Βραζιλία: To «παίρνει πάνω του» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για το θέμα προπονητή

Βραζιλία: To «παίρνει πάνω του» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για το θέμα προπονητή

Οι άνθρωποι στην Ομοσπονδία της Βραζιλίας δεν χάνουν χρόνο και ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του Τίτε.

Ο Κάρλο Αντσελότι προπονητής και ο Πάουλο Ρομπέρτο γενικός διευθυντής και συντονιστής των Εθνικών ομάδων: ένα πολύ δημοφιλές σενάριο στη Βραζιλία, που ξανακυκλοφόρησε από τον Τύπο και αναφέρει ότι το πρώην ζεύγος της Ρόμα θα πάρει τη θέση του Τίτε και του Ζουνίνιο Παουλίστα στο τιμόνι της Σελεσάο.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι τόσο ο προπονητής της Ρεάλ όσο και ο προπονητής της Σάντος δεν μπορούν να απελευθερωθούν πριν από το 2024, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δυσκολεύουν αυτό το εγχείρημα, ξεκινώντας από το γεγονός ότι η Εθνική Βραζιλίας θα χρειαστεί προπονητή από τον επόμενο Ιανουάριο και ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να παίξει υπηρεσιακό προπονητικό ρόλο.

Έτσι, ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (CBF), Εντνάλντο Ροντρίγκες, παρενέβη για να ξεκαθαρίσει το πεδίο των φημών, με δήλωση στην οποία υπενθύμισε ότι «από τις 17 Νοεμβρίου (σ.σ. την ημέρα που ο Τίτε επανέλαβε ότι θα φύγει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Εθνικής στο Κατάρ) η επίσημη θέση της CBF ήταν ξεκάθαρη: τα ονόματα του νέου προπονητή και των άλλων μελών της τεχνικής επιτροπής θα αποκαλυφθούν μόνο στα τέλη Ιανουαρίου 2023».

Ο Ροντρίγκες έσπευσε λοιπόν να διευκρινίσει ότι θα αποφασίσει προσωπικά, ενώ στο μεταξύ δεν εξουσιοδότησε «ποτέ κανέναν, εντός ή εκτός της Ομοσπονδίας, να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε προπονητή ή επαγγελματία ποδοσφαίρου για τη Σελεσάο εκ μέρους του προέδρου, με στόχο το Μουντιάλ 2026».

«Δεν μιλάω γι΄ αυτό το θέμα ούτε καν με την οικογένειά μου. Γι΄ αυτόν τον λόγο, κανένα ομοσπονδιακό στέλεχος δεν είναι εξουσιοδοτημένο να μιλήσει για το μέλλον της Εθνικής. Όποιος το κάνει, λέει ψέματα», εξέφρασε τον προβληματισμό ο πρόεδρος της CBF.

Εν τω μεταξύ, ανακτά έδαφος η θέση πως ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να είναι Βραζιλιάνος. Σε αυτή την περίπτωση φαβορί είναι ο Ντοριβάλ Τζούνιορ, ελεύθερος μετά την κατάκτηση του Copa Libertadores με τη Φλαμένγκο.

Ανάλογες πιθανότητες συγκεντρώνουν επίσης ο Φερνάντο Ντίνιζ από τη Φλουμινένσε και ο Μάνο Μενέζες της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε. Μάλιστα, ο Μενέζες έχει ήδη προπονήσει στο παρελθόν την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ