Μαρτίνεθ : «Oι ομάδες χρειάζονται 26-27 παίκτες»

Μαρτίνεθ : «Oι ομάδες χρειάζονται 26-27 παίκτες»

Την ανάγκη για μεγαλύτερο ρόστερ, λόγω κορωνοϊού, εξέφρασε ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ενόψει Euro 2020.

Ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου αναφέρθηκε στην ανάγκη των ομάδων να έχουν περισσότερους παίκτες στο Euro, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο κορωνοϊός. Όπως υποστήριξε, έχει συζητήσει με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και τον Γκάρεθ Σαόυθγκειτ, για την αναγκαιότητα του να ζητήσουν την εφαρμογή του μέτρου από την UEFA.

«Θα είναι καλό να μεγαλώσει το ρόστερ γιατί έχουμε μία δύσκολη σεζόν. Έπειτα δεν ξέρεις, μπορεί κατά τη διάρκεια του Euro να κολλήσει κάποιος τον ιό. Το ιδανικό θα είναι να έχουμε έναν έξτρα τερματοφύλακα, έξτρα αμυντικό, έξτρα μέσο και έξτρα επιθετικό, ώστε η κάθε αποστολή να αποτελείται από 26 με 27 παίκτες

Δεν ξέρω αν έχει φτάσει στα αυτιά της UEFA αυτή η τοποθέτηση αλλά το έχουμε συζητήσει με τους προπονητές της Αγγλίας και της Ιταλίας και είμαστε όλοι σύμφωνοι στην αναγκαιότητα να αλλάξουμε τους κανονισμούς για διάφορα πράγματα. Το γεγονός ότι επιτράπηκαν οι πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι μία πρώτη και καλή απάντηση προς την πανδημία. Αυτό μας επιτρέπει να μη χάνουμε σε ποιότητα.

Το επόμενο βήμα θα είναι να επιτρέψουμε να είναι μεγαλύτερες οι αποστολές για να έχουμε απάντηση στον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού των παικτών σε μία πολύ απαιτητική σεζόν που γίνεται μάλιστα μέσα σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο ελέω του κορονοϊού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ