Παντελής Χατζηδιάκος: Από την Παιανία, στο ντεμπούτο της Ρώμης

Παντελής Χατζηδιάκος: Από την Παιανία, στο ντεμπούτο της Ρώμης

Θα μπορούσε να διεκδικεί θέση με τον Μαυρομάτη στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού... Όμως, ο Παντελής Χατζηδιάκος μετανάστευσε μικρός στην Ολλανδία, καθιερώθηκε στην Άλκμααρ, ντεμπούταρε με την Εθνική εναντίον της Ιταλίας, έχει ατζέντη τον Ραϊόλα και πρότυπο τον Σέρχιο Ράμος! Το to10.gr παρουσιάζει τον 22χρονο στόπερ...

Θα μπορούσε αυτή την εποχή να είναι μαζί με τον Φάνη Μαυρομάτη στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και να διεκδικούν θέση στο κέντρο της άμυνας. Άλλωστε, έχουν γεννηθεί τον ίδιο μήνα του ίδιου έτους, με μόλις δύο μέρες διαφορά και ανήκουν στην ίδια «φουρνιά» του Τριφυλλιού. Ο Μαυρομάτης είναι γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου του 1997 και ο Παντελής Χατζηδιάκος στις 18 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

Όμως, ο «θεός της μπάλας» είχε διαφορετικά σχέδια για τον Παντελή Χατζηδιάκο. Με Έλληνα πατέρα και Ολλανδή μητέρα, ο Χατζηδιάκος άρχισε το ποδόσφαιρο στην Ρόδο, στον τοπικό Ευκλή Σορώνης. Οι σκάουτερ του Παναθηναϊκού οι οποίοι «όργωναν» ακόμα τη χώρα πριν το… ξεχαρβάλωμα των «Panathinaikos Soccers Schools» τον εντόπισαν και εισηγήθηκαν την άμεση ένταξη στην ακαδημία. Το 2008 ο Χατζηδιάκος μπήκε εσώκλειστος στις εγκαταστάσεις της Παιανίας (δεν είχε γίνει ακόμα η μετακόμιση στο «Καλαφάτης») και αγωνίστηκε με τα μικρά ηλικιακά τμήματα.

Ο Χατζηδιάκος έκανε όνειρα για καριέρα στον Παναθηναϊκό, όμως η οικονομική κρίση που χτύπησε την υφήλιο, έπληξε και την οικογένεια του. Οι δραστηριότητες του πατέρα του δεν απέδιδαν και στα τέλη του 2010, για καθαρά οικονομικούς λόγους η οικογένεια μετακόμισε στο Άλκμααρ της Ολλανδίας, όπου ήταν η γενέτειρα της μητέρας του.

Στον Παναθηναϊκό δεν ευδοκίμησε, αλλά για τον Χατζηδιάκο άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο. Τον Ιανουάριο του 2011, ο Χατζηδιάκος εντάχτηκε στις υποδομές της Άλκμααρ και έκτοτε, η εξέλιξη του ήταν ραγδαία. Διατέλεσε αρχηγός της Κ16, στις 28 Ιανουαρίου του 2015 υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο και στις 4 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, συμπεριλήφθηκε στην 18άδα της Άλκμααρ για το ματς με την Ντε Χαγκ για την Eredivisie.

Η καθιέρωση στην Ολλανδία

Το ντεμπούτο του με την ομάδα δεν άργησε… Έξι μέρες αργότερα, στις 10 Δεκεμβρίου, για τους ομίλους του Europa League η Άλκμααρ αντιμετώπισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο και ο Χατζηδιάκος πέρασε ως αλλαγή στο 75’, αντικαθιστώντας τον Τόμας Ουβεγιάν. Όσο για το πρώτο επίσημο γκολ σε ανδρικό επίπεδο, θα έπρεπε να περιμένει άλλα δύο χρόνια. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2017, η Άλκμααρ νίκησε 3-2 τη Μάαστριχτ για το ολλανδικό κύπελλο και ο Χατζηδιάκος σκόραρε…

Πρακτικά, η σεζόν 2017-2018 ήταν η πρώτη που ο Χατζηδιάκος καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της Άλκμααρ. Από τα μέσα Οκτωβρίου και έπειτα, ο νεαρός στόπερ μπήκε και δύσκολα έβγαινε από την ενδεκάδα, τελειώνοντας τη σεζόν με 29 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στις 3 Δεκεμβρίου του 2017 σκόραρε και το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, εναντίον της Φένλο.

Η σεζόν 2018-2019 δεν ήταν εξίσου παραγωγική για τον Χατζηδιάκο, αφού είχε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο πρωτάθλημα έμεινε στον πάγκο σε αρκετά παιχνίδια. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, πλέον είχε εδραιώσει τη θέση του στο ρόστερ της Άλκμααρ. Όσο για την τρέχουσα σεζόν, ο Χατζηδιάκος έχει 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Europa League.

Η συμμετοχή με την Ιταλία

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, ο Χατζηδιάκος έπαιξε μία φορά με την Ολλανδία Κ16, ωστόσο όταν έλαβε κλήση από την Ελλάδα την αποδέχτηκε αμέσως. Ο Χατζηδιάκος έχει τονίσει πολλές φορές ότι αισθάνεται περισσότερο Έλληνας απ’ ότι Ολλανδός και δεν δυσκολεύτηκε να επιλέξει. Για το τυπικό, διατηρεί και τις δύο υπηκοότητες.

Ο Χατζηδιάκος έχει 6 συμμετοχές με την Ελλάδα Κ21 και το φθινόπωρο του 2019 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη «μεγάλη» Εθνική. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Τζον Φαν’τ Σιπ, ο οποίος γνωρίζει άριστα την Ολλανδία του έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει μία κλήση. Είναι γεγονός ότι ο Χατζηδιάκος έχει βελτιωθεί και έχει δυνατότητες, αλλά αν ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν ήταν Ολλανδός, ίσως να μην τον καλούσε…

Με τη Φιλανδία και το Λιχτενστάιν τον Νοέμβριο, ο Χατζηδιάκος ήταν στην αποστολή αλλά δεν αγωνίστηκε. Κάτι που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (12/10) στην ήττα της Ελλάδας από την Ιταλία στη Ρώμη με 2-0. Ο Χατζηδιάκος άρχισε βασικός στο κέντρο της άμυνας, εκμεταλλευόμενος και το ότι οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς έχουν αποκλειστεί από τις επιλογές του Φαν’τ Σιπ. Πλέον, εναπόκειται στον ίδιο να διατηρήσει το… προνόμιο που του έδωσε ο Φαν’τ Σιπ, έστω και σε μία απαξιωμένη Εθνική Ελλάδας.

Ο Ραϊόλα και ο Σέρχιο Ράμος

Μία κρίσιμη λεπτομέρεια για τον Χατζηδιάκο αφορά το μανατζερικό γραφείο που συνεργάζεται. Εκπρόσωπος του 22χρονου στόπερ είναι ο Μίνο Ραϊόλα, ένας από τους super agents του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ασφαλώς, ο Ραϊόλα δεν ασχολείται προσωπικά με τον Χατζηδιάκο, αφού κατανέμει τον χρόνο για τους κορυφαίους πελάτες του. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τον Χατζηδιάκο να ανήκει στο πελατολόγιο ενός τόσο γνωστού μάνατζερ.

Όσο για το απόλυτο ποδοσφαιρικό πρότυπο του Χατζηδιάκου, αυτός είναι ο Σέρχιο Ράμος. Ο Χατζηδιάκος πιστεύει ότι ο σύγχρονος στόπερ έχει τα χαρακτηριστικά του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης και παρακολουθεί το στυλ του, προκειμένου να μάθει κινήσεις και μυστικά για τη θέση. Δεν θέλει να τον «κοπιάρει», αλλά καλό είναι να διδάσκεσαι από τους κορυφαίους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ