Στο πειθαρχικό της UEFA η ΕΠΟ – Απώλεια επιπλέον 130.000 € για την ομοσπονδία!

Στο πειθαρχικό της UEFA η ΕΠΟ – Απώλεια επιπλέον 130.000 € για την ομοσπονδία!

Εκτός από τα 200.000 € που αφορούν το πρόστιμο που επέβαλλε η UEFA, η ΕΠΟ θα χάσει άλλα 130.000 ευρώ, τα οποία προοριζόταν για τη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης μέσω του προγράμματος «hat-trick».

Ο διασυρμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται, με την UEFA, όπως ενημερωθήκατε χθες από to10.gr, να επιβάλλει στην ΕΠΟ πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Εκτός από το συγκεκριμένο πρόστιμο, η ΕΠΟ στερείται πλέον, επειδή της αφαιρέθηκε από την UEFA, η πιστοποίηση (ΙSO) όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών αδειοδότησης, ενώ παράλληλα δεν θα λάβει ποσό των 130.000 ευρώ που προοριζόταν για τη λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης μέσω του προγράμματος «hat-trick».

Διαβάστε επίσης: Το «αριστερό» δίλημμα του Μίτσελ και… οι δύο ΑΕΚ στο Περιστέρι

Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα βρεθεί ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της UEFA (CFCB) για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις επτά παρατηρήσεις που της έχουν γίνει από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, με κίνδυνο μάλιστα να της επιβληθεί νέο πρόστιμο ή να παρακρατηθούν χρήματα από αυτά που θα έπαιρνε.

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν λόγω του Ιάκωβου Φιλιππούση. Το «εργαλείο» του Γιαννάκη και του Τίγρη. Τον Νοέμβριο του 2021 ο Φιλιππούσης διέλυσε τη διεύθυνση αδειοδότησης της ΕΠΟ, η οποία υπαγόταν αποκλειστικά και μόνο στον εκάστοτε πρόεδρο και μετέτρεψε σε απλό υπάλληλο τον επί πολλά έτη διευθυντή αδειοδότησης, Γ. Δημητρίου. Αντί για τη διεύθυνση αδειοδότησης, ο Φιλιππούσης δημιούργησε ένα τμήμα με προϊστάμενο τον Β. Σαράκη. Ένα τμήμα που υπαγόταν στη νομική διεύθυνση στην οποία διευθυντής είναι ο Ν. Μπάρτζης.

Εν ολίγοις, ο Φιλιππούσης διέλυσε την πιστοποιημένη διεύθυνση αδειοδότηση της ΕΠΟ, η οποία είχε σημαντικά καθήκοντα τα οποία σχετιζόντουσαν με τις ΠΑΕ και δημιούργησε ένα τμήμα με επικεφαλής τους κολλητούς του, που να υπάγεται στον ίδιο. Κινήσεις που έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον διασυρμό και στην ανυποληψία, με την UEFA να επιβάλλει ένα βαρύ πρόστιμο 200.000 € και να ακολουθούν – όπως όλα δείχνουν – ακόμα περισσότερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ