Έγραψε ιστορία με τα 14 γκολ στα προκριματικά ο Λουκάκου!

Έγραψε ιστορία με τα 14 γκολ στα προκριματικά ο Λουκάκου!

Ο Ρομέλου Λουκάκου με τα 14 γκολ που σημείωσε στα προκριματικά του EURO σημείωσε μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το θεσμό

Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Βελγίου καθ’ όλη τη διάρκεια των προκριματικών του EURO 2024.

Ο Βέλγος επιθετικός συνέβαλε τα μέγιστα για να ολοκληρώσει η εθνική του ομάδα αήττητη τις υποχρεώσεις της στη προκριματική διαδικασία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία τερμάτισε στη πρώτη θέση με 20 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ντιναμό Τιφλίδας 16-8: Ισοπέδωσε τους Γεωργιανούς και έφυγε για τους «8» ο Ολυμπιακός

Ο αρχισκόρερ της Εθνικής Βελγίου σημείωσε 14 γκολ και μοίρασε 1 ασίστ, σε 8 παιχνίδια με την επίδοση αυτή να αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Ο Λουκάκου με τα 14 γκολ που πέτυχε, ξεπέρασε τους Ντέιβιντ Χίλι (είχε 13 γκολ για τη Βόρεια Ιρλανδία στα προκριματικά του EURO 2008) και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (13 γκολ για την Πολωνία στα προκριματικά του EURO 2016), γράφοντας ιστορία με του Κόκκινους Διάβολους.

Πιο πίσω στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να πετύχουν τα περισσότερα γκολ σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βρίσκονται οι Κέιν, Χούντελααρ και Σούκερ με 12 γκολ, και οι Ζάχαβι, Ρονάλντο, Ιμπραΐμοβιτς, Ραούλ, Πόλστερ και Μάντσεν με 11.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ