Αποκάλυψη: Το «μεγάλο μαγείρεμα» της Εξυγίανσης στην πλάτη Κυβέρνησης αλλά και UEFA/FIFA (Pics)

Αποκάλυψη: Το «μεγάλο μαγείρεμα» της Εξυγίανσης στην πλάτη Κυβέρνησης αλλά και UEFA/FIFA (Pics)

Η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ χωρά 4 επιπλέον «Βλαχοδήμαρχους» και μια κραυγαλέα παρατυπία.

Λιτή και κατανοητή η επιστολή UEFA/FIFA προς την διοίκηση της ΕΠΟ. Ελέω των ειδικών συνθηκών που έφερε η πανδημία, η Ομοσπονδία επιβάλλεται να καθίσει γύρω από το ίδιο τραπέζι με τη Κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσει για τις εκλογικές αρχαιρεσίες. Ούτε στήριξη παρείχαν οι διεθνείς συνομοσπονδίες, ούτε το «άλλοθι» που επιζητούσε η διοίκηση Γραμμένου προκειμένου να κάνει του… κεφαλιού της.

Πόσο θα αλλάξει όμως αυτή η επιστολή τα πράγματα και πόσο θα «φρενάρει» ανθρώπους αποφασισμένους να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν παριστάνοντας ότι το ποδόσφαιρο είναι δικό τους; Μην έχετε καμία αμφιβολία: Καθόλου.

Η τροποποίηση του καταστατικού που μαγειρεύεται εν όψει της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παρασκευής και βέβαια με θέα στην έκτακτη γενική συνέλευση της 16ης Ιουνίου επιβεβαιώνει όσα ξέρουμε εδώ και μια τριετία. Ότι η παρούσα διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι η χειρότερη που πέρασε ποτέ. Και το να είσαι ο χειρότερος έπειτα από ένα σωρό «τραγικές» διοικήσεις ομολογουμένως το λες και κατόρθωμα.

Τι ετοιμάζει λοιπόν το Πάρκο Γουδή; Μια σειρά από αλλαγές που κατά την άποψή του «νομιμοποιεί» την παρατυπία της διεξαγωγής εκλογών τον Ιούλιο κόντρα στις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, αλλά πλέον κόντρα και στην εισήγηση των UEFA/ FIFA. Την ίδια στιγμή; Ρίχνοντας κάποιος μια προσεκτική ματιά καταλαβαίνει ότι τροποποιεί το καταστατικό και με… προεκλογικό bonus, διότι η Εκτελεστική Επιτροπή πέραν τούδε δεν θα αποτελείται από 17 αλλά από 21 μέλη. Και οι τέσσερις επιπλέον θέσεις πηγαίνουν απευθείας και αυτές σε προέδρους των Ενώσεων, που είναι 11 ως εδώ, αλλά που προσεχώς θα είναι 15.

Που; Στην Επιτροπή που επί της ουσίας διοικεί την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ένα πούλμαν… Βλαχοδήμαρχοι που στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, μένοντας στην Αθήνα με έξοδα της ΕΠΟ.

Όλα για τις εκλογές λοιπόν. Και στηρίξτε τη «διοίκηση» που κάνει ό,τι μπορεί για εσάς τους «Βλαχοδήμαρχους». Τις εκλογές που, με βάση την τροποποίηση του καταστατικού, η ΕΠΟ θα μπορεί (μετά την έκτακτη γενική συνέλευση) να τις κάνει όποτε εκείνη το θελήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου της θητείας της. Τι λέει το τρέχον καταστατικό; Ότι εκλογές έχουμε Οκτώβρη σε κάθε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Με δύο λόγια αυτό που εξήγγειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: Εκλογές το Φθινόπωρο καθώς τον Αύγουστο ήταν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Μπορεί να περάσει μια τέτοια παρατυπία που έρχεται κόντρα στον αθλητικό νόμο και την Κυβέρνηση; Μπορεί να συμβεί αυτό όταν UEFA και FIFA με τη σημερινή επιστολή τους ουσιαστικά ζητούν από την ΕΠΟ να πράξει το αντίθετο; Ειλικρινά δεν ξέρουμε. Αυτοί οι τύποι στο πάρκο Γουδή εκτιμούν ότι μπορούν να κάνουν ότι τους γουστάρει. Το βλέπαμε άλλωστε να συμβαίνει κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Μια διοίκηση που θα έπρεπε να έχει ήδη συναντηθεί με τους Εισαγγελείς πολύ πριν από όλα αυτά.

Τι θα γίνει; Θα φανεί στη σκηνή. Το σίγουρο είναι πως αν υπήρχε Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε ζούγκλα, τέτοιο χάλι δεν θα προέκυπτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ