά), Μέιερ (75’ Σομπόλ), Ονιεντικά, Νίλσεν, Σκοβ Όλσεν (71’ Γιάρεμτσουκ), Φανάκεν, Σοβά, Γιουτγκλά (75’ Νούσα)

Πήρε το ντέρμπι η Λεβερκούζεν

Με δύο γκολ μετά το 84’, η Μπάγερ επικράτησε της Ατλέτικο στο Λεβερκούζεν με 2-0 και έπιασε στη δεύτερη θέση τους Ροχιμπλάνκος. Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τους φιλοξενούμενους στο 22’ να διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Ταπσόμπα. Διαιτητής και VARίστας όμως έκριναν ότι δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι, γεγονός που εξόργισε τον Σιμεόνε και τους παίκτες του.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Φελίπε, μετά τη σέντρα του Ερμόσο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζοάο Φέλιξ σούταρε με εξωτερικό φάλτσο, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε, ενώ στο 43’ ο Γκρμπιτς είπε «όχι» σε σουτ του Ντιαμπί. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Στο 48’ οι Γερμανοί άγγιξαν το γκολ, χάνοντας τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Σικ πλάσαρε μετά την πάσα του Ντιαμπί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Χλόζεκ πήρε το… ριμπάουντ και προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά ο Γκρμπιτς βρήκε την μπάλα όσο έπρεπε και την έστειλε ξανά στο δοκάρι. Στο 67’ ο Χραντέτσκι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντε Πολ, ενώ στο 72’ η κεφαλιά του Κοσουνού έφυγε άουτ.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο, με την Μπάγερ όμως στο 84’ να βρίσκει το γκολ με τον Άντριχ. Ο Φριμπόνγκ έστρωσε στον συμπαίκτη του και αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ στο 87’ ο Ντιαμπί με πλασέ, μετά το γύρισμα του Φριμπόνγκ, έκανε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη για τη Λεβερκούζεν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Χινσαπιέ, Τα, Ταπσόμπα (89’ Μπάκερ), Κοσουνού, Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Χάντσον Οντόι (90+1’ Αμίρι), Ντιαμπί (89’ Αζμούν), Χλόζεκ (69’ Φριμπόνγκ), Σικ (89’ Αρανγίς)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Γκρμπιτς, Γιορέντε, Μολίνα (63’ Καρασκό), Ερμόσο, Φελίπε, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο (63’ Γκριεζμάν), Κόκε, Σαούλ (46’ Ντε Πολ), Μοράτα (73’ Κούνια), Φέλιξ (73’ Κορέα)

Τα αποτελέσματα:

Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
Πόρτο-Μπριζ 0-4

Η βαθμολογία:
Μπριζ 6 (5-0)
Λεβερκούζεν 3 (2-1)
Ατλέτικο 3 (2-3)
Πόρτο 0 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική (4/10)
Κλαμπ Μπριζ-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)
Πόρτο-Λεβερκούζεν (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ