Βασιλειάδης και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας στην ΕΠΟ!

Βασιλειάδης και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να ξεπλύνουν το σκάνδαλο με την κάρτα υγείας στην ΕΠΟ!

Η ώρα του εισαγγελέα έδρας στην κάρτα υγείας που αγορεύει (15/11) στην υπόθεση με τους 30 κατηγορούμενους. Βασιλειάδης και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να... εξυγιάνουν και να γλιτώσουν από την δύσκολη θέση τους κατηγορούμενους!

Κρίσιμη ημέρα είναι η Πέμπτη (15/11) για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ.

Ο Εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Τζώνης, θα αγορεύσει σχετικά με το ποιοι από τους 30 κατηγορούμενους της υπόθεσης είναι ένοχοι και ποιοι όχι.
Ανάμεσα τους είναι και τέσσερις πρόεδροι της ΕΠΟ: ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Γιώργος Σαρρής και ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Σε όλους αυτούς η Πολιτεία σκανδαλωδώς έβαλε και εξακολουθεί να βάζει… πλάτη στην προσπάθεια της να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Η αρχή έγινε πριν από δύο μήνες όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης είχε ανακοινώσει την πρόθεση της να θέσει σε εφαρμογή την κάρτα υγείας, την οποία η Ομοσπονδία αν και είχε συμφωνήσει με δύο εταιρίες, την Pc Systems και την Opentec, δεν έκανε τον απαιτούμενο αριθμό μετρήσεων και ζημίωσε τα ταμεία της με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 28/9 την οποία είχε καλύψει To10.gr ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος, είχε πάρει την ασίστ από τον Γ. Βασιλειάδη και είχε πει στην απολογία του… «Επιτέλους η Πολιτεία ακόμη και τώρα κατάλαβε ότι το σύστημα μπορεί να προχωρήσει και να σώσει ζωές. Επιβεβαιώνει ότι όντως έγινε προσπάθεια και ξεκίνησε κάτι. Έστω και αργά η Πολιτεία υιοθέτησε τη στάση της ΕΠΟ και αυτό εμένα με καλύπτει. Με αυτό που άκουσα αισθάνομαι ευχάριστα. Έστω και τώρα, με κατηγορούμενη την ΕΠΟ, έρχεται ο υπουργός και λέει να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα υγείας».

Τώρα, δύο ημέρες πριν από την αγόρευση του εισαγγελέα έδρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, έβαλαν για άλλη μία φορά πλάτη, σε βαθμό σκανδάλου. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (13/11), είπαν ότι θα ζητήσουν τα μηχανήματα που έχει αγοράσει η ΕΠΟ για να λειτουργήσει η κάρτα υγείας.

Δεν είπαν ότι τα μηχανήματα εδώ και κάποια χρόνια έχουν αχρηστευτεί σε αποθήκες Ενώσεων ανά τη χώρα, αν δεν έχουν λεηλατηθεί. Προφανώς δεν τους νοιάζει αυτό. Την εικόνα ότι η κάρτα υγείας, η οποία ζημίωσε τα ταμεία της Ομοσπονδίας με 29 εκατ. ευρώ θα λειτουργήσει τελικά, θέλουν να περάσουν, ως ελαφρυντικό για τους 22 κατηγορούμενους της ΕΠΟ και τους οχτώ των δύο εταιριών, ένας από τους οποίους κάνει πλέον… τουρ με τη σφραγίδα της ΕΠΟ και της UEFA ως παρατηρητής διεθνών αγώνων, μολονότι ελάχιστη σχέση έχει ο ίδιος με το ποδόσφαιρο.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, που βαραίνει και τους 30 κατηγορούμενους θα «μειωθεί», κατά άλλους θα «πέσει» κιόλας μετά από τις ενέργειες της Πολιτείας!

Ο Εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Τζώνης και ο πρόεδρος Στέλιος Κακαβιάς, πάντως, κατά τη διάρκεια της δίκης που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο έχουν αποδείξει ότι δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και με τις ερωτήσεις τους έχουν στριμώξει τους κατηγορούμενους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ