Λευκορωσία – Ελλάδα 1-0: Ήττα για την Ελπίδων – Δύσκολα πλέον στο Euro 2025

Λευκορωσία – Ελλάδα 1-0: Ήττα για την Ελπίδων – Δύσκολα πλέον στο Euro 2025

Η Εθνική Ελπίδων δεν τα κατάφερε απέναντι στην Λευκορωσία (1-0) και πλέον μειώθηκαν κατά πολύ οι ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2025.

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη της Λευκορωσίας στο Armavir Stadium για την 11η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2025. Η γαλανόλευκη χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στην Λευκορωσία για να παραμείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2025, όμως, δεν τα κατάφερε και πλέον δυσκολεύει πολύ ο στόχος της πρόκρισης.

Στην πρώτη θέση είναι η Πορτογαλία 15 βαθμούς σε 6 αγώνες, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Κροατία με 13, έχοντας μάλιστα και δύο αγώνες λιγότερους σε σύγκριση με την γαλανόλευκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πρώτοι κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι παίρνουν αυτόματα το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, με τους υπόλοιπους έξι δεύτερους των ομίλων να συμμετέχουν σε μπαράζ διεκδικώντας τα τρία τελευταία εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης: Το εντός έδρας ρεκόρ της Γεωργίας και οι επισκέψεις της Ελλάδας στην Τιφλίδα οιωνός πρόκρισης

H Εθνική δημιούργησε την 1η μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 24ο λεπτό, όταν ο Κίτσος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Σουρλή στο 2ο δοκάρι αλλά η προβολή του τελευταίου από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, η Λευκορωσία προηγήθηκε στο 57ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίνοφ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 60ό λεπτό έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Κοσίδη από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το κάθετο δοκάρι του Σκάπετς. Η τελευταία ευκαιρία της Εθνικής σημειώθηκε στο 84ο λεπτό αλλά η κεφαλιά του Παναγιώτου από το σημείο του πέναλτι μετά τη σέντρα του Αποστολάκη κατέληξε λίγο άουτ.

Στις άλλες αναμετρήσεις του ομίλου η Πορτογαλία επικράτησε 4-0 των Ν. Φερόε και η Κροατία νίκησε 3-0 την Ανδόρα. Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και τη βαθμολογία του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO 2025, στον οποίον συμμετέχει η Εθνική Ελπίδων.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου στις 16:00 η Εθνική Ελπίδων θα αντιμετωπίσει την Ανδόρα στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ η αναμέτρηση θα μεταδοθεί σε live streaming από τον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής Ομάδας στο YouTube.

Λευκορωσία (Σαρχέϊ Γιαρόμκα): Σκάπετς, Μπάρανοκ, Ναζαρένκα, Κασαράμπ, Σβιντίνσκι, Ντουσέφσκι (64′ Γκούζ), Μπουράκ (74′ Κρασνού), Πιατσούρα (78′ Κατλιάρου), Αγκέεφ, Μαρτίνοφ (78′ Χρούτσκο), Σβεντσίκου (78′ Ζουραλίου).

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κίτσος, Κωνσταντόπουλος, Παναγιώτου, Κρυπαράκος, Σουρλής (81′ Νιάρχος), Κουρφαλίδης (59′ Μεταξάς), Δαρέλας (59′ Αποστολάκης), Παναγίδης, Ζουγλής (59′ Σοφιανός), Τζίμας (59′ Κοσίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ