Λουίς Ενρίκε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, επιστρέφω σπίτι»

Λουίς Ενρίκε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, επιστρέφω σπίτι»

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έκρυψε τη χαρά του που θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη έστω και ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα.

Ευτυχισμένος που θα βρεθεί ξανά με την πρώην ομάδα του, Μπαρτσελόνα, στους προημιτελικούς του Champions League δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε, αναφερόμενος στην κλήρωση. «Είμαι πολύ χαρούμενος, επιστρέφω σπίτι», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ισπανός μιλώντας στην ιστοσελίδα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Πέρασε οκτώ χρόνια στην Μπάρτσα ως παίκτης (1996-2004) και έξι χρόνια ως προπονητής (από το 2008 έως το 2011 και στην πρώτη ομάδα από το 2014 έως το 2017). «Ήμασταν τυχεροί» στην κλήρωση της Παρασκευής, είπε χαμογελώντας λίγο αργότερα κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (17/3) αγώνα στο Μονπελιέ, για την 26η αγωνιστική της Ligue 1. Η Βαρκελώνη είναι «η πόλη όπου πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής μου καριέρας και όπου αισθάνομαι υπέροχα, αυτό είναι πολύ καλά νέα», πρόσθεσε ο Λουίς Ενρίκε.

Διαβάστε επίσης: Η ιστορική τετράδα με τα 51 γκολ και ο «μάγος» Ποντένσε (vids)

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, «θα είναι πολύ δύσκολο, είναι ένας ιστορικός σύλλογος, μία από τις ομάδες που έχει κερδίσει τα περισσότερα Champions League, τρίτη με πέντε νίκες νομίζω (σ.σ: πέμπτη, η Ρεάλ έχει 14, η Μίλαν 7, η Λίβερπουλ και η Μπάγερν 6).

«Δεν έχουμε κερδίσει κανένα, αλλά είναι η φιλοδοξία μας, νομίζω ότι κανείς δεν θα έχει περισσότερες φιλοδοξίες από εμάς», επέμεινε ο Ισπανός προπονητής.
Προπονητής της Μπαρτσελόνα κατά τη διάσημη ανατροπή στη φάση των «16» της διοργάνωσης το 2017, 4-0 για την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο παιχνίδι, 6-1 για την Μπαρτσελόνα στη ρεβάνς, ο Λουίς Ενρίκε δεν θεωρεί αυτό το κατόρθωμα ως την καλύτερη στιγμή της καριέρας του τεχνικός:

«Όχι. Αυτή η ανατροπή δεν χρησίμευσε για την κατάκτηση ενός νέου Champions League. Ήταν ένας ιδιαίτερος αγώνας, αλλά για να γίνει yπήρχε μια επιστροφή, η Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε 4-0 στον πρώτο αγώνα. Ξέρετε πώς αντιμετωπίστηκε ο προπονητής από τα μέσα ενημέρωσης, μου μιλούν μόνο για την επιστροφή, αλλά δύο εβδομάδες πριν ήμασταν μεταξύ ζωής και θανάτου, οι ένοχοι ήταν ο προπονητής και οι παίκτες, θυμάμαι πολύ καλά το 4-0 και το 6-1», είπε ο Λουίς Ενρίκε.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν δύο αναμετρήσεις που μας αφορούν σε αυτή την κλήρωση, αυτό με εμάς, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ντόρτμουντ, έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στον τελικό, όλα καλά, αλλά θα πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Και ένα παιχνίδι με τα φαβορί, τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ Σίτι τη νυν πρωταθλήτρια και αυτό με την Μπάγερν και την Άρσεναλ.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ