Ασύλληπτα πράγματα στην ΕΠΟ και πραξικόπημα με επανεκλογή Φιλιππούση – Μαρινάκης: «Κάνατε την ΕΠΟ ΑΕΚάκι»

Ασύλληπτα πράγματα στην ΕΠΟ και πραξικόπημα με επανεκλογή Φιλιππούση – Μαρινάκης: «Κάνατε την ΕΠΟ ΑΕΚάκι»

Πραξικόπημα στην ΕΠΟ. Μπαλτάκος, Μπιτζούνη αγνόησαν FIFA, UEFA - Ξανά CEO ο Φιλιππούσης, επειδή τον ξένο δεν θα τον... καταλαβαίνουν!

Το τερμάτισαν. Η ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι συν αυτώ καθοδηγητές, δεν έχουν τον Θεό τους. Δεν νοιάζονται για κανονισμούς. Δεν νοιάζονται για νόμους. Δεν νοιάζονται για Ολιστικές Μελέτες. Γράφουν επιδεικτικά στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις βουλές FIFA, UEFA. Και φρόντισαν να ξεφτιλίσουν για ακόμη μία φορά κάθε έννοια νομιμότητας. Προχωρώντας σε μια ακραία πραξικοπηματική πράξη.

Συγκεκριμένα, Μπαλτάκος και ΕΠΟ, αποφάσισαν με το έτσι θέλω να επανεκλέξουν τον Ιάκωβο Φιλιππούση στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας. Πώς; Με πραξικόπημα. Βαρβάτο. Σοβαρό και ξεκάθαρο. Και μάλιστα ενώπιον της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, κας Δ. Μπιτζούνη. Αποφάσισαν να εκλέξουν CEO χωρίς διεθνή διαγωνισμό και αγνόησαν FIFA και UEFA. Ολες τις συμφωνίες που έχουν γίνει με τις υπερεθνικές ομοσπονδίες, όπως και με την Κυβέρνηση.

Πρόκειται σαφώς για μια κακοστημένη και προμελετημένη απόφαση. Ο Μπαλτάκος διέκοψε την προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή για να ζητήσει γνωμοδότηση από FIFA και UEFA, αναφορικά με το εάν οφείλει η ΕΠΟ να κάνει διεθνή διαγωνισμό. Αλλά αντ’ αυτού εξέθεσαν την κυρία Μπιτζούνη, που με μια ομιλία ποταμό (σ.σ. την οποία ζήτησε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης να καταγραφεί λέξη προς λέξη), είπε ουσιαστικά ότι δεν γίνεται να διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός, διότι εάν ο CEO είναι ξένος τότε… δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν στην ΕΠΟ! Τοποθέτηση που αν μη τι άλλο, γράφεται στα βιβλία της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου! Για προφανείς λόγους.

Σε εκείνο το σημείο και αφού ήταν σαφές, πλέον, ότι το σχέδιο είχε πάρει σάρκα και οστά από τα φαντάσματα της ΕΠΟ, αναγνώστηκε η θέση του προέδρου του Ολυμπιακού και της Super League, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη από τον εκπρόσωπο των Πειραιωτών: «Απαξιώ να συνεχίσω την κουβέντα με αυτές τις γελοιότητες. Φέρατε και την κα Μπιτζούνη και την εκθέσατε να  λέει αυτά τα πράγματα! Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές σπορ και είναι ντροπή για όλους σας να ακούγονται όλα αυτά. Έχετε κάνει την ΕΠΟ Αεκάκι».

Είναι σαφές πλέον ότι η υπόθεση θα περάσει στην επόμενη φάση. Η επανεκλογή Φιλιππούση, με διαδικασίες που δεν είναι εναρμονισμένες με όσα αναφέρει η Ολιστική Μελέτη, είναι προαναγγελμένο από τον κ. Μαρινάκη ότι θα οδηγήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον της Ομοσπονδίας, αλλά και όσων συμμετείχαν στη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ