Ο Άγιαξ παίζει Total Football και στην άμυνα (pic)

Ο Άγιαξ παίζει Total Football και στην άμυνα (pic)

Εκπληκτικά νούμερα, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα για τον Άγιαξ.

Δεν είναι μυστικό πως ο Άγιαξ ακολουθεί ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου από τον υπόλοιπο… κόσμο. Οι Ολλανδοί και η Μπαρτσελόνα συνεχίζουν εδώ και πολλά χρόνια στο μονοπάτι που χάραξε ο Γιόχαν Κρόιφ με το Total Football.

Κυρίαρχο ποδόσφαιρο, με την μπάλα συνεχώς στα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Τα νούμερα του Άγιαξ στην επίθεση επαληθεύουν τα λεγόμενα, καθώς φέτος ο Αίαντας έχει σκοράρει 61 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας 13 περισσότερα από την PSV Αϊντχόφεν που είναι δεύτερη στη συγκεκριμένη κατηγορία με 48.

Κι όμως, ο Έρικ Τεν Χαγκ δείχνει να έχει «δέσει» την ομάδα του και στα μετόπισθεν. Διότι όπως τα επιθετικά νούμερα, έτσι και τα αμυντικά βρίσκονται σε τρομερό επίπεδο. Σε 20 αγωνιστικές, ο Άγιαξ έχει καταφέρει να δεχτεί μόλις 5 γκολ, με τη Φέγενοορντ να έχει τη 2η καλύτερη άμυνα της Eredivisie με 19 γκολ παθητικό!

Με απλούς υπολογισμούς, ο Άγιαξ σκοράρει τρία γκολ ανά αγώνα και δέχεται μόλις ένα ανά τέσσερα παιχνίδια! Νούμερα που θα μπορούσε να σημειώσει μόνο μία ομάδα που ακολουθεί τη φιλοσοφία του Γιόχαν Κρόιφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ