Κι όμως, απόψε κάποιος θα κατακτήσει το Champions League για δεύτερη φορά (pic)

Κι όμως, απόψε κάποιος θα κατακτήσει το Champions League για δεύτερη φορά (pic)

Ο τελικός του Champions League, Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ αναμένεται να αναδείξει έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή, που θα σηκώσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά.

Πολλοί θα αναρωτηθούν, πως γίνεται κάποιος από το ρόστερ των δύο φιναλίστ του Champions League, απόψε το βράδυ (22:00) να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Η Μάντσεστερ Σίτι, είχε φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, το 2021 όταν έχασε εν τέλει από την Τσέλσι με 1-0 στο «Ντραγκάο». Η Ίντερ, τελευταία φορά που έφτασε σε τελικό ήταν το 2010, όταν και επικράτησε της Μπάγερν Μονάχου με 2-0, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Ντιέγκο Μιλίτο, για να κατακτήσει το τρόπαιο, όμως κανένας από εκείνο το ρόστερ, δεν βρίσκεται στο υπάρχων ρόστερ των «Νερατζούρι», 13 χρόνια μετά.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικός Χουάνγκ για το μέλλον του – Τι είπε για τον Ολυμπιακό και τη χρονιά που έρχεται

Απόψε όμως αν η Μάντσεστερ Σίτι κατορθώσει να πάρει την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά», για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένας όχι και τόσο πρωτοκλασάτος παίκτης της θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Το όνομα αυτού. Σκοτ Κάρσον! Ο λόγος για τον 3ο σε τάξει τερματοφύλακα στο ρόστερ της Σίτι που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το Champions League για δεύτερη φορά.

Η ιστορία πίσω από τον για πολλούς άγνωστο 37χρονο τερματοφύλακα…

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαίου 2005, όταν η Λίβερπουλ έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών, επιστρέφοντας από 3-0 στο ημίχρονο, σε 3-3, κόντρα στην πανίσχυρη Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι και στα πέναλτι πήρε το τρόπαιο, που σήκωσε λίγο αργότερα στο ουρανό του σταδίου «Ατατούρκ» ο Στίβεν Τζέραρντ.

Μπορεί βασικός τερματοφύλακας και μεγάλος πρωταγωνιστής σε εκείνο τον αγώνα να ήταν ο Ντούντεκ, όμως στον πάγκο για τους «Κόκκινους» καθόταν ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας ο Σκοτ Κάρσον.

Εκείνη τη σεζόν κανονικά ο Κάρσον ήταν 3ος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, όμως είχε βρεθεί στον πάγκο, εξαιτίας του τραυματισμού του αναπληρωματικού Κρις Κίρκλαντ. Όταν μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ο Κάρσον θέλησε να δώσει το μετάλλιο στον Κίρκλαντ, εκείνος το αρνήθηκε.

Απόψε λοιπόν ο άσημος Κάρσον έχει την ευκαιρία να κατακτήσει ξανά το Champions League και να γίνει ο μοναδικός παίκτης της Σίτι με 2 μετάλλια στο παλμαρέ του.

Για όσους πιστεύουν στην μοίρα, ο τελικός γίνεται ξανά στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, εκεί δηλαδή που ο Άγγλος είχε πανηγυρίσει το 2005. Για να δούμε θα φύγει ξανά τροπαιούχος από την Πόλη ο Κάρσον χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό για άλλη μία φορά;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ