H Aγγλία «σβήνει» τα ονόματα των παικτών στις φανέλες για καλό σκοπό

H Aγγλία «σβήνει» τα ονόματα των παικτών στις φανέλες για καλό σκοπό

Η εθνική Αγγλίας θα επιχειρήσει να ευαισθητοποιήσει το κοινό της όσον αφορά στην άνοια, αγωνιζόμενη χωρίς ονόματα στις φανέλες της στο επερχόμενο φιλικό απέναντι στο Βέλγιο.

Ακόμα μια σπουδαία πρωτοβουλία από την εθνική ομάδα της Αγγλίας που θα πρωτοτυπήσει στο αυριανό φιλικό παιχνίδι απέναντι στο Βέλγιο (26/03) στο «Γουέμπλεϊ».

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, οι παίκτες των «Τριών Λιονταριών» θα αγωνιστούν δίχως ονόματα στις φανέλες, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για την πάθηση της άνοιας.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα της Φενέρ και η ανατροπή δεδομένων ενόψει Ολυμπιακού

Συγκεκριμένα, η αγγλική ομοσπονδία σε συνεργασία με τον οργανισμό «Alzheimer’s Society» έχει αφιερώσει το συγκεκριμένο παιχνίδι στα άτομα που αντιμετωπίζουν άνοια ή προβλήματα με τη μνήμη τους.

«Τα ονόματα των παικτών θα έχουν εξαφανιστεί όταν επιστρέψουν στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, συμβολίζοντας το πώς οι άνθρωποι με άνοια χάνουν πολύτιμες αναμνήσεις, ακόμα και τα ονόματα των αγαπημένων τους ποδοσφαιριστών», ανέφερε χαρακτηριστικά η FA, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία της.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η εθνική Αγγλίας προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, αφού έχει επαναλάβει αντίστοιχη ενέργεια το 2022 σε παιχνίδι απέναντι στην Ουκρανία.

Μετά τον αγώνα οι συγκεκριμένες ιδιαίτερες εμφανίσεις θα τεθούν σε δημοπρασία της οποίας τα έσοδα θα ενισχύσουν την έρευνα του οργανισμού «Alzheimer’s Society» για την πιο πρόωρη δυνατή διάγνωση τέτοιων παθήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ