Η μεγάλη ευκαιρία του Μέμφις Ντεπάι

Η μεγάλη ευκαιρία του Μέμφις Ντεπάι

Ο Μέμφις Ντεπάι είναι το μεγάλο αστέρι της Ολλανδίας και έχει μια σπουδαία ευκαιρία να «λάμψει» στο φετινό Euro.

Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες για κάτι… καλό με την εθνική Ολλανδίας, έχει στο EURO 2020, ο Μέμφις Ντεπάι. Ο 27χρονος επιθετικός, θέλει να αφήσει το «στίγμα» του σ΄ αυτήν την διοργάνωση και να ηγηθεί της επίθεσης των «οράνιε», αρχής γενομένης από απόψε (13/6, 22:00), με αντίπαλο την Ουκρανία.

Όσο κι εάν φαίνεται παράδοξο, έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που η Ολλανδία, έλαβε μέρος σε ένα κορυφαίο τουρνουά. Ηταν το 2014, όταν με τους Αριεν Ρόμπεν και Ρόμπιν Φαν Πέρσι, έφθασε στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Βραζιλίας, χάρη και σε δύο γκολ του μόλις 20χρονου -τότε-… Μέμφις Ντεπάι.

Ο έμπειρος άσος με ικανοποιητική θητεία σε Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιόν, δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς στους πρόσφατους αγώνες προετοιμασίας με την Σκωτία (2-2) και την Γεωργία (3-0), σκόραρε τρεις φορές και μοίρασε δύο ασίστ.

Ο Ντεπάι είναι πλέον ο ηγέτης των «οράνιε» και… καθοδηγεί την νέα ποδοσφαιρική γενιά της Ολλανδίας, που συναποτελούν ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο Ματάϊς Ντε Λιχτ και ο Ντόνι Φαν Ντε Μπεεκ, ο οποίος είναι τραυματίας και θα χάσει την κορυφαία διοργάνωση.

«Για να προχωρήσεις πολύ σε ένα τουρνουά, σίγουρα χρειάζεσαι ταλέντο, αλλά χρειάζεσαι και παίκτες, οι οποίοι ξέρουν πώς να δείξουν τα δόντια τους. Είναι αυτή η νικητήρια νοοτροπία, που πρέπει να φέρει ο Μέμφις στην ομάδα», δήλωσε πρόσφατα ο Ολλανδός κι εκ των κορυφαίων προπονητών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, Λουϊς Φαν Γκάαλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ