Η μεγάλη στιγμή του Τιμούρ Κετσπάγια

Η μεγάλη στιγμή του Τιμούρ Κετσπάγια

Ο Τιμούρ Κετσπάγια αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα της Κύπρου και έχει μπροστά του μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Εδώ και καιρό είχε φανεί πως η ιστορία με τον Νίκο Κωστένογλου στην Κύπρο όδευε προς το τέλος της. Παρά το ενθαρρυντικό της ξεκίνημα με τον Καβαλιώτη τεχνικό στον πάγκο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Εθνική ομάδα και μοιραία ήρθε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά και την αποτυχημένη παρουσία στο Nations League.

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας της Κύπρου βέβαια δεν άργησαν να βρουν τον αντικαταστάτη του Κωστένογλου και αυτός ήρθε με έναν άνθρωπο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά το ποδόσφαιρο της χώρας. Ο λόγος για τον Τιμούρ Κετσπάγια που είναι πλέον ο προπονητής της Εθνικής, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μετά από την πενταετία (2009-14) στη Γεωργία από όπου και κατάγεται.

Μία πρόκληση σίγουρα για τον ίδιο που μετά από τόσα χρόνια στη Μεγαλόνησο, νιώθει πλέον και κομμάτι Κύπριος. Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 13 χρόνια από τη ζωή του έχει περάσει στην Κύπρο ο Κετσπάγια τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής. Πέρα από το καθαρά επαγγελματικό, μεγάλο ρόλο παίζει και το συναισθηματικό για τον 54χρονο προπονητή που θα έχει κι έναν έξτρα λόγο για να πετύχει.

Το έργο του δεν θα είναι εύκολο. Η τελευταία εικόνα της ομάδας στο Nations League δεν ήταν καλή. Και σίγουρα δεν ήταν αυτή που αρμόζει στο υλικό της Κύπρου καθώς ταλέντο υπάρχει. Στα δύο τελευταία ματς που απομένουν για τη διοργάνωση, ο Κετσπάγια θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει όλους τους παίκτες και να βγάλει τα συμπεράσματά του ενόψει των προκριματικών του Euro.

Εκεί που θα κληθεί να δείξει τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του. Και να αρπάξει μία ευκαιρία που του δίνεται ώστε να πετύχει ξανά κάτι καλό αφού είναι αλήθεια πως αν εξαιρέσει κανείς το Κύπελλο με την Ανόρθωση το 2021, έχει πολλά χρόνια μακριά από τις επιτυχίες. Στην Κύπρο η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του είναι δεδομένη, εκείνος νιώθει σαν στο σπίτι και όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ