Η ηγετική εμφάνιση του Μασούρα: Η γκολάρα, τα χαμόγελα και η «δήλωση»

Η ηγετική εμφάνιση του Μασούρα: Η γκολάρα, τα χαμόγελα και η «δήλωση»

Ο Γιώργος Μασούρας ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Εθνικής στη νίκη επί της Ιρλανδίας, κάνοντας τα... πάντα.

Η Εθνική Ελλάδος τέθηκε αντιμέτωπη χθες (16/6) με την Ιρλανδία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024, παίρνοντας μια πολύ σημαντική νίκη με σκορ 2-1, που διατηρεί τις ελπίδες της ώστε να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τη διοργάνωση, μέσα από έναν δύσκολο όμιλο.

Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα. Ένας από τους παίκτες που πραγματικά ξεχώρισαν από την όλη αναμέτρηση ήταν ο Γιώργος Μασούρας. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός σκορπώντας παντού χαμόγελα. Σκόραρε, έτρεξε, πίεσε και γενικά έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να φτάσει στη νίκη η «γαλανόλευκη» πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή του με το Εθνόσημο.

Ήταν εκεί επιθετικά

Το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε ο Μασούρας χθες ήταν προφανώς το γκολ που σημείωσε. Ο 29χρονος πήρε την αδιανόητη πάσα του Τάσου Μπακασέτα και με ένα άψογο πλασέ που πραγματικά θα ζήλευαν και «καθαροί» σέντερ φορ, χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα κάνοντας το 2-1. Φυσικά όμως δεν ήταν μόνο το γκολ.

Λένε πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και στην Εθνική δείχνουν να θέλουν να το κάνουν πράξη, αφού υπάρχει μεγάλη διάθεση για πίεση ψηλά. Κάτι που ο Μασούρας γνωρίζει να κάνει σε έναν εξαιρετικό βαθμό. Έχοντας και τις αντοχές για να το πραγματοποιήσει. Μια πίεση που απέδωσε καρπούς ήταν στη φάση του πέναλτι, αφού πριν τη σέντρα του Μπάλντοκ, εκείνος ήταν που είχε κυνηγήσει μια χαμένη μπαλιά για να απομακρύνει άτσαλα ο Μποζούνου.

Ήταν ουκ ολίγες οι φορές που κινήθηκε ως δεύτερος φορ (κάτι που του αρέσει να κάνει), με αποτέλεσμα να απασχολεί περισσότερους αμυντικούς και να αφήνει χώρους ώστε να κινηθούν οι συμπαίκτες του και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ο… γνωστός Μασούρας αμυντικά

Ένα από τα μεγάλα προσόντα του Μασούρα είναι η διάθεση που δείχνει στην άμυνα. Γυρνούσε συνεχώς πίσω να βοηθά τον Μπάλντοκ στα αμυντικά του καθήκοντα, συνθέτοντας ένα άκρως αποτελεσματικό δίδυμο. Καθώς η ταχύτητά του τού δίνει τη δυνατότητα να καλύπτει χώρους γρήγορα.

Άλλη μια σημαντική παράμετρος ήταν οι τοποθετήσεις του στις στημένες φάσεις. Ειδικά στο φινάλε του ματς που οι Ιρλανδοί είχαν βάλει μεγάλη πίεση στην εστία του Βλαχοδήμου, ο Μασούρας βρισκόταν στις σωστές θέσεις και όταν χρειάστηκε έκανε τις απαραίτητες απομακρύνσεις για να «καθαρίσει». Κάνοντας μια ηχηρή δήλωση πως μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κάτι που δούλεψε εν τέλει αφού η Εθνική μας έφυγε με τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ