Πεντάρα με κεφάτο Φέλιξ η Μπαρτσελόνα (5-0) – Αγριεμένη Πόρτο στο Αμβούργο (1-3)

Πεντάρα με κεφάτο Φέλιξ η Μπαρτσελόνα (5-0) – Αγριεμένη Πόρτο στο Αμβούργο (1-3)

Με τον αναγεννημένο Φέλιξ να πετυχαίνει δύο γκολ και να δίνει μία ασίστ η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 την Αντβέρπ στην πρεμιέρα ενώ προβάδισμα για τη δεύτερη θέση του έβδομου ομίλου πήρε με το... καλησπέρα η Πόρτο που νίκησε 3-1 στο Αμβούργο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Από την πρεμιέρα έδειξαν τις διαθέσεις τους τα δύο φαβορί του έβδομου ομίλου στο Champions League! Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-0 στο «Μονζουίκ» την Αντβέρπ έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Φέλιξ ενώ η Πόρτο «καθάρισε» με 3-1 στο Αμβούργο την τυπικά γηπεδούχο Σαχτάρ Ντόνετσκ δείχνοντας πως δεν έχει όρεξη για αστεία.

Σαρωτικοί Καταλανοί

Μετά το 5-0 του Σαββάτου για το πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέτις η Μπαρτσελόνα νίκησε με το ίδιο σκορ και την Αντβέρπ στη Βαρκελώνη. Μόλις στο 11′ ο Ζοάο Φέλιξ με ιδανικό τελείωμα έκανε το 1-0 σε μία φάση που οι παίκτες του Τσάβι έκρυψαν την μπάλα θυμίζοντας άλλες εποχές. Στο 19′ ο Λεβαντόφσκι έκανε το 2-0 από ασίστ του Φέλιξ και τρία λεπτά μετά ο Μπατάι έβαλε αυτογκόλ από σέντρα του Ραφίνια.

Διαβάστε επίσης: Οι δεκατέσσερις νύχτες του ΠΑΟΚ και το σταυροδρόμι του Λουτσέσκου

Η Μπάρτσα δεν έριξε ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και έφτασε στο 4-0 με ωραίο σουτ του Γκάβι μέσα από την περιοχή στο 54′ από ασίστ του Λέβα και στο 66′ ο Φέλιξ με κεφαλιά από σέντρα του Ραφίνια διαμόρφωσε το τελικό 5-0. Δύο λεπτά μετά το γκολ του ο Πορτογάλος άφησε τη θέση του στον Λαμίν Γιαμάλ ο οποίος σε ηλικία 16 ετών και 68 ημερών έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του Champions League.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο (76’ Σέρζι Ρομπέρτο), Κούντε, Κρίστενσεν, Μπάλντε, Ντε Γιονγκ (58’ Οριόλ Ρομέου), Γκάβι (58’ Φερμίν Λόπεθ), Γκιντογάν, Ζοάο Φέλιξ (68’ Γιαμάλ), Ραφίνια (68’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι.

Αντβέρπ: Μπιτέ, Μπατάι (73’ Κερκ), Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ, Κεϊτά, Βερμίρεν, Εκέλενμπουργκ (60’ Γιουσούφ), Μπαλικουίσα (60’ Ντε Λάετ), Μούγια (83’ Βαλένσια), Γιάνσεν (60’ Ιλενικένα).

Προβάδισμα των Δράκων για την πρόκριση

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Σαχτάρ, κάνοντας με το… καλησπέρα βήμα πρόκρισης. Τα πάντα στο παιχνίδι κρίθηκαν ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «Δράκοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό όταν ο Ρίζνικ έδιωξε το συρτό σουτ του Φράνκο, αλλά στην επαναφορά ο Γκαλένο έκανε το 0-1. Η Σαχτάρ απάντησε άμεσα καθώς στο 13′ o Kελσί έκανε το 1-1 με κεφαλιά.  Η χαρά των Ουκρανών όμως δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαλένο έκλεψε και πλάσαρε για το 1-2 ενώ το 1-3 διαμορφώθηκε στο 29′ με γκολ του Ταρεμί από ασίστ του Γκαλένο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Ρίζνικ, Λέμκιν (65’Αζάροφ), Ρακίτσκι, Ναζάρινα, Στεπανένκο (65’Μπονταρένκο), Σουντακόβ, Ζούμπκοβ, Σίκαν (81’Εγκουινάλντο), Κελσί (65’Κάτσουκ), Κονόπλια (76’Γκοτσολεϊσβίλι), Μιρόσι

Πόρτο: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού (46’Βέντελ), Εουστάκιο, Χάιμε, Φράνκο (82’Μπόρζες), Βαρέλα, Ζοάο Μάριο, Γκαλένο (91’Κονσεϊσάο), Ταρεμί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ