Παράδοση 58 χρόνων… σπάει στη Σελεσάο – Τέλος εποχής

Παράδοση 58 χρόνων… σπάει στη Σελεσάο – Τέλος εποχής

Σκεπτικισμός υπάρχει στην Εθνική Βραζιλίας μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες στα Μουντιάλ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να ετοιμάζει πρωτοφανείς τομές για να επαναφέρει τη Σελεσάο στην κορυφή του κόσμου.

Η Βραζιλία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και πιο αγαπητές εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου στον πλανήτη διαχρονικά. Έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας με τους παγκόσμιους αστέρες που ποτέ δεν λείπουν από το ρόστερ της ομάδας.

Αυτό που λείπει εδώ και αρκετά χρόνια είναι η διάκριση. Τελευταία κατάκτηση του Μουντιάλ ήταν πριν από 21 χρόνια, το μακρινό 2002, ενώ η εντός έδρας διοργάνωση του 2014, έχει περάσει στις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου με την 4η θέση και τον διασυρμό από τη Γερμανία να μην… χωνεύονται.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με Λάσο: Δεν «παίζει» μόνος του ο Παναθηναϊκός – Ποια ομάδα μπαίνει «σφήνα»…

Και όταν μιλάμε για μια κάτοχο πέντε τροπαίων, τα 21 χρόνια αποχής από τελικούς και πόσο μάλλον από την κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη, είναι δυσβάσταχτα. Για αυτό και ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας είναι έτοιμος να πάρει μια απόφαση σταθμό στα χρονικά της Βραζιλίας.

Σκοπεύει να εμπιστευθεί την θέση του προπονητή (με τον Τίτε να αποτελεί παρελθόν, μετά το τέλος του Μουντιάλ του Κατάρ) σε μη Βραζιλιάνο προπονητή. Κάτι που συνέβει τελευταία φορά στη Σελεσάο το πολύ μακρινό 1965, όταν ο Φίλπο Νούνιες από την Αργεντινή, κάθισε στον πάγκο της ομάδας, έστω και για ένα παιχνίδι!

Αυτή τη φορά, φαβορί είναι ένας Ευρωπαίος. Ο λόγος για έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην σύγχρονη ιστορία. Τον Κάρλο Ανσελότι που έχει μεταξύ άλλων κατακτήσει και τέσσερα Champiuons League και αποτελεί μια από τις πιο αξιοσέβαστες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες.

Τόσο οι παίκτες όσο και οι φίλαθλοι είναι φανατικά υπέρ του Ανσελότι όπως αποκαλύπετι ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης Ομοσπονδίας:

«Ο Αντσελότι είναι ομόφωνα σεβαστός μεταξύ των παικτών. Τον θαυμάζω πραγματικά για την ειλικρίνεια στον τρόπο που δουλεύει και για τη σταθερότητα της δουλειάς του. Δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ένας κορυφαίος προπονητής που έχει να επιδείξει αρκετά επιτεύγματα.

Ο Αντσελότι δεν είναι μόνο ο αγαπημένος των παικτών, αλλά και ο αγαπημένος των φιλάθλων. Όπου κι αν πάω στη Βραζιλία, σε κάθε γήπεδο, είναι το πρώτο όνομα που μου ζητούν οι οπαδοί.

Μιλούν με πολύ αγάπη για αυτόν, σε αναγνώριση της υποδειγματικής δουλειάς που έχει κάνει σε όλη του την καριέρα. Ας έχουμε πίστη στον Θεό, περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή και ας δούμε αν θα τα καταφέρουμε στην αναζήτηση του νέου προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας

Θα είμαστε πολύ ηθικοί στην προσέγγισή μας και θα σεβαστούμε τις συμβάσεις που υπάρχουν. Δεν μπορούμε να πούμε το όνομα του επόμενου τεχνικού με βεβαιότητα, αλλά καταλαβαίνετε πως χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να έχει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των παικτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ