«Έχει πολλές ελπίδες ο ΠΑΟΚ αν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του»

«Έχει πολλές ελπίδες ο ΠΑΟΚ αν εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του»

Ο Πάρης Ανδράλας μίλησε για τη ρεβάνς του Δικέφαλου με τον Άγιαξ στην Ολλανδία.

Για το πρώτο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ στην Τούμπα (2-2), αλλά και στις ελπίδες πρόκρισης που έχει ο «Δικέφαλος» στη ρεβάνς στην Ολλανδία αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον «ARENA FM 89.4» ο Πάρης Ανδράλας.

Ο παλαίμαχος παίκτης του Δικέφαλου, ο οποίος είναι πλέον προπονητής αρχικά αναφέρθηκε στο ματς της Τούμπας και είπε: «Περίμενα να δω τη προσέγγιση του κυρίου Φερέιρα. Είναι ένας νέος προπονητής στην ομάδα. Αυτό ρίχνει ένα έξτρα βάρος, μετά τα δυο χρόνια του κυρίου Λουτσέσκου, που έπαιζε κάπως διαφορετικά.

Από εκεί και πέρα γνωρίζουμε ότι ο Άγιαξ έχει τη κατοχή της μπάλας. Μια ομάδα που θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ, όμως , τον δυσκόλεψε πάρα πολύ. Αν, μάλιστα, σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, όπως η φάση του Πέλκα, γινόταν το 3-1, τότε μπορούσαμε να έχουμε διαφορετική εξέλιξη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, ειδικά μετά τα πρώτα 20 λεπτά. Διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι. Έπαιζε φυσικά απέναντι σε μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό το είδαμε και στο παιχνίδι της Μπασάκσεχιρ με τον Ολυμπιακό, πόσο μεγάλη διαφορά είχαν οι δυο αναμετρήσεις μεταξύ τους. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ ήταν ένα επίπεδο πάνω».

Για το αν φοβόταν το λάθος ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα: «Ίσως πήγε πιο πολύ προς τα πίσω από ότι θα έπρεπε. Όταν κάθεσαι στο δικό σου μισό του γηπέδου, ομάδες σαν τον Άγιαξ βρίσκουν λύσεις. Βάζουν πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και αν φέρεις κοντά στην εστία σου αυτές τις ομάδες δημιουργείται πρόβλημα.

Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να βγεις πιο ψηλά. Η πίεση σου να είναι ψηλά με ότι ρίσκο και αν εμπεριέχει αυτό. Οι γραμμές σου να είναι πιο πάνω, για να κρατάς τον αντίπαλο που έχει μεγάλη ποιότητα, πιο μακριά από την εστία σου».

Για το αν ο ποδοσφαιριστής ασυνείδητα μπορεί να οπισθοχωρήσει: «Σίγουρα, μπορεί να περάσει αυτό από το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Είδαμε, όμως, ότι μετά από τα 25 λεπτά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να παίζει και αυτός και αντιμετώπισε στα ίσια τον αντίπαλο του. Του έδωσε μεγάλη ώθηση το γκολ της ισοφάρισης , που ήταν πολύ όμορφο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ ήταν καλύτερος. Ίσως έπαιξε ρόλο και το 90λεπτο που έπαιξε με τη Φίτεσε, ώστε να έχει καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και ξέραμε ότι όσο περνούσε η ώρα θα είχε και θέμα με τη διαχείριση των δυνάμεων».

Για το αν γύρισαν στιγμές το παιχνίδι: «Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Ο Άγιαξ έδειξε δείγματα πανικού και θεωρώ ότι έχει θέμα στη διαχείριση των συναισθημάτων την ώρα του αγώνα. Το έχουμε ξαναδεί και στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Τότεναμ. Ο Άγιαξ έδειξε τα ίδια σημάδια και με τον ΠΑΟΚ, μετά την ισοφάριση.

Με τον κόσμο και τη δυναμική που έβγαζε ο ΠΑΟΚ έβλεπες ότι έρχεται και δεύτερο γκολ και μακάρι να υπήρχε περισσότερος χρόνος μέχρι το ημίχρονο. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα ο Άγιαξ, όμως, παιδιά σε μικρές ηλικίες , στη διάρκεια του παιχνιδιού αν κάτι δεν τους πηγαίνει καλά, κάνουν προσωπικά λάθη.

Ήταν τεράστια η απώλεια του Ντε Γιονγκ για τον Άγιαξ. Από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας του».

Για το αν έχουν μειωθεί οι πιθανότητες του ΠΑΟΚ μετά το 2-2: «Πριν το παιχνίδι περίμενα ότι ο Άγιαξ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί. Εξακολουθεί να είναι το φαβορί μετά το 2-2.

Αυτό που δείχνει ο Άγιαξ όμως, αφήνει αισιοδοξία ότι αν ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα συγκεντρωμένος , αποφύγει τα προσωπικά λάθη και εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα βρει, έχει πολλές ελπίδες. Θα βρει ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, ο Άγιαξ δεν μπορεί να περιμένει στο δικό του γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ θα βρει χώρους σε ανοικτό γήπεδο για να δημιουργήσει πρόβλημα. Το θέμα είναι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ