UEFA: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο» – Γραμμένος: «Πρέπει να έρθω στη Νιόν»

UEFA: «Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο» – Γραμμένος: «Πρέπει να έρθω στη Νιόν»

To10.gr παραθέτει γεγονότα και πληροφορίες από την UEFA για τη συνάντηση που ζήτησε η ΕΠΟ και το «καυτό» θέμα της τροπολογίας, που «σώζει» ΠΑΟΚ.

«Με τον Πρόεδρο της UEFA κ. Αλεξάντερ Τσέφεριν, καθώς και με τα κορυφαία στελέχη της, θα συναντηθεί αύριο στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στη Νυόν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος. Ο κ. Γραμμένος θα συνοδεύεται από τον ταμία της ομοσπονδίας κ. Περικλή Λασκαράκη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Θωμαΐδη. Στις συναντήσεις αυτές αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα της επικαιρότητας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, καθώς και όλες οι πρόσφατες εξελίξεις».

Η χθεσινή ανακοίνωση (05/02/2020) της ΕΠΟ για το… έκτακτο ταξίδι του Γραμμένου στην Ελβετία, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Και απέκτησε τέτοιο, μετά τις εξελίξεις, τις επαφές, τα… άκυρα και τις πιέσεις που φαίνεται ότι έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες τρεις ημέρες. Με την Ομοσπονδία και προσωπικά τον πρόεδρό της, να βρίσκονται στη μέση. Και τον ΠΑΟΚ, να αποτελεί το βασικό ζητούμενο του ταξιδιού… Εξηγούμαστε.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ 1ο: Πριν από λίγες ημέρες και αφότου ο Γιώργος Γεραπετρίτης πήγε στη Νιόν, ο Γραμμένος ζήτησε άμεσα ραντεβού με τη διοίκηση της UEFA. Μάλιστα, ήταν να βρίσκεται την Τετάρτη στην Ελβετία, για να δει από κοντά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ 2ο: Όπως κατέστη σαφές από τις εξελίξεις, αλλά και τα φίλια Μέσα της ΕΠΟ, την Τρίτη η UEFA ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει το ταξίδι. Καθώς οι συζητήσεις με τον υπουργό Επικρατείας δεν έθιξαν κανένα θέμα αυτοδιοίκητου και γενικώς δεν υπήρχε κάποιο αντικείμενο που να αφορά ή να θίγει την ΕΠΟ.

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ 3ο: Αμα τη επιστροφή του Γεραπετρίτη από τη Νιόν και τις απανωτές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο Γραμμένος επανήλθε. Και την Τρίτη ζήτησε να πάει πάλι στο αρχηγείο της UEFA. Τα εισιτήρια κλείστηκαν ξανά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, μαζί με τη συνοδεία του. Και αυτό, παρότι η UEFA επανέλαβε στον Γραμμένο, ότι «δεν σας αφορούν όσα συζητήσαμε, δεν θίγεται το αυτοδιοίκητο. Θα ενημερωθείτε αρμοδίως για τα επόμενα βήματα».

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ 4ο: Γιατί έδειξε τέτοια ζέση, τόσο σφοδρή επιθυμία να πάει στην Ελβετία ο Γραμμένος και να τα πει με τον πρόεδρο της UEFA; Αυτό που υποστηρίζουν εκείνοι που ξέρουν πώς λειτουργεί η ΕΠΟ, είναι ότι ο λόγος του ταξιδιού δεν ήταν άλλος από το να μιλήσουν με την UEFA για την τροπολογία που πέρασε η Κυβέρνηση, για τον μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. Τι να συζητήσουν; Μα, φυσικά, να δουν εάν θα μπει άμεσα στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ ή θα πρέπει να αλλάξει και μετά να γίνουν οι σχετικές διαδικασίες.

Διότι εάν μπει ως έχει στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, η… δημιουργική ασάφεια που προκάλεσε η τροπολογία της Κυβέρνησης, ουσιαστικά σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από υποβιβασμό. Ή τέλος πάντων, τον έναν από τους δύο. Αντίθετα, εάν το πόρισμα της ΕΕΑ και οι αποφάσεις των αρμοδίων δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου είναι επίσης καταδικαστικές (όπως προβλέπεται να είναι, άσχετα με τη λάσπη και τις απειλές που εκτοξεύει ο ΠΑΟΚ) και η τροπολογία δεν εισαχθεί στον κανονισμό της ΕΠΟ, τότε αυτομάτως ΠΑΟΚ και Ξάνθη θα τιμωρηθούν με το υπάρχουν κανονιστικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας. Αρα, με υποβιβασμό ή αποβολή από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΠΟ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τη συνάντηση του συνάντηση της «τριανδρίας» της ΕΠΟ με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας. Όπως σημειώνεται: «Στη διάρκειά της συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος Τσέφεριν εξεδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη χώρα μας. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον κ. Τσέφεριν ο κ. Γραμμένος, συνοδευόμενος από τον Ταμία της ΕΠΟ κ. Περικλή Λασκαράκη και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Λεωνίδα Θωμαΐδη, είχαν συνάντηση και συνεργασία επί πολλών θεμάτων με υψηλόβαθμα στελέχη της UEFA. Επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και πρόοδο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μέσω της συνέχισης της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών βάσει των συμφωνηθέντων με την FIFA και την UEFA».

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ: Επί της ουσίας η ΕΠΟ αποφάσισε να μην πει τίποτε για την ουσία των συναντήσεων. Και κυρίως για όσα… άκουσαν από τον Τσέφεριν και τους υπόλοιπους μεγαλόσχημους της UEFA. Διότι η ΕΠΟ, η «χειρότερη ομοσπονδία της Ευρώπης», όπως την αναφέρουν χαρακτηριστικά τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, είναι το «αντιπαράδειγμα» σε όλα όσα θέλει να κάνει η UEFA στο ποδόσφαιρο. Και άσχετα με όσα θα διαρρεύσει το επικοινωνιακό επιτελείο της Ομοσπονδίας και εκείνο του «προστάτη», η αλήθεια είναι ότι ο Γραμμένος βλέπει τις ημέρες του στην προεδρία να μετρούν αντίστροφα. Και έναν εκ των συνταξιδιωτών του να ετοιμάζεται να βγει μπροστά.

Οσο για την τροπολογία; Η UEFA θα αποφασίσει όταν η ίδια κρίνει για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά σίγουρα δεν θα επιτρέψει να διαπράττεται η παρανομία της κοινής παρουσίας δύο ομάδων με κοινό ιδιοκτήτη, στην ίδια κατηγορία. Ως νομικός, ο Γραμμένος ξέρει. Και ξέρει ότι ίσως και να τον βολεύει να μην είναι στην καρέκλα, όταν θα έρθει αυτή η δυσάρεστη ώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ