Τώρα ζητάει ευθύνες η ΕΠΟ…

Τώρα ζητάει ευθύνες η ΕΠΟ…

Η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου που πέρσι στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου είδε... γιορτή, παρά τα όσα αισχρά συνέβησαν στις εξέδρες, τώρα θυμήθηκε ότι είναι η ύστατη ώρα των αποφάσεων.

Η ΕΠΟ πήρε θέση για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και την οριστική διακοπή, μετά την εισβολή και τα επεισόδια των οπαδών του τριφυλλιού.

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λοιπόν θυμήθηκε ότι είναι η ύστατη ώρα των αποφάσεων, τη στιγμή που πριν από περίπου έναν χρόνο ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος έβλεπε… γιορτή στον τελικό του Κυπέλλου. Τότε που και πάλι το ΟΑΚΑ είχε γίνει πεδίο μάχης αυτή τη φορά για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με τα επεισόδια να είναι εκτεταμένα τόσο εντός αλλά και εκτός του γηπέδου. Τότε βέβαια ήταν οι δύο «νονοί» της… εξυγίανσης, από την μια κυρίως ο Ιβάν που τόσο πολύ στήριξε τον Γραμμένο, τον «δικό μας» όπως είχε πει, αλλά και η ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Τότε ήταν δική της διοργάνωση το Κύπελλο και ο Γραμμένος δεν έβλεπε τα σοβαρά επεισόδια, ρεπετισιόν του Βόλου!

Η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου λοιπόν καταδικάζει τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι αιωνίων και δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει στην καταπολέμηση της βίας, ενώ πέρσι ο ίδιος ο Γραμμένος δήλωνε πως «κέρδισε το στοίχημα για τη διοργάνωση του τελικού του Κυπέλλου», με το ΟΑΚΑ να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης πριν την έναρξη του τελικού των Δικεφάλων.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε πετάει το γάντι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους μετόχους του «που πρέπει επιτέλους να αποβάλλουν από τα γήπεδα όσους διασύρουν διεθνώς με τις πράξεις τους το ποδόσφαιρο», αλλά και στην Ελληνική Πολιτεία, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τα απαράδεκτα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του «αιώνιου» ντέρμπι και αμαύρωσαν για μια ακόμα φορά διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αποδείχθηκε περίτρανα και πάλι ότι επαγγελματικά δομημένες ολιγομελείς ομάδες δήθεν πιστών και οργανωμένων οπαδών μπορούν ανά πάσα στιγμή να διαλύσουν κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα, και όποια άλλη αθλητική δραστηριότητα επιθυμούν, υπό το βλέμμα των υγιών φιλάθλων και των αθλητών.

Είναι η ύστατη ώρα αποφάσεων για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τους μετόχους του, που πρέπει επιτέλους να αποβάλλουν από τα γήπεδα όσους διασύρουν διεθνώς με τις πράξεις τους το ποδόσφαιρο και ευτελίζουν κάθε προσπάθεια βελτίωσής του.

Είναι η ύστατη ώρα ευθύνης για την Ελληνική Πολιτεία, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη. Το ισχύον νομικό καθεστώς και η εφαρμογή του, καθώς και οι όποιοι επιχειρησιακοί σχεδιασμοί αποδεικνύονται αδύναμοι ή ανεπαρκείς να προλάβουν ή να καταστείλουν το φαινόμενο της βίας με τα σημερινά ελληνικά δεδομένα.

Ας παραδειγματιστούν όλοι, σήμερα, από τα διεθνώς κρατούντα και τον τρόπο που ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες έχουν αντιμετωπίσει τη λαίλαπα του χουλιγκανισμού και της κατασκευασμένης παραγωγής βίας στους αγωνιστικούς χώρους, σε όλα τα επίπεδα.

Ως θεσμικός φορέας του ποδοσφαίρου, η Ε.Π.Ο., είναι έτοιμη, ανά πάσα στιγμή, να μετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία κρίνουν προσφορότερη οι προαναφερόμενες Αρχές, προκειμένου να συνεισφέρει την τεχνογνωσία καταπολέμησης της βίας, που εφαρμόζεται διεθνώς, και περιλαμβάνεται στο πλάνο που πρόσφατα καταρτίστηκε με την έγκριση της FIFA και UEFA, και φυσικά να στηρίξει κάθε πλαίσιο που θα υιοθετηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και άμεσα!».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ