Αντιδράσεις στην Αγγλία για τις νέες φανέλες της Εθνικής

Αντιδράσεις στην Αγγλία για τις νέες φανέλες της Εθνικής

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ σχολίασε την νέα εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας ενόψει του Euro 2024.

Δεν πρέπει να «μπλέκονται» με τις εθνικές σημαίες», δήλωσε σήμερα (22/3) ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, αφού η απόφαση της Nike να χρησιμοποιήσει ένα τροποποιημένο σχέδιο του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου στις ποδοσφαιρικές φανέλες της Αγγλίας εξόργισε ορισμένους οπαδούς.

Η Nike, η οποία κατασκευάζει τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων της Αγγλίας, αποκάλυψε το νέο της σχέδιο αυτή την εβδομάδα, το οποίο είπε ότι αποτίει φόρο τιμής στην ανδρική ομάδα της χώρας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966.

Διαθέτει τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι κόκκινος σε λευκό φόντο και είναι η εθνική σημαία της Αγγλίας, αλλά σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και του μωβ στο πίσω μέρος του γιακά του πουκαμίσου.

Η Nike χαρακτήρισε την αλλαγή μια «ενημέρωση» που είχε σκοπό να «ενώσει και να εμπνεύσει», προσθέτοντας ότι η σχεδίαση «διαταράσσει την ιστορία με μια μοντέρνα αντίληψη του κλασικού». Όμως αυτή η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους φιλάθλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας την κατάργηση του νέου σχεδίου.

«Λοιπόν, προφανώς, προτιμώ το πρωτότυπο», είπε ο Σουνάκ στους δημοσιογράφους. «Η γενική άποψή μου είναι ότι όταν πρόκειται για τις εθνικές μας σημαίες, δεν πρέπει να μπλέκουμε μαζί τους, γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας, ταυτότητας, ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι». Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» ότι η Nike θα πρέπει να επανεξετάσει το σχέδιο.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Αγγλίας Πίτερ Σίλτον, ο οποίος έπαιξε με την εθνική ομάδα σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει η σημαία:
«Νομίζω ότι βλέπουμε πολλές αλλαγές αυτές τις μέρες με διαφορετικά πράγματα και νομίζω ότι τα χρώματα για την Αγγλία, όπως τα «Τρία Λιοντάρια», είναι παραδοσιακά», είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ