Αποκάλυψη για Σιμάνσκι και εθνική Πολωνίας

Αποκάλυψη για Σιμάνσκι και εθνική Πολωνίας

Τι συμβαίνει με τον Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ και την εθνική Πολωνίας.

Το τελευταίο διάστημα, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η έλευση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στην ΑΕΚ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του 26χρονου μέσου, κάτι που φάνηκε και στο Φάληρο. Ο Πολωνός χαφ ήταν αυτός που ισοφάρισε το γκολ του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να δραπετεύει με τον βαθμό από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Με τον πρώην άσο της Σεβίλλης και της Παρί Σεν Ζερμέν στο πλευρό του, ο Σιμάνσκι δείχνει άλλος άνθρωπος, με τα χαρακτηριστικά των δυο παικτών να αλληλοσυμπληρώνονται. Κόντρα στους «ερυθρολεύκους», ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Ο 26χρονος είχε αναλάβει τα τρεξίματα και την ένταση και ο Κριχόβιακ το ρόλο του πασαδόρου. Γνωρίζονται καλά από την εθνική ομάδα, με την παρουσία του 32χρονου να δίνει… φτερά στον μέσο του δικεφάλου.

Σιμάνσκι: «Ο Γιαννίκης μου απαγόρευε να πατάω στην αντίπαλη περιοχή» | to10.gr

Πριν από λίγες μέρες, η εθνική Πολωνίας απέκλεισε τη Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, κλείνοντας μια θέση για τα γήπεδα του Κατάρ. Μπροστάρης της μεγάλης επιτυχίας ήταν ο Κριχόβιακ (κέρδισε το πέναλτι στο 1-0), όχι όμως και ο Σιμάνσκι, ο οποίος δεν κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Ο μέσος της ΑΕΚ δεν ήταν στη λίστα του Τσέσλαφ Μιχνιέβιτς και πολλοί απόρησαν με την απόφαση. Ο προπονητής των Πολωνών έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και με μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα Interia Sport, αποκάλυψε τους παίκτες που παρακολουθεί για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Στο μπλοκάκι του Μιχνιέβιτς λοιπόν, βρίσκεται σημειωμένο αρκετά ψηλά και το όνομα του χαφ των «κιτρινόμαυρων». Συγκεκριμένα, οι Ρόμπερτ Γκάμι (Αουγκσμπουργκ), Καμίλ Πλατκόφσκι (Σάλτσμπουργκ), Ντάμιαν Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Σεμπαστιάν Βαλουκέβιτς (Κάλιαρι) και Νίκολα Ζαλέσκι (Ρόμα), είναι οι παίκτες που βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Σιμάνσκι: Κλήθηκε στην εθνική Πολωνίας - Ποδόσφαιρο - Προκριματικά Μουντιάλ  - A.E.K. | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Το Μουντιάλ του Κατάρ απέχει ακόμα αρκετούς μήνες, αλλά όπως φαίνεται, αν ο μέσος της Ένωσης συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, τότε θα δώσει το παρών στη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

Θυμίζουμε, πως η παρέα του Λεβαντόφσκι έχει κληρωθεί στον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό. Στις 22 Νοεμβρίου στη Ντόχα είναι προγραμματισμένη η πρώτη μάχη των Πολωνών κόντρα στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο.

Την εφετινή σεζόν, ο 26χρονος χαφ έχει αγωνιστεί σε 31 αναμετρήσεις της ΑΕΚ, ενώ με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας έχει καταγράψει 7 συμμετοχές και ένα γκολ.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ