Euro: Όσα είδαμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές

Euro: Όσα είδαμε στις δύο πρώτες αγωνιστικές

Η Ιταλία που κάνει... θράυση, το Βέλγιο που είναι εδώ, η όχι και τόσο πειστική Γαλλία, η ανεβασμένη Γερμανία, η προβληματική Αγγλία, η απογοητευτική Ισπανία και ο νικητής Έρικσεν... Όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές του Euro.

Η δεύτερη αγωνιστική του Euro έφτασε στο τέλος της, με τη Γερμανία να βγαίνει ξεκάθαρα η κερδισμένη της υπόθεσης, καθώς τα «Πάντσερ» επικράτησαν με 4-2 της Πορτογαλίας και έδειξαν πως δεν έχουν να πάνε… πουθενά!

Μία πειστική εμφάνιση από την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ, που μετά το ξεκίνημα με το… αριστερό στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία, έδειξε τα… δόντια της απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπηςκαι έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Euro!

Τι έχει γίνει ωστόσο μέχρι στιγμής στο Euro; Ποιες ομάδες έχουν… δείξει και ποιες έχουν απογοητεύσει; Ποιες πάνε για… κούπα και ποιες ετοιμάζουν βαλίτσες για επιστροφή;

Ιταλία φουλ για… κούπα!

Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από κάθε άλλη. Η Σκουάντρα Ατζούρα έχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχοντας επικρατήσει με 3-0 απέναντι σε Τουρκία και η Ελβετία.

Η ομάδα του Μαντσίνι δείχνει πιο σοβαρή, ώριμη και έτοιμη από ποτέ. Χωρίς κάποιον ποδοσφαιριστή που να ξεχωρίζει, καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν μπροστά και φωνάζουν… παρών!

Από δύο γκολ έχουν οι Λοκατέλι και Ιμόμπιλε, ενώ ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα δεν έχει δεχτεί ακόμη κάποιο γκολ, την ώρα που το κέντρο… τρώει σίδερα!

Από την άλλη, στον ίδιο όμιλο, η Ουαλία είναι η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει περισσότερο από τις υπόλοιπες τρεις. Με… μπροστάρη τον Γκάρεθ Μπέιλ, οι «δράκοι» έχουν αυτή τη στιγή τέσσερις βαθμούς και βρίσκονται μία ανάσα από την πρόκριση στα νοκ άουτ του Euro για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Τουρκία είναι αυτή που έχει απογοητεύσει περισσότερο, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ετοιμάζει… βαλίτσες, ενώ η Ελβετία έχει πιο ρεαλιστικές πιθανότητες. Τα πάντα θα εξαρτηθούν στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η βαθμολογία:

Ιταλία  6
Ουαλία 4
Ελβετία 1
Τουρκία 0

3η αγωνιστική – 20/6:

Ελβετία-Τουρκία (19:00)
Ιταλία-Ουαλία (19:00)

Το δυνατό Βέλγιο και ο νικητής Έρικσεν

Πολλά ήταν τα ερωτήματα για το Βέλγιο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ωστόσο δείχνουν έτοιμοι για την υπέρβαση. Με έναν Ρομέλου Λουκάκου από άλλον… πλανήτη και έναν… αριστοκρατικό Κέβιν Ντε Μπρόινε, το Βέλγιο δείχνει πως είναι στο Euro για να μείνει καιρό, καθώς έχει ήδη κλειδώσει το εισιτήριο για τα νοκ άουτ, έχοντας κάνει το δύο στα δύο απέναντι σε Ρωσία (3-0) και Δανία (2-1).

Νικητής του ομίλου αλλά και ολόκληρου του Euro, είναι φυσικά ο Κρίστιαν Έρικσεν. Αφού σόκαρε όλον τον κόσμο, ο Δανός μέσος έδειξε πως είναι ένας πραγματικός νικητής, τόσο στα γήπεδα, όσο και στη ζωή.

Από την άλλη, Φινλανδοί έχουν ήδη κάνει την υπέρβαση, ενώ οι Ρώσοι θα παίξουν με τη Δανία με σκοπό να εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στα νοκ άουτ, την ώρα που οι Σκανδιναβοί θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί…

Η βαθμολογία:

Βέλγιο  6
Ρωσία 3
Φινλανδία 3
Δανία 0

3η αγωνιστική 21-6:

Ρωσσία – Δανία (19:00)

Φινλανδία – Βέλγιο (19:00)

Ολλανδία από τα… παλιά και η μάχη της 2ης θέσης

Κανείς δεν περίμενε τους Ολλανδούς. Εκείνοι όμως έχουν ήδη κλειδώσει τη θέση τους στα νοκ άουτ και βλέπουν ακόμη πιο μακριά. Με δύο πειστικές εμφανίσεις απέναντι σε Ουκρανία (3-2) και Αυστρία (2-0), η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έδειξε πως είναι πολύ καλύτερη από ότι περίμεναν οι περισσότεροι και με πρωταγωνιστή τον Ντάφμρις δείχνει έτοιμη για… όλα!

Μεγάλο ενδιαφέρον στον όμιλο, έχει πάντως το ντέρμπι… πρόκρισης στην τρίτη αγωνιστική ανάμεσα σε Ουκρανία και Αυστρία. Οι δύο ομάδες έχουν αυτή τη στιγμή από τρεις βαθμούς και θα παίξουν μεταξύ τους την πρόκριση στα νοκ άουτ, η οποία μπορεί να έρθει και για τις δύο, ακόμη και σε περίπτωση που κάποια από τις δύο τερματίσει στην τρίτη θέση.

Η βαθμολογία:

Ολλανδία  6
Αυστρία 3
Ουκρανία 3
Βόρεια Μακεδονία 0

3η αγωνιστική – 21/6:

Ουκρανία – Αυστρία (19:00)

Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία (19:00)

Ο σούπερ Σικ και η προβληματική Αγγλία

Πρόσωπο του ομίλου είναι φυσικά ο Πάτρικ Σικ. Ο Τσέχος επιθετικός είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ του Euro με τρία γκολ, έχοντας σκοράρει εκείνο το μυθικό τέρμα απέναντι στη Σκωτία, με το οποίο έγραψε ιστορία!

Μάλιστα, ο φορ της Λεβερκούζεν είναι ο πρώτος Τσέχος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τρία γκολ σε μία διοργάνωση Euro μετά τον Μίλαν Μπάρος.

Από την άλλη, προβληματική είναι η εικόνα της Αγγλίας από την οποία περιμέναμε πολλά περισσότερα… Τα «τρία λιοντάρια» έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ σε αυτά τα δύο παιχνίδια και δεν δείχνουν να είναι έτοιμα.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει κρατήσει και στα δύο παιχνίδια στον πάγκο τον Τζακ Γκρίλις, ενώ ο Τζέιντον Σάντσο δεν έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο, την ώρα που ο Χάρι Κέιν δεν έχει ακόμη έαν σουτ στον στόχο!

Απογοητευτική ήταν και η Κροατία επίσης που παραμένει ζωντανή στο… κόλπο της πρόκρισης, την οποία λογικά θα εξασφαλίσει σε περίπτωση που φτάσει σε νίκη απέναντι στη Σκωτία

Η βαθμολογία:

Τσεχία 4
Αγγλία  4
Κροατία 1
Σκωτία 1

3η αγωνιστική – 22/6:

Τσεχία – Αγγλία (22:00)

Κροατία – Σκωτία (22:00)

Τα πάντα ανοιχτά στον όμιλο της… απογοητευτικής Ισπανίας

Χωρίς νίκη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε. Η «φούρια ρόχα» είναι μέχρι στιγμής με διαφορά το… μεγάλο όνομα που έχει απογοητεύσει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Λουίς Ενρίκε βλέπει την ομάδα του να μη σκοράρειν την ώρα που έχει δημιουργήσει οχτώ καθαρές ευκαιρίες, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο Euro! Μετά και την ισοπαλία απέναντι στην Πολωνία, η Ισπανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Σλοβακία την τελευταία αγωνιστική, την ώρα που στο άλλο παιχνίδι η Σουηδία θα παίξει απέναντι στην παρέα του Λεβαντόφσκι για δύο αποτελέσματα.

Η βαθμολογία

Σουηδία 4
Σλοβακία 3
Ισπανία 2
Πολωνία 1

3η αγωνιστική – 23/6:

Σουηδία – Πολωνία (19:00)

Σλοβακία – Ισπανία (19:00)

Η Γαλλία που δεν πείθει, η Πορτογαλία που προβληματίζει και η Γερμανία που είναι εδώ

Παραμένει ξεκάθαρο φαβορί. Ωστόσο η Γαλλία δεν δείχνει τη σιγουρία που θα περίμεναν πολλοί. Οι «τρικολόρ»… κόλλησαν στη Βουδαπέστη απέναντι στους μαχητές της Ουγγαρίας και άφησαν τα πάντα στον… αέρα για την τελαυταία αγωνιστική απέναντι στην Πορτογαλία.

Μία Πορτογαλία που μετά τη νίκη απέναντι στους Ούγγρους, έδειξε τις αδυναμίες της με τη Γερμανία και βρίσκεται με την πλάτη στον… τοίχο εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης με τη Γαλλία. Η ομάδα του Σάντος φάνηκε να έχει μεγάλα αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο 100% η Γερμανία, που έδειξε για ακόμη μία φορά πως δεν πρέπει ποτέ να την ξεγράφεις…

Η ομάδα του Λεβ ήταν φρέσκια, έτοιμη για τη δοκιμασία και απέδειξε πως είναι ακόμη… εδώ! Με μία φοβερή εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης, τα «πάντσερ» έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «16», την οποία θα κλειδώσουν κόντρα στην Ουγγαρία.

Η βαθμολογία:

Γαλλία 4
Πορτογαλία 3
Γερμανία 3
Ουγγαρία 1

3η αγωνιστική – 23/6:

Πορτογαλία – Γαλλία (22:00)

Γερμανία – Ουγγαρία (22:00)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ