Ιταλία – Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια κόσμου η «Αλμπισελέστε»

Ιταλία – Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια κόσμου η «Αλμπισελέστε»

Με σπουδαία εμφάνιση η Αργεντινή σάρωσε με 3-0 την Ιταλια, πήρε το φιναλίσιμο και έστειλε μήνυμα ενόψει Κατάρ.

Με την τριπλέτα των Μέσι, Ντι Μαρία και Λαουτάρο να πετάει φωτιές στην επίθεση, η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας στο «Γουέμπλεϊ» και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της υπερπρωταθλήτριας κόσμου.

Μια αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει θριαμβεύτρια την «αλμπισελέστε».

Στον αντίποδα, η Ιταλία γεύτηκε μία ακομα απογοήτευση μετά από το σοκαριστικό αποκλεισμό της από τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα ματς που ο Τζόρτζιο Κιελίνι είπε αντίο στην σκουάντρα ατζούρα συμπληρώνοντας 117 ματς με τη φανέλα της, κλείνοντας έτσι το μεγάλο του κεφάλαιο στην εθνική χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο αγώνας 

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης κύλησε με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές δίνοντας περισσότερα βάρος στο να φυλάξουν τα νώτας του, παρά να ψάξουν τους χώρους για να απειλήσουν.

Η Ιταλία ήταν αυτή που είχε πρώτη δύο τελικές με τους Ρασπαντόρι (12′) και Μπελότι (21′) ωστόσο δεν ανησύχησαν τον Μαρτίνες. Η Αργεντινή στην συνέχεια κατάφερε να ανεβάσει την απόδοση της με τον Ντοναρούμα να σταματά το πλασέ του Μέσι στο 28′.

Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά η «Αλμπισελέστε» κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Μέσι μπήκε στην περιοχή «χόρεψε» όποιον βρήκε μπροστά του και «σέρβιρε» το 1-0 για τον Λαουτάρο.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, η Αργεντινή χτύπησε για δεύτερη φορά στο πρώτο μέρος χάρη στην αγαστή συνεργασία και την πολύ καλή βραδιά των επιθετικών της. Από βολέ του Εμιλιάνο Μαρτίνες στο 45+1′, ο Λαουτάρο κατέβασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και αφού κινήθηκε κάθετα βρήκε με μπαλιά τρύπα τον Ντι Μαρία, ο οποίος βγήκε στην πλάτη του Κιελίνι και εκτέλεσε με αψεγάδιαστο πλασέ τον Ντοναρούμα για το 2-0 της παρέας του Μέσι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με την Αργεντινή να συνεχίζει να είναι το απόλυτο «αφεντικό» του τελικού. Στο 60′ ο Ντοναρούμα απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Ντι Μαρία και δύο λεπτά αργότερα απέκρουσε με δυσκολία το μονοκόμματο σουτ του ίδιου παίκτη από το ημικύκλιο, ενώ στο 64′ ο Λο Σέλσο απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντιμπάλα στο 90+4 διαμορφώντας το τελικό 3-0, με την Αργεντινή να κατακτά το «Finallisimo» στέλνοντας παράλληλα «ηχηρό» μήνυμα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46′ Λάτσαρι), Έμερσον (77′ Μπαστόνι), Πεσίνα (62′ Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46′ Λοκατέλι), Μπελότι (46′ Σκαμάκα), Ρασπαντόρι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (85′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο, Ροντρίγκες, Ντε Πολ (76′ Παλάσιος), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (85′ Άλβαρες), Ντι Μαρία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ